Berlijn & Potsdam
Meerdaagse reizen

Berlijn & Potsdam

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

BERLIJN GENIETEN!

Berlijn is hip. Berlijn is trendy. Berlijn is ‘the place to be’ en weer de metropool van weleer. De val van de Muur zorgde voor een nooit geziene verandering in West-Europa. Nergens ter wereld bouwde men aan zo een hoog tempo als in Berlijn met als gevolg dat de hoofdstad van Duitsland het mekka van de moderne architectuur werd. De bouwputten van de jaren ’90 zijn nu toppers als de Potsdamer Platz, de Reichstag, de regeringswijk, het Berliner Hauptbahnhof en de trendsettende shoppingcenters Mall of Berlin en het Bikini-Haus. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. Voor de alternatievelingen is er het RAW-Gelände, de Street Art en de graffiti. Het museumeiland behoort tot de belangrijkste culturele plekken in de wereld.

Tijdens deze trip rijden we ook nog naar Potsdam waar we kennismaken met UNESCO Werelderfgoed: park Sanssouci.

Berlin ist ohne Zweifel eine Reise wert!


Bekijk hier zeker eens onze andere reizen naar Berlijn.

Reserveer deze reis

Best Western Plus Plaza Berlin Kurfürstendamm

Ons hotel ligt aan de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm en er zijn dan ook tal van cafés, restaurants en boetiekjes in de omgeving.

Kamers

De kamers met stijlvol interieur zijn voorzien van een flatscreen-tv en een bureau. Badkamer met douche en haardroger.  Alle kamers hebben koffie- en theefaciliteiten en gratis internet. 

Eten en drinken

We verblijven 3 x in halfpension en 1 x kamer & ontbijt. Geniet van het rijkelijke ochtendbuffet dat aan je wensen voldoet.

1 x avondeten in restaurant El Dorado (in het hotel)

2 x avondeten in restaurant buiten het hotel

1 x vrij facultatief avondeten in de stad

Bezoeken

Bezoeken Berlijn & Potsdam:

Inkomgelden (prijzen onder voorbehoud van wijziging):

  • Pergamonmuseum Berlijn € 12 (facultatief)
  • Neues Museum Berlijn € 12 (facultatief)
  • Berliner Dom Berlijn € 9 (facultatief)
  • Boottocht op de Spree Berlijn € 14


Onder voorbehoud: bezoek aan de reichstag (gratis) boeken bij inschrijving, want dit moet op voorhand gereserveerd worden. De boottocht op de Spree is gereserveerd voor de groep en wordt via de gids betaald.

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 8 jul tot woensdag 12 jul 5 dagen € 570 Reserveer
zaterdag 12 aug tot woensdag 16 aug 5 dagen € 570 Reserveer
woensdag 13 sep tot zondag 17 sep 5 dagen € 620 Reserveer
zaterdag 28 okt tot woensdag 1 nov 5 dagen € 620 Reserveer
woensdag 6 dec tot zondag 10 dec 5 dagen € 620 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf 1 x kamer met ontbijt en 3 x halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Bezoek Reichstag boeken bij inschrijving want moet op voorhand gereserveerd worden. 
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Berlijn - Potsdam - 5 dagen

Cultuur- en ontspanningsreis

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Berlijn is hip. Berlijn is trendy. Berlijn is the place to be en weer de metropool van weleer. De val van de Muur zorgde voor een nooit geziene verandering in West-Europa. Nergens ter wereld bouwde men aan zo een hoog tempo als in Berlijn met als gevolg dat de hoofdstad van Duitsland het mekka van de moderne architectuur werd. De bouwputten van de jaren ’90 zijn nu toppers als de Potsdamer Platz, de Reichstag, de regeringswijk, Berliner Hauptbahnhof en de trendsettende shoppingcenters Mall of Berlin en het Bikini-Haus. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. En alsof dat nog niet genoeg is rijden we op dag 3 naar Potsdam waar we kennismaken met Unesco Werelderfgoed: park Sanssouci. Berlin ist ohne Zweifel eine Reise wert!

