Andorra & Barcelona
Meerdaagse reizen

Andorra & Barcelona

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Andorra is een klein landje maar met een zeer mooie natuur dat tussen Frankrijk en Spanje gelegen is.

Een onafhankelijke staat en niet aangesloten bij EU maar waar wel de Euro gebruikt wordt.
We zullen door deze prachtige natuur rijden naar verschillende plaatsen en komen zo door mooie oude stadjes.

Barcelona met de beroemde Sagrada Familia, de Ramblas en mooie gebouwen van Gaudi.
Je kan genieten van het bruisende leven in deze geweldige stad.

Reserveer deze reis

Diverse hotels

Eten en drinken

Verblijf in Andorra op basis van half pension, verblijf in Barcelona op basis van kamer en ontbijt.

Kledij

Alle bezoeken zijn factulatief :

  • Hop on / Hop off Barcelona Tour : +/- € 33
  • La Sagrada Familia : +/- € 45
  • Parc Guell : +/- € 15
  • Casa Battló : +/- € 35

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 5 mei tot zaterdag 13 mei 9 dagen € 1155 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf met maaltijden volgens programma
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Dag 1

Vertrek ‘s morgens uit Diepenbeek. We volgen de autosnelweg via Luik, Luxemburg en Dijon, met een koffiepauze in de voor- en namiddag. We trekken ook tijd uit voor de middagpauze. In de vooravond bereiken we de stad Lyon. Na een mooie wandeling naar het oude stadsgedeelte gebruiken we ons avondmaal in een gezellig restaurant.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we zuidwaarts langs de vallei van de Rhône. We stoppen wat langer bij Tavel-Nord om de reusachtige “Nef Solaire de Tavel” te bewonderen. Facultatieve lunch op de snelweg bij Narbonne. Verder via de “Autoroute des deux Mers” naar de uitzonderlijk goed bewaarde Cité van Carcassonne. Samen bezichtigen we deze unieke en dubbel omwalde vesting. Dan via Foix naar het laatste Franse stadje Ax-les-Thermes, bekend om zijn warmwaterbronnen. Eenmaal in het Prinsdom Andorra rijden we over de 2408 meter hoog gelegen bergpas of kiezen we voor de tunnel naar ons hotel in Andorra-la-Vella zelf. Ons viersterrenhotel is super. Het beschikt dan ook over alle troeven om zijn gasten tevreden te stellen. Alle maaltijden zijn in buffetvorm, met wijn en water inbegrepen.

Dag 3

Na het ontbijt verkennen we eerst te voet de moderne stad Escaldes Engordany. Daarna wandelen we via de toeristische troeven van de stad terug naar het hotel: Highlights zijn zeker het Caldea, een ultramodern badparadijs, de bergrivier Valira, de moderne kerk, de klok van Dali „Noblesse du Temps“en moderne winkelstraten, waar men, afhankelijk van wat men zoekt, nog heel aantrekkelijke „belastingvriendelijke“ prijzen kunt vinden. Inmiddels hebben vele van deze straten een voor auto’s verboden voetgangerszone. Middageten doen we in het hotel. Namiddag rijden we met de bus via een panoramische route naar het natuurgebied van Engolasters gelegen op circa 1600 meter hoogte voor een aangename wandeling bij het mooie stuwmeer. Onderweg hebben we vanuit de hoogte ook een mooi zicht op La Vella en Escaldes Engordany. Het duizend jaar oude kerkje van San Miguel dat we onderweg tegenkomen, bekijken we uiteraard ook. Na de wandeling rijden we verder naar het moderne nationale Maria heiligdom van Meritxell, de trots van Andorra. Deze kerk is echt wel een parel van moderne architectuur

Dag 4

Vandaag rijden we naar Spanje en wel naar de nabijgelegen stad Seu d’Urgell. Dit is een klein, charmant middeleeuws stadje. Hier brengen we o.a. een bezoek aan de kunstmatige wildwaterbaan en de kathedraal met de mooi bewaarde kloostergang. Eén der beide co-prinsen van Andorra is er bisschop. Voor het middagmaal rijden we naar de Spaanse enclave Os de Civis. Dit geklasseerde bergdorpje ligt midden in de ongerepte natuur en een korte wandeling is er dan ook een must. We genieten er van een heerlijke complete Catalaanse maaltijd met muziek. Zij die graag dansen hebben hier zeker de mogelijkheid de beentjes uit te slaan. Voor we terug naar het hotel gaan bezoeken we een   shoppingcenter om de kooplustigen onder ons de mogelijkheid te geven op koopjesjacht te gaan. Gezellig iets gaan drinken en wat napraten over de uitstap is uiteraard ook mogelijk.

Dag 5

Vandaag de belangrijkste uitstap in het kleine Prinsbisdom! Voormiddag rijden we naar La Massana voor de klim naar de flessenhalspas oftewel Coll de la Botella en nadien naar Ordino voor de Drie-Valleien-Tocht, ook veruit de mooiste dagtrip met de bus. We bezoeken eerst het prachtig gelegen authentieke bergdorpje Pal. De heerlijke berglucht en de prachtige uitzichten krijgen jullie er gratis bij. In het stadje Ordino houden we halt voor een beetje sightseeing en een smakelijk middagmaal. De namiddag besteden we aan de Drie-Valleien-Tocht. Van Ordino rijden we naar het hart van het skigebied Arcalis. Arcalis was meermaals de aankomstplaats van een rit in de ronde van Frankrijk. Weer een prachtige omgeving om van te genieten. Laatste keer dan naar ons hotel, voor ons laatste avondmaal en onze laatste nacht in Andorra!

Dag 6

Ontbijt en vervolgens vertrek richting Barcelona. Onderweg naar Barcelona maken we tussenstop aan Montserrat. In de namiddag check-in in het hotel. Avondmaal facultatief. Aansluitend begeleide stadswandeling.

Dag 7

Ontbijt met aansluitend de keuze om de stad te leren kennen via een hop-on/hop-off Barcelona City Tour met de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad of via een begeleide stadswandeling met de reisleidster. Vrij avondmaal in de stad. Overnachting in het hotel.


Dag 8

Ontbijt en vervolgens vertrek naar Limoges voor de tussenovernachting.

Dag 9

Na het ontbijt rijden we noordwaarts richting Parijs, met de nodige tussenstops komen we aan in Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis met tussenovernachting

top