Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Saksen, Dresden, Leipzig en de Saksische Schweiz.

Mooie panorama- en wijnroute door het prachtige Saksische Elbeland en Saksische Zwitserland met bezoek aan de 3 bekende mooie historische steden Dresen, Leipzig en Meissen, in het spoor van beroemde dichters zoals Goethe, en componisten zoals Bach én de legendarische Barokkoning August de Sterke.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Penck Dresden

Een viersterren hotel met hedendaagse kunst. Vanuit het hotel loop je slechts in een paar minuten naar het historisch centrum van de stad.

Kamers

Moderne, rookvrije kamers, airco, kluis, badkamer met douche, haardroger, allergisch vriendelijke vloer, koffie- en theeset, TV, en WIFI in het hotel.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension.

Bezoeken

Inkomgelden bezoeken: ± € 85  (prijzen onder voorbehoud van wijziging)

  • Semperopera en/of Grünes Gewolbe
  • Film Frauenkirche
  • Rondrit Leipzig
  • Boottocht Pillnitz-Dresden
  • Porselein Manufaktur Meissen
  • Vesting Königstein


Kledij

Aangepaste kledij, stevige of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 14 aug tot maandag 19 aug 6 dagen € 769 Reserveer
  • Prijs op basis van halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 53/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

6 dagen – Dresden & Leipzig

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Afreis Diepenbeek – via Duitse autowegen en de nodige stops naar Dresden. Installatie in het hotel te Dresden.

DAG 2 : DRESDEN – Kunststad

Vandaag staat er een stadswandeling in het centrum van Dresden op het programma, met bezoek aan de Theaterplatz, Kath, Hofkirche, Semperoper, Frauenkirche, Zwinger, Brühlsche Terrasse, Stallhof, Fürstenzug, Rathausturm (betalend) enz. Vrije lunch. Voor de shoppers vrije tijd.

DAG 3 : SAKSISCHE SCWHEIZ

In de voormiddag, bezoek aan de Festung Königstein, oudste vesting van Duitsland, gelegen op een tafelberg (9,5Ha) en volledig ommuur, met prachtige uitzichten op het gebergte van de Saksische Schweiz en Elbevallei. In deze vesting, nooit door een vijand ingenomen, gaan wij met een rustige wandeling op zoek naar kazamatte, het garnizoen kerkje, de Friedrichg, het bronnenhuis en nog zoveel meer bezienswaardigheden die deze enig mooi gelegen kazerne vroeger te bieden had. In de omgebouwde officiersgebouwen is er gelegenheid voor een vrije lunch. Na de lunch rijden we naar de Bastei, voor een bezoek aan de Saksische Canyon, een brok mooie natuur! Op de terugweg nog een oriënterende stadsrondrit door Dresden en zijn buitenwijken, langs de historische bezienswaardigheden en de prachtige villawijken, gelegen langsheen de boorden van Elbe, met onder meer de Elbschlösser, Weißer Hirsch, Brouwerij Waldschlösschen, Pfunds Mölkerei, Blasewitz, Blaues Wunder, Königstrasse, Goldene Reiter, Große Garten, enz.

DAG 4 : LEIPZIG - Muzikale stad

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Leipzig, de zeer oude sfeervolle universiteitsstad en centrum van kunst en muziek. Leipzig is een historische cultuurstad met grote uitstraling. Richard Wagner werd hier geboren, Bach, Mendelsohn Bartholdy, Goethe en andere grote namen werkten ooit hier. De stad bezit heel wat historische gebouwen, sfeervolle straatjes en pleintjes wisselen elkaar af in de Altstadt. Leipzig is internationaal bekend als Messestadt (Beursstad) en boekenstad, van het Gewandhaus met eigen orkest, het Grassimuseum met unieke collecties en de beroemde Bachkerk de ‘Thomaskirche’. De Leipziger zijn vooral bekend geworden in de recente geschiedenis (1989) zij liggen aan de basis van de hereniging van de beide Duitslanden, de befaamde maandagdemonstraties die telkens vanaf de Nikolaikirche een aanvang namen. Na het middagmaal (facultatief op een uitzonderlijke locatie) maken we een korte stadsrondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden die de stad rijk is, zoals het monument van de Volkerenslag bij Leipzig (1813), waar men Napoleon een verpletterende nederlaag bezorgde. Na de rondrit is er wat vrije tijd om zelf bezienswaardigheden en musea te bezoeken. Of te shoppen in het prachtige Hauptbahnhof met zijn mooie handelszaken en moderne galerieën, of je pikt gewoon een terrasje mee, in een van de gezellige straatjes als de Barfussgasse, de buik van Leipzig… en dan is het weer tijd om terug te rijden naar ons hotel.

DAG 5 : DRESDEN-PILLNITZ-MEISSEN (porselein- en wijnstad)

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige, aan de Elbe gelegen, barokke lustslot Pillnitz met zijn bijzonder mooie tuinen. Nadien varen we met een historische raderboot van de Weiße Flotte (duur ± 1 uur) terug naar Dresden met een vrije lunch op de boot. Vervolgens rijden we via de Wijnroute naar porselein- en wijnstad Meissen. Deze stad is de historische kern van Saksen met zijn mooie Albrechtsburg, prachtig gelegen op de burchtheuvel, geflankeerd door de Dom, een schitterend voorbeeld van de gotiek. Hier bezoeken we namiddag de beroemde Porselein manufactuur, men toont ons de verschillende fases van het productieproces met Nederlandstalige uitleg, aansluitend bezoek aan het porseleinmuseum. Na het bezoek maken we een korte stadswandeling naar de prachtige Dom en de indrukwekkende Albrechtsburg. Voor we terugrijden naar ons hotel is er nog de mogelijkheid om te genieten van een lekker Elbewijntje op een terrasje in het historisch centrum van het wijnstadje Meissen.

DAG 6 : DRESDEN - ARNSTADT - DIEPENBEEK

Terugreis via Arnstadt de ‘Poort tot het Thüringer Wald’. Arnstadt, idyllisch gelegen aan de noordelijke flank van het Thüringer Woud, een historische plaats in het Midden-Duitse cultuurgebied. Arnstadt is een waardevolle getuige van vroege Europese stedenbouw. Na een korte wandeling langs de voornaamste monumenten en kerken, zoals de beroemde Ober- Liberalen- en Bachkerk en het Slotmuseum, is er nog een laatste facultatief middagmaal in een historisch hotel waar ooit beroemdheden verbleven zoals o.a. Bach. Dit vormt een mooie afsluiter. Daarna rijden we huiswaarts, na zes welgevulde, mooie dagen in het mooie Saksen, met de nodige stops onderweg.

top