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Via Nederland naar het Ruhrgebied en richting Hannover. Bezoek aan de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn. Tijdens deze heenreis worden er een tweetal stops ingelast. Vrij middagmaal. In de late namiddag rijden we via Grunewald Berlijn binnen en doen we het wondermooie Schloss Charlottenburg aan. Avondmaal in een plaatselijk restaurant. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie, East Side Gallery en Bernauer Strasse. We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Vrij middagmaal in de buurt van Alexanderplatz. Namiddag passeren we de Berliner Dom, bezoeken we de Hackesche Höfe en het Joods kwartier. Er is vrije tijd om te winkelen, een terrasje te doen of een van de schitterende musea van het Museuminsel mee te pikken. We eten in een plaatselijk restaurant en rijden daarna naar Potsdamer Platz. Daar beleven we Berlin by night op zijn best.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar Potsdam, een veertigtal kilometer ten westen van Berlijn. Wij maken er een wandeling in het prachtige park Sanssouci. Bezoek aan het mooie keizerlijke zomerverblijf is facultatief. Vrij middagmaal in de stad. In de late namiddag bezoeken we voormalig West-Berlijn: Bahnhof Zoo, Gedächtniskirche en natuurlijk de mogelijkheid om het grootste warenhuis van Europa te bezoeken: het Kaufhaus des Westens. Avondeten in een plaatselijk restaurant. Vrije avond.

Dag 4

Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van de Brandenburger Tor met o.a. de bunker van Hitler, het Holocaust Denkmal, de Pariser Platz, het Bundeskanzleramt en Berlin Hauptbahnhof. Vrije maaltijd aan het mooiste plein van Berlijn, de Gendarmenmarkt. Namiddag wandelen we via de Bebelplatz naar de Staatsoper, de Humboldt-Universität en de Neue Wache. Nadien maken we een mooie boottocht op de Spree. Daarna gaan we een avondje stappen. Vrij avondeten in de omgeving van het hotel.

Dag 5

Na het ontbijt laden wij onze bagage in en vertrekken we via dezelfde weg richting België. Onderweg stoppen we weer een tweetal keer. Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

Berlijn Genieten - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Berlijn is een van de hipste plekken van Europa. Jong en oud voelen er zich thuis. De stad bruist van energie, is creatief en hypet als nooit te voren. In de zomermaanden heerst er een superstemming. Het krioelt er van bezienswaardigheden met toppers zoals Potsdamer Platz, de Reichstag, Brandenburger Tor, Siegessäule en het trendsettende shoppingcenter Bikini-Haus. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. Voor de alternatievelingen is er het RAW-Gelände, de Street Art en de graffiti. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Het museumeiland behoort tot de belangrijkste culturele plekken in de wereld.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Onderweg bezoeken we de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn. Tijdens de heenreis worden een tweetal stops ingelast. Via Grunewald rijden we Berlijn binnen. In de late namiddag doen we nog het Olympiastadion en Schloss Charlottenburg aan. Avondmaal in het hotel. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie en East Side Gallery. We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Voor de middagpauze maken we nog een korte wandeling door de trendy wijk Friedrichshain en snuiven we de relaxte sfeer op van het RAW-Gelände. Vrij middagmaal in de buurt van de Mercedes Arena. Namiddag: Bernauer Straβe, sightseeing in wat ooit West-Berlijn was en vrije genietnamiddag en -avond in de buurt van het hotel: Kurfürstendamm met KADEWE, Bikini-Haus Berlin, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Hard Rock Café Berlin, Monkey Bar… of museumbezoek.

Vrij facultatief avondeten in de omgeving of in het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van Brandenburger Tor: o.a. Führerbunker, Holocaust Denkmal, Pariser Platz, Bundeskanzleramt, Spreeufer, Hauptbahnhof (koffiepauze) en de regeringswijk. Middagpauze*: de Hackesche Höfe. Aansluitend: korte gegidste wandeling door de voormalige joodse wijk en (facultatief) bezoek aan Reichstag (o.v.). Avondeten in plaatselijk restaurant. Afsluitend: Potsdamer Platz by Night.

*Op zondag gaat het naar Mauer Park. Je leert er de echte Berlijnse stadscultuur kennen.

Dag 4

Na het ontbijt maken we een wandeling door voormalig Oost-Berlijn: o.a. Alexanderplatz, Fernsehturm, Nikolaiviertel, Unter den Linden (koffiepauze), Bebelplatz, Gendarmenmarkt en Gallery Lafayette. Vrij middagmaal in de buurt van het Museuminsel/Hackesche Höfe. Namiddag: keuzeprogramma tussen (facultatief) museumbezoek Neues Museum, Pergamon, DDR-museum of Berliner Dom, boottocht, flaneren langs de Spree of shoppen in de buurt van de Alexanderplatz. Avondmaal in het hotel.

Dag 5

Na ontbijt bagage inladen en vertrek terug naar België. Twee tussenstops en facultatief middagmaal onderweg. Aankomst Diepenbeek in de vroege avond.

Vervoer

2 x dagreis

top