Berlijn & Potsdam
Meerdaagse reizen

Berlijn & Potsdam

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

BERLIJN GENIETEN!

Berlijn is hip. Berlijn is trendy. Berlijn is ‘the place to be’ en weer de metropool van weleer. De val van de Muur zorgde voor een nooit geziene verandering in West-Europa. Nergens ter wereld bouwde men aan zo een hoog tempo als in Berlijn met als gevolg dat de hoofdstad van Duitsland het mekka van de moderne architectuur werd. De bouwputten van de jaren ’90 zijn nu toppers als de Potsdamer Platz, de regeringswijk, het Hauptbahnhof, de trendsettende shoppingcenters Mall of Berlin en het Bikini-Haus. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. Voor de alternatievelingen is er het RAW-Gelände, de Street Art en de graffiti. Het museumeiland behoort tot de belangrijkste culturele plekken in de wereld.

Tijdens deze trip rijden we ook nog naar Potsdam waar we kennismaken met UNESCO Werelderfgoed: park Sanssouci.

Berlin ist ohne Zweifel eine Reise wert!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Best Western Plus Plaza Berlin Kurfürstendamm

Ons hotel ligt aan de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm en er zijn dan ook tal van cafés, restaurants en boetiekjes in de omgeving.

Kamers

De kamers met stijlvol interieur zijn voorzien van een flatscreen-tv en een bureau. Badkamer met douche en haardroger.  Alle kamers hebben koffie- en theefaciliteiten en gratis internet. 

Eten en drinken

We verblijven 3 x in halfpension en 1 x kamer & ontbijt. Geniet van het rijkelijke ochtendbuffet dat aan je wensen voldoet.

1 x avondeten in restaurant El Dorado (in het hotel)

2 x avondeten in restaurant buiten het hotel

1 x facultatief avondeten in de stad

Bezoeken

Bezoeken Berlijn & Potsdam

Tijdens het bezoek aan Berlijn kan er door de deelnemers afgeweken worden van het reisprogramma en kan men in overleg met de gids gekozen worden voor een museumbezoek of een bezoek aan de Dom.

Inkomgelden (prijzen onder voorbehoud van wijziging):

  • Neues Museum Berlijn € 14 (facultatief)
  • Pergamonmuseum € 14 (facultatief)
  • Berliner Dom Berlijn € 10 (facultatief)
  • Boottocht op de Spree Berlijn € 16

Onder voorbehoud: bezoek aan de Reichstag (gratis) boeken bij inschrijving, want dit wordt voorhand gereserveerd. Binnen de maand voor de afreis is dit op aanvraag en kan dit dus niet gegarandeerd worden. De boottocht op de Spree is gereserveerd voor de groep en wordt via de gids betaald.

Kledij

Aangepaste kledij. Makkelijke wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 20 jul tot woensdag 24 jul 5 dagen € 635 Reserveer
zondag 11 aug tot donderdag 15 aug 5 dagen € 635 Reserveer
woensdag 11 sep tot zondag 15 sep 5 dagen € 665 Reserveer
woensdag 30 okt tot zondag 3 nov 5 dagen € 665 Reserveer
donderdag 26 dec tot maandag 30 dec 5 dagen € 625 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf 1 x kamer met ontbijt en 3 x halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 47/nacht
  • Bezoek Reichstag boeken bij inschrijving want moet op voorhand gereserveerd worden. 
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Berlijn - Potsdam - 5 dagen

Cultuur- en ontspanningsreis

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Berlijn is hip. Berlijn is trendy. Berlijn is ‘the place to be’ en weer de metropool van weleer. De val van de Muur zorgde voor een nooit geziene verandering in West-Europa. Nergens ter wereld bouwde men aan zo een hoog tempo als in Berlijn met als gevolg dat de hoofdstad van Duitsland het mekka van de moderne architectuur werd. De bouwputten van de jaren ’90 zijn nu toppers als de Potsdamer Platz, de regeringswijk, het Hauptbahnhof, de trendsettende shoppingcenters Mall of Berlin en het Bikini-Haus. Maar ook liefhebbers van de klassieken komen aan hun trekken. Kunst en cultuur kennen er geen grenzen. Voor de alternatievelingen is er het RAW-Gelände, de Street Art en de graffiti. Het museumeiland behoort tot de belangrijkste culturele plekken in de wereld. Tijdens deze trip rijden we ook nog naar Potsdam waar we kennismaken met UNESCO Werelderfgoed: park Sanssouci.

Berlin ist ohne Zweifel eine Reise wert!


Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Via Nederland naar het Ruhrgebied en richting Hannover. Bezoek aan de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn. Tijdens deze heenreis worden er een tweetal stops ingelast. Vrij middagmaal. In de late namiddag rijden we via Grunewald Berlijn binnen en doen we het wondermooie Schloss Charlottenburg aan. Avondmaal in een plaatselijk restaurant. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie, East Side Gallery en Bernauer Strasse. We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Vrij middagmaal in de buurt van Alexanderplatz. Namiddag passeren we de Berliner Dom, bezoeken we de Hackesche Höfe en het joods kwartier. Er is vrije tijd om te winkelen, een terrasje te doen of een van de schitterende musea van het Museuminsel mee te pikken. We eten in een plaatselijk restaurant.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar Potsdam, een veertigtal kilometer ten westen van Berlijn. Wij maken er een wandeling in het prachtige park Sanssouci. Bezoek aan het mooie keizerlijke zomerverblijf is facultatief. Vrij middagmaal in de stad. In de late namiddag rijden we richting Berlijn en bezoeken we de koepel van de Reichstag. Wij wandelen via Bahnhof Zoo en de Gedächtniskirche naar ons hotel. Avondeten in een plaatselijk restaurant. Vrije avond.

Dag 4

Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van de Brandenburger Tor met o.a. de bunker van Hitler, het Holocaust Denkmal, de Pariser Platz, het Bundeskanzleramt en Berliner Hauptbahnhof. Vrije maaltijd aan het mooiste plein van Berlijn, de Gendarmenmarkt. Namiddag wandelen we via de Bebelplatz naar de Staatsoper, de Humboldt-Universität en de Neue Wache. Nadien maken we een mooie boottocht op de Spree. Dan is het tijd om te gaan shoppen in het grootste shoppingcenter van Europa, het Kaufhaus des Westens of gewoon een gezellig terrasje te doen. Vrij avondeten in de omgeving van het hotel.

Dag 5

Na het ontbijt laden wij onze bagage in en vertrekken we via dezelfde weg richting België. Onderweg stoppen we weer een tweetal keer.

Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

Vervoer

2 x dagreis

top