Berlijn & Dresden
Meerdaagse reizen

Berlijn & Dresden

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Berlijn, een van de hipste plekken van Europa, is weer de metropool van weleer. Jong en oud voelt er zich thuis. De stad bruist van energie, is creatief en hypet als nooit te voren. We bezoeken uiteraard bezienswaardigheden zoals de Potsdamer Platz, de Reichstag en de nieuwe regeringswijk, Checkpoint Charlie, het Holocaust Denkmal, East Side Gallery, de Brandenburger Tor, het KaDeWe en het trendsettende shoppingcenter Bikini-Haus. Voor de alternatievelingen is er de Street Art en de graffiti. Maar ook liefhebbers van cultuur en de klassieken komen aan hun trekken. Het museumeiland behoort tot de belangrijkste culturele plekken in de wereld. In het Sony Center, het Manhattan van Berlijn, genieten we van Berlin by night.

Daarna zetten we koers richting Dresden, het Firenze aan de Elbe. Deze hoofdstad van de deelstaat Sachsen, het culturele hart van Duitsland, laat zich het best omschrijven als een sierlijke dame met een rijke geschiedenis, veel barok en bijzondere architectuur. Op onze tocht door de stad bezoeken we de mooie Zwinger, het mooiste operagebouw van Europa: de Semperoper, de Fürstenzug, de Hofkirche en uiteraard de Frauenkirche. Tijdens onze bezoeken maken we ook geregeld tijd voor een terrasje en genieten we ten volle van de lekkere streekgerechten.


BOEKING VÓÓR 15 JUNI IS TOEGANG TOT HET OPERAGEBOUW IN DRESDEN. BIJ LATERE BOEKINGEN KUNNEN WE DIT NIET MEER GARANDEREN.

Reserveer deze reis

We overnachten in Best Western Plus Plaza Berlin & Hotel Amedia Dresden

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 26 aug tot vrijdag 1 sep 7 dagen € 859 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf 4 x halfpension en 2 x kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 224
  • 2 x dagreis

Activiteiten

7 dagen cultuur- en ontspanningsreis

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Via Nederland naar het Ruhrgebied en richting Hannover. Bezoek aan de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn. Tijdens deze heenreis worden er twee stops ingelast. Vrij middagmaal in een Raststätte. In de late namiddag rijden we via Grunewald Berlijn binnen en doen we het wondermooie Schloss Charlottenburg aan. Avondeten in het hotel. Vrije avond.

DAG 2

Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie, East Side Gallery en Bernauer Strasse. We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Vrij middagmaal in de buurt van de Berliner Dom. Namiddag wandelen we langs de Dom, de Hackische Höfe en het Joods kwartier. Er is vrije tijd om te winkelen, een terrasje te doen of een van de schitterende musea op het Museuminsel mee te pikken. Daarna rijden we richting Bernauer Strasse, de officiële gedenkplaats van de slachtoffers van de Muur. ’s Avond eten we in een plaatselijk restaurant en rijden daarna naar de Potsdamer Platz: Berlin by night op zijn best.

DAG 3

Na het ontbijt rijden we naar Potsdam, een veertigtal kilometer ten westen van Berlijn. Wij maken er een wandeling door het prachtige park Sanssouci en krijgen tegelijkertijd een goed beeld van Fredrik II, de man achter het mooie zomerkasteel en het indrukwekkende Neues Palais. Vrij middagmaal in Potsdam. In de late namiddag gaan we richting Bahnhof Zoo en wandelen we door het centrum van het vroegere West-Berlijn. Na het avondmaal in ons hotel brengen we een bezoek aan de Reichstag, het Duitse parlement.

DAG 4

Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van de Brandenburger Tor met o.a. de bunker van Hitler, het Holocaust Denkmal, de Pariser Platz, het Bundeskanzleramt en de regeringsgebouwen. We rijden naar het mooiste plein van Berlijn, de Gendarmenmarkt en zoeken daar een plaats om lekker te eten. Namiddag wandelen we via de Bebelplatz naar de Staatsoper, de Humboldt-Universität en de Neue Wache. We sluiten ons bezoek aan Berlijn af met een mooie boottocht op de Spree. Daarna gaan we een avondje stappen. Vrij avondeten in de omgeving van het hotel.

DAG 5

Na het ontbijt laden wij onze bagage in en vertrekken we richting Dresden. We gebruiken het middagmaal in de stad. Namiddag maken we kennis met het Firenze aan de Elbe: we doen de Zwinger aan, de Semperoper en wandelen langs de Fürstenzug richting Hofkirche. Na een terrasje wandelen langs de Elbe richting ons hotel en checken we in. ’s Avond gebruiken we het avondmaal in een typisch Duits restaurant op de oude markt en genieten we van Dresden by night.

DAG 6

Na het ontbijt wandelen we richting Semperoper en krijgen we daar een rondleiding door het mooiste operagebouw van Europa. Daarna bezoeken we de mooie Frauenkirche en wonen we de Mittagsandacht bij. Vrij middagmaal in de buurt van de Neumarkt. Namiddag is er een keuzeprogramma: museumbezoek (Gemäldegalerie, Grünes Gewölbe) of een wandeling door de Neustadt. We sluiten de dag en onze reis af in het oude centrum van Dresden met een facultatieve maaltijd.

DAG 7

Na het ontbijt laden wij onze bagage in en vertrekken we richting België. Onderweg stoppen we weer een tweetal keer. Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

Vervoer

2 x dagreis

top