Bodensee
Meerdaagse reizen

Bodensee

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

In deze reis komen kunst, natuur en cultuur zeer goed samen! Op de heenweg nemen we onze facultatieve lunch in de historische stad Speyer. Ons bezoek aan het bloemeneiland Mainau, aan de prachtige steden Meersburg, Konstanz, Lindau, Bregenz en Friedrichshafen, maar ook de barokke kerk van Birnau zullen u verbluffen. Geniet van de befaamde paalwoningen uit de Brons- en Steentijd van Uhldingen, ferrytocht over de Bodensee, kabellift naar het natuurgebied Pfander in Oostenrijk, prachtige terrassen aan de Bodensee, plaatselijke wijntjes en zeker ook de service in ons 4**** wellnesshotel. Op de terugreis verkennen we nog het mooie dorpje Tübingen in het Zwarte Woud. Dit is genieten van A tot Z. Omstreeks 21 uur bereiken we Diepenbeek.

DEZE REIS IS, OMWILLE VAN HOOGTEVERSCHILLEN, NIET GESCHIKT VOOR MENSEN DIE SLECHT TE BEEN ZIJN.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Knoblauch

Ons hotel is gelegen in Jettenhausen, in de buurt van Friedrichshafen. Dit mooie familiehotel biedt alle comfort.

Faciliteiten

Het hotel heeft een mooie tuin. De wellnessruimte is voorzien van verschillende sauna’s en een prachtig binnenzwembad. Gratis wifi aanwezig.

Kamers

Douche of bad en toilet, haardroger en make-upspiegel, kabel-tv, minibar, kluis, telefoon, draadloos internet en gedeeltelijk balkon.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met een driegangenmenu op dag 1 en eindigend met een lekker ontbijtbuffet op dag 5.

Bezoeken

Facultatieve uitstappen: € 47 (onder voorbehoud van eventuele prijsverhogingen)

  • Inkom Bloemeneiland Mainau, paalwoningen Unteruhldingen en Pfänderbahn in Bregenz.
  • Paalwoningen Unteruhldingen
  • Pfänderbahn in Bregenz
  • Facultatieve lunch

Inbegrepen: 

  • Ferrytocht over de Bodensee

Kledij

Graag je zwemgerief mee! Het binnen- en buitenbad en sauna in het hotel zijn inbegrepen.
Geen warme kledij nodig voor de Pfänder, een licht windjack volstaat.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 23 aug tot dinsdag 27 aug 5 dagen € 765 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 21/nacht
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Bodensee - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

In deze reis komen kunst, natuur en cultuur zeer goed samen! Op de heenweg nemen we onze facultatieve lunch in de historische stad Speyer. Via het park wandelen we naar de oude stad en de grootste Romaanse Dom ter wereld. Ons bezoek aan het bloemeneiland Mainau, aan de prachtige steden Meersburg, Konstanz, Lindau, Bregenz en Friedrichshafen, maar ook de barokke kerk van Birnau zullen u verbluffen. Geniet van de befaamde paalwoningen uit de Brons- en Steentijd van Uhldingen, ferrytocht over de Bodensee, kabellift naar het natuurgebied Pfander in Oostenrijk, prachtige terrassen aan de Bodensee, plaatselijke wijntjes en zeker ook de service in ons 4**** wellnesshotel. Op de terugreis verkennen we nog het mooie dorpje Tübingen in het Zwarte Woud. Dit is genieten van A tot Z. Omstreeks 21 uur bereiken we Diepenbeek.

Deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn, omwille van de hoogteverschillen.

