Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens deze zevendaagse reis verkennen we het onbekende Denemarken. Eeuwenlang een machtig Vikingrijk, nu een wat vergeten vakantieland dat toch heel wat troeven heeft. Rijdend door een uitgebreid glooiend landschap ontdekken we authentieke pareltjes als Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. We bezoeken het artistieke Arhus, in 2010 Europese Culturele Hoofdstad met het indrukwekkende museum ARoS. Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen, is meer dan een sprookjeswandeling waard. We laten ons verrassen door Egeskov, één van de mooiste renaissancewaterburchten van Europa en door de unieke krijtrotsen van Møns Klint, UNESCO Werelderfgoed. Adembenemend is de overtocht tussen de eilanden Funen en Seeland via de 18 km-lange Storebeltbrug. Natuurlijk ontbreekt een korte stop in Legoland (Billund) en een uitgebreide verkenning van de hoofdstad Kopenhagen met o.a. Amaliënborg, de moderne opera, het gezellige Nyhavn… niet op het programma. Kortom, een unieke reis om het onbekende, maar verrassende, Denemarken te ontdekken.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse viersterrenhotels

We overnachten in viersterrenhotels in Køge en Kolding op het eiland Jutland (of omgeving).

Bezoeken

Entrees: ± € 55 (in euro aan de reisleiding te betalen)

Je kan in Denemarken overal met de kaart betalen.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Deense kronen

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 1 aug tot woensdag 7 aug 7 dagen € 1109 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 186
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Denemarken - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 DIEPENBEEK – KOGE (800 km)

Vroeg in de ochtend rijden we via autowegen naar Fehmarn, in het noorden van Duitsland. Vrij middagmaal. Overtocht met Scandlines van Fehmarn naar het Deense Rodby (45’). In de vooravond komen we aan in Koge, ons verblijf voor de volgende drie dagen. Inchecken, avondmaal en overnachting.

DAG 2 MONS KLINT – KOGE (180 km)

Ontbijt in het hotel. We starten onze reis in Denemarken met een dagje natuur. Het kleinere eiland Mon pronkt met de mooiste plattelandskerken. Wij gaan er zeker één van bezoeken. Het eiland is echter vooral bekend om zijn 70 miljoen jaar oude krijtrotsen van meer dan 120 m hoog, Unesco Werelderfgoed! Liefhebbers kunnen helemaal naar beneden wandelen via veilige paadjes. Vrij middagmaal en vrije tijd. Avondmaal en overnachting in Køge.

DAG 3 KOPENHAGEN – KOGE (125 km)

Ontbijt in het hotel. Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, heeft een heerlijk centrum waar de voetganger en fietser voorrang hebben op het autoverkeer. Voormiddag geleid bezoek aan Kopenhagen met o.a. Slot Rosenborg, Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin Margarethe II en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families. De gebouwen dateren van omstreeks 1750. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie. Het gezellige Nyhavn met de beroemde kleurrijke huizen en het beeld van de Kleine Zeemeermin komen ook aan bod. Vrij middagmaal. Namiddag is er vrije tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen, een terrasje te doen of te shoppen. Misschien wil je The Black Diamond, de heel aparte bibliotheek van Kopenhagen, of de hippievrijstaat Christiania ontdekken. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Køge.

DAG 4 ODENSE – EGESKOV – KOLDING (200 km)

Ontbijt in het hotel. Indrukwekkend is de Storebaeltsbroen, de Grote Beltbrug, de verbinding tussen de eilanden Funen en Seeland: een brugconstructie van maar liefst 18 km. Wij rijden over deze tolbrug naar Funen. We kennen Denemarken vooral door de sprookjes van Hans Christian Andersen, geboren in Odense, op het eiland Funen. Een wandeling leidt ons langs de belangrijkste plaatsen waar de geest van Andersen nog altijd sterk aanwezig is. Vrij middagmaal en vrije tijd. We kunnen Funen niet verlaten zonder een bezoek aan het unieke Egeskov, een renaissancewaterburcht. Het kasteel is al 9 generaties in handen van dezelfde familie. Bij zo’n slot horen natuurlijk ook spectaculaire tuinen, elk met een eigen thema. Avondmaal en overnachting in een hotel in Kolding op het schiereiland Jutland.

DAG 5 AARHUS – KOLDING (200 km)

Ontbijt in het hotel. Wij laten ons vandaag verwonderen door het artistieke Aarhus in het centrum van het land. Aarhus is de tweede grootste stad van Denemarken en was in 2017 Europese Culturele Hoofdstad en Europese Regio van de Gastronomie. We struinen door de stad met zijn mengeling van brede boulevards en gezellige straatjes. Vrij middagmaal en vrije tijd. Natuurlijk bezoeken we ook het opvallende ARoS, het meest iconische museum van Aarhus met o.a. het fascinerende regenboogpad en het kolossale kunstwerk Boy. Avondmaal en overnachting in Kolding.

DAG 6 RIBE, LEGOLAND (BILLUND) – KOLDING (150 km)

Ontbijt in het hotel. We rijden vandaag naar de oostkust van Denemarken en bezoeken er het pittoreske stadje Ribe, het oudste stadje van Scandinavië. Een stadswandeling brengt ons langs een aantal van de meer dan 100 historische gebouwen, de domkerk, de heerlijke middeleeuwse straatjes. Natuurlijk is er ook gelegenheid om op eigen houtje het stadje verder te verkennen. Vrij middagmaal. Namiddag houden we een fotostop aan de fascinerende Mennesket ved Havet in Esbjerg. Daarna rijden we door naar Billund, met het wereldberoemde pretpark Legoland, voor een fotostop. Een kort bezoek aan het nabijgelegen Legohouse staat ook op het programma. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Kolding.

DAG 7 KOLDING – DIEPENBEEK (750 km)

Ontbijt in het hotel. We rijden naar het zuiden van Denemarken en steken bij Flensburg de grens met Duitsland over. Vandaar gaat het via Duitse autowegen terug naar Diepenbeek. Vrij middagmaal. Aankomst in de vroege avond.

Vervoer

2 x dagreis

top