Bodensee
Meerdaagse reizen

Bodensee

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De omgeving van de Bodensee is één groot landschappelijk fenomeen. Ons bezoek aan het schitterende bloemeneiland Mainau en de prachtige steden Meersburg, Konstanz, Lindau, Bregenz en Friedrichshafen versterken dit idee nog. Het samengaan van deze bezoeken in combinatie met een leuk ferrytochtje, een ritje met de kabellift, een bezoek aan een paalwoningendorp en relaxen op leuke terrasjes met een lokaal wijntje, maken van deze reis een heuse topper. Een bezoek aan de trotse kerk van Birnau mag ook zeker niet ontbreken. Onze vakantie start uiteraard al op de heenreis met een bezoek aan de historische stad Speyer. We wandelen door het oude stadscentrum, bezoeken de reusachtige Dom en de jachthaven.

Reserveer deze reis

Hotel Knoblauch

Ons hotel is gelegen in Jettenhausen, in de buurt van Friedrichshafen. Dit mooie familiehotel biedt alle comfort.

Faciliteiten

Het hotel heeft een mooie tuin. De wellnessruimte is voorzien van verschillende sauna’s en een prachtig binnenzwembad. Gratis wifi aanwezig.

Kamers

Douche of bad en toilet, haardroger en make-upspiegel, kabel-tv, minibar, kluis, telefoon, draadloos internet en gedeeltelijk balkon.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5. ’s Morgens een lekker ontbijtbuffet en ’s avonds een voortreffelijk driegangenmenu.

Bezoeken

Inkomprijzen voor groepen onder voorbehoud van prijswijzigingen: tarieven 2019: € 60,00 voor het Bloemeneiland, het Openluchtmuseum en de Pfänderbahn samen. 

(Prijzen onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.) Facultatieve maaltijden!

Kledij

Graag je zwemgerief mee: het binnenbad en de sauna in het hotel zijn super en inbegrepen. Geen warme kledij nodig voor de Pfänder, een licht windjack volstaat.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 14 jul tot maandag 18 jul 5 dagen € 579 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 20/nacht
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Bodensee - 5 dagen - PROGRAMMA 2021

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

De omgeving van de Bodensee is één landschappelijk fenomeen! Daar in dit zuidelijkste en zonnigste deel van Duitsland huist dan ook de “ziel van Europa”. De vroege lente, heerlijke zomer en rustige herfst kneden dit landschap tot een heerlijk beloofd land. Kunst, natuur en cultuur gaan er dan ook zeer goed samen! Onze bezoeken aan het lieve bloemeneiland Mainau, aan de prachtige steden Meersburg, Konstanz, Lindau, Bregenz en Friedrichshafen, voldoen stellig aan ieders wens. Het samengaan van paalwoning, ferrytochtjes, kabellift, prachtige terrassen met plaatselijke wijntjes en zeker ook de service in ons viersterrenhotel maken deze reis tot een waar genoegen. De prachtige kerk van Birnau, uniek gelegen boven het water, beaamt dit ten volle! Op de heenweg bezoeken we de historische stad Speyer met het oude stadscentrum, de reusachtige Domkerk, het park en de mooie Rijnoever. We trekken er tevens tijd uit voor een facultatief maal. In de vooravond nemen we nog een kleine lunch en omstreeks 20.00 uur bereiken we Diepenbeek.


Dag 1

’s Morgens vertrek vanuit Diepenbeek. We rijden via de autosnelweg langs Aken en Koblenz met een eerste halte aan de heerlijke Moezelblik. In de historische stad Speyer nemen we de tijd voor een vrij middagmaal. We bezoeken er samen de Dom, de grootste Romaanse kerk in Duitsland en de historische binnenstad. Nadien brengt de bus ons via Heilbron, Stuttgart en Singen naar Friedrichshafen, de Zeppelinstad aan de Bodensee. Zijn we tijdig aan de mooie kerk van Birnau, vlak aan de Bodensee, dan bezoeken we nu reeds dit prachtig juweel van barokke architectuur. Het verkreeg dan ook terecht de titel van balzaal van de Lieve Heer God toegewezen! Even verder in Friedrichshafen zijn we te gast in het zeer goede hotel Knoblauch****.

Dag 2

Vandaag rijden we naar het paalwoningendorp en het bijhorende museum in Uhldingen, voor een leerzame en aangename bezichtiging van dit openluchtmuseum, gelegen in een heerlijk decor boven het water. Aansluitend naar de kerk van Birnau, voor zover we dit kleinood nog niet bewonderd hebben. Enkele kilometers verder bevinden we ons in het prachtige middeleeuwse stadje Meersburg. Na een korte verkenning pauzeren we er voor het middagmaal. Na de middag bezichtigen we het hoger gelegen gedeelte van dit stadje, bekend om zijn prachtige vergezichten over de Bodensee. Met een blik op het oude zonderlinge slot van Meersburg, een gezellig terrasje met een superheerlijk uitzicht en ’n lekker plaatselijk wijntje, beëindigen we deze uitstap. Vrije tijd in dit kleine, maar zeer fijne plaatsje hoort er zeker bij. Voor of na het avondmaal rijden we naar het centrum van Friedrichshafen voor een korte wandeling langs de prachtige oever van het meer en een beklimming van de uitkijktoren. Een gezellig terras met een heerlijk zicht over de Bodensee op de Zwitserse bergen, het mag erbij!

Dag 3

We rijden langs Meersburg en dan met de ferry over de Überlingen See naar het unieke bloemeneiland Mainau. Driekwart dag in dit paradijselijk decor, te midden van bloemen en planten en met prachtige uitzichten over de Bodensee, het is opbeurend voor ziel en lichaam. Samen doen we een geleide wandeling over dit vorstelijk gebied, daarna is er tijd voor een facultatief middagmaal en vrije tijd. Namiddag met de bus naar het centrum van de historische stad Konstanz, dit voor een gezamenlijke wandeling langs de haven, het park en het waardevolle stadscentrum. Terug met bus en ferry over het water en verder naar ons hotel. Ongetwijfeld een van de mooiste uitstappen aan de prachtige oevers van de Bodensee!

Dag 4

Vandaag non-stop via de autobaan naar Bregenz in Oostenrijk en onmiddellijk met de Pfänderbahn omhoog naar de 1064 meter hoge berg de Pfänder. Boven krijgen we een wijds en prachtig uitzicht op de stad en het meer. We wandelen tussen de bergdieren. Na het vrije middagmaal terug met de lift naar beneden. Met de bus rijden we dan naar de stad Bregenz en dit voor een wandeling over de heerlijke oeverpromenade en het bekijken van de unieke Seebühne: het drijvend podium voor de Bregenzer Festspiele. Op de terugweg naar het hotel pauzeren we langdurig op het schiereiland Lindau. Beginnen doen we met een wandeling door het park, we bekijken het oude haventje, bezoeken de oude stad met prachtige huizen. Voor we terugwandelen naar de bus is er zeker vrije tijd om een terrasje te doen. Het schiereiland Lindau biedt ons zeker een prachtig decor als slot van onze uitstappen!

Dag 5

Op de terugreis lassen we de nodige tussenstops in en we bereiken Diepenbeek rond 20.00 uur.

Vervoer

2 x dagreis

top