Kopenhagen
Meerdaagse reizen

Kopenhagen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Voorjaar in Kopenhagen

Kopenhagen, een veelzijdige, trendy stad met een historische kern, moderne architectuur, hippe buurten, originele boetiekjes en vooral een ongedwongen, open sfeer. We bewonderen o.a. Rosenborg, de Beurs, het parlementsgebouw van Christiansborg (van de serie Borgen), het koninklijke Amalienborg, de Opera, de nieuwe bibliotheek de Zwarte Diamant, het gezellige Nyhaven, het wereldberoemde beeld van de zeemeermin… Misschien wil je in je vrije tijd wel even naar de hippiebuurt Christiana, het pretpark Tivoli of uitgebreid gaan winkelen. Een daguitstap brengt ons naar o.a. Slot Frederiksborg, het grootste renaissancegebouw van Denemarken en het Hamletslot Kronborg (UNESCO!) 

We beleven een paar gevarieerd ingevulde dagen in Denemarken.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Scandic Glostrup

Eten en drinken

Verblijf in halfpension.

Bezoeken

Niet inbegrepen: Slot Frederiksborg, het grootste renaissancegebouw van Denemarken en het Hamlet-slot Kronborg (UNESCO!) en het Karen Blixenmuseum ± € 40 per persoon

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Deense Kronen. Je kan vrijwel overal met de kaart betalen.

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 28 apr tot woensdag 1 mei 2024 4 dagen € 660 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 99
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Voorjaar in Kopenhagen - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Diepenbeek, via Duitsland (Hamburg) naar Fehmarn (653 km). Vrij middagmaal. Overtocht met Scanlines naar Rödby (45’), verder naar Seeland, het grootste eiland van Denemarken (45’) en via de 1700 m lange Faröbrug naar de hoofdstad Kopenhagen. Inchecken, avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Ontbijt. Voormiddag geleid bezoek aan Kopenhagen met o.a. Slot Rosenborg, Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin Margarethe II en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families. De gebouwen dateren van omstreeks 1750. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie. Het gezellige Nyhavn met de beroemde kleurrijke huizen en het beeld van de Kleine Zeemeermin komen ook aan bod. Vrij middagmaal. Namiddag doen we een boottochtje op de kanalen van Kopenhagen en is er vrije tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen, een terrasje te doen of te shoppen. Avondmaal in het hotel. Overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Geleide daguitstap. We bezoeken het geweldige slot Frederiksborg, het grootste renaissancekasteel van Scandinavië, omringd door een uitgestrekt barokpark. Vrij middagmaal. Aan de Oresund ligt slot Kronborg, waar Shakespeare zijn Hamlet heeft gesitueerd. Dit slot, UNESCO-werelderfgoed, is tevens een militair bolwerk omgeven door slotgrachten. We maken een wandeling rond Kronborg en omgeving.  Dan rijden we via de mooie kustweg terug naar Kopenhagen en sluiten de dag af in Christiania, de hippiebuurt. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4

Ontbijt. We rijden naar Rödby waar we de ferry nemen naar het Duitse eiland Fehmarn en via de Duitse autowegen terug naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top