Dag 1 : Diepenbeek - Speyer - Friedrichshafen (686 km)

7h ’s Morgens vertrek vanuit Diepenbeek. We rijden via de autosnelweg langs Aken en Koblenz. In de historische stad Speyer nemen we de tijd voor een vrij middagmaal. Aan het Technologisch museum zien we een Boeing 747 van veraf. We komen ogen tekort als we via het park naar de oude stad Speyer wandelen. In de grootste Romaanse kathedraal ter wereld van 134 m lang bevindt zich een crypte van 13 Duitse vorsten. Nadien brengt de bus ons naar Friedrichshafen, de Zeppelinstad aan de Bodensee, in de deelstaat Baden-Württemberg in Duitsland. We checken in en maken kennis met de wellnessfaciliteiten van het zeer goede hotel Knoblauch****

Dag 2: Kerk Birnau - Paaldorp Unteruhldingen - Meersburg - Friedrichshafen (64,5 km)

We starten onze dag met een bezoek aan de prachtige, barokke kerk van Birnau,  aan de Bodensee, die de titel van balzaal van de Lieve Heer God toegewezen kreeg! In de buurt bezichtigen we ook het paalwoningendorp en het bijhorende museum in Unteruhldingen. De reconstructies zijn gebouwd op palen volgens archeologische vondsten uit de Brons- en Steentijd. We wandelen op eigen tempo door 6.000 jaar geschiedenis. Even verder brengt onze autocar ons naar het prachtige middeleeuwse stadje Meersburg. We beginnen in het hoger gelegen gedeelte, bekend om zijn prachtige vergezichten over de Bodensee, de 13de eeuwse oude en 18de eeuwse nieuwe burcht met barokke Schlosskirche. We dalen te voet af naar het lager gelegen gedeelte van de stad. Vrije tijd en een vrije lunch in dit kleine, maar zeer fijne plaatsje hoort er zeker bij. Voor we naar het hotel rijden, stoppen we nog in het centrum van Friedrichshafen voor een wandeling langs de prachtige oever van het meer. Sportievelingen kunnen de 22 meter hoge Moletoren beklimmen voor een schitterend uitzicht over de Bodensee en de Zwitserse bergen aan de overkant. Ook biedt het hotel gratis openbaar vervoer aan heen en terug naar het hotel.

Dag 3: Ferry Meersburg - Konstanz - Mainau (66 km)

We rijden terug naar Meersburg waar we met onze autocar de ferry nemen over de Überlingen See richting Konstanz. Van daaruit rijden we verder naar het unieke bloemeneiland Mainau. In dit paradijs vol met bloemen en planten van de voormalige Zweedse kroonprins Lennart Bernadotte genieten we van een vrije lunch en vrije tijd midden de enorme bloemenpracht. Namiddag bezoeken we ook de haven en het centrum van de historische stad Konstanz. We verlaten de overkant van de Bodensee opnieuw via de ferry richting Meersburg en ons hotel. Ongetwijfeld een van de mooiste uitstappen aan de prachtige oevers van de Bodensee!

Dag 4: Lindau - Bregenz - Pfänderbahn (71 km)

We rijden langs de noordelijke oever van de Bodensee naar het prachtige schiereiland Lindau dichtbij de grens Duitsland - Oostenrijk. Het eiland is via een brug verbonden met het vasteland Lindau. We wandelen via het stadspark naar de oude binnenstad en het prachtige Rathaus. Van hieruit gaat het richting haven waar we vrije tijd nemen om te genieten van het prachtige uitzicht op de Zwitserse Alpen. We zien de Mangtoren van ‘Rapunzel’ en de haveningang met de Beierse leeuw van 50 ton en de vuurtoren van 33 meter hoog. Na een koffietje en vrije tijd gaan we verder met de autocar naar Bregenz, net over de grens in Oostenrijk. Op de Seebühne langs de Seepromenade worden de Bregenzer Festspiele opgevoerd. Vrije lunch aan het meer. Samen wandelen we naar de Pfänderbahn en nemen de ruime kabellift tot op 1064m. Hier is vrije tijd om te genieten van het onvergetelijke panorama op de Bodensee. Je kan wandelen door het wildpark en nadien genieten van een lekker drankje op één van de terrassen. Samen terug met de Pfänderbahn naar Bregenz vanwaar we met de bus terugkeren naar ons hotel. Dit is een topdag met prachtige vergezichten!

Dag 5: Friedrichshafen -Tübingen - Diepenbeek (691 km)

Op de terugreis genieten we nog van het mooie dorpje Tübingen in het Zwarte Woud, vanwaar we via de nodige stops terug rijden naar Diepenbeek. Aankomst ± 21 uur.

Vervoer

2 x dagreis

top