Regio Frankfurt - Magische Meerstromenland
Meerdaagse reizen

Regio Frankfurt - Magische Meerstromenland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Op bezoek in het magische Meerstromenland

De Moezel en de Rijn zijn ons genoegzaam bekend maar wie kent er de Lahn, de Ahr, de Tauber of de Main? Deze zes rivieren vormen het permanente decor van een meerdaagse reis die zich situeert in vier Duitse deelstaten, met name Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen, Hessen en Beieren. Het is een regio met een prachtige natuur, fantastische waterlopen en schitterende stadjes. Wij focussen hierbij op een aantal bekende en minder bekende, maar niettemin fraaie locaties zoals Limburg an der Lahn, Eltville, Aschaffenburg, Mespelbrunn, Miltenberg, Wertheim, Bacharach en Ahrweiler. Daarnaast bezoeken wij ook twee bekende steden. Wij besteden uitgebreid aandacht aan Frankfurt, ook wel eens het Duitse “Mainhattan” genoemd en aan Mainz met zijn mooie marktplein en zijn fantastische kathedraal. Een vrijblijvend bezoek aan Zeil, een van de grootste shoppingcentra van Duitsland, is bovendien een extra troef voor deze erg gevarieerde reis.

Reserveer deze reis

Hotel Christel

Driesterrenhotel gelegen in Heimbuchenthal in de harmonieuze natuur van het Spessartwoud.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een natuurlijke zwemvijver. Er is een bar, restaurant, sauna en een fitnessruimte. Je kan ook relaxen in de enorme tuin of gebruik maken van de tafeltennistafel. Mits toeslag kan je ook even ontspannen in het stoombad of de infraroodcabine.

Kamers

De ruime kamers beschikken over een telefoon, satelliet-tv, gratis wifi en een moderne badkamer met haardroger.

Eten en drinken

's Morgens worden we verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet. 

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 9 jul tot woensdag 13 jul 5 dagen € 509 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 6/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

5 dagen – Op bezoek in het magische Meerstromenland

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Wij vertrekken aan de parking van De Zigeuner om 07.30 uur in de richting van Frankfurt naar Limburg an der Lahn. Wij wandelen gezamenlijk naar het centrum van dit pittoreske stadje met zijn oude vakwerkhuizen en zijn prachtige laat-Romaanse dom. De liefhebbers kunnen vervolgens met de gids een rustige natuur- en stadswandeling maken in de buurt van de Lahn. Voor de anderen zijn er heel wat terrasjes waar het gezellig toeven is. Daarna vertrekken wij naar de bus om in te checken in het Hotel Christel in het mooie en rustige Heimbuchental.

Dag 2

Wij maken een trip naar Elville met zijn prachtige historische villa’s en adellijke gebouwen, zoals de Kurfürstliche Burg en de kerk van Sint-Peter en Sint-Paul. Op de Marktplatz kun je fijn op een terrasje van het uitzicht van de oude stad genieten. Daarna brengen wij een bezoek aan Mainz, gelegen aan de kruising van de Main en de Rijn. Mainz is de bekende stad van universiteiten, bisschoppen en een grootse kathedraal. Ook hier voorziet de gids vrijblijvend een wandeling doorheen de binnenstad.

Dag 3

Vandaag maken wij een wandeling in de buurt van het slot Johannisburg in Aschaffenburg. Een groot deel van het centrum en de Altstadt is voetgangerszone. Wij maken een wandeling naar het slot Johannisburg. Voor de wandelliefhebbers wandelen wij langs de Rijn naar Pompejanum. In de namiddag focussen wij voluit op Frankfurt. Frankfurt is de vijfde grootste stad van Duitsland en is ook het financiële hart van het land. Zowel de Duitse aandelenbeurs, als de Europese Centrale Bank en de Deutsche Bundesbank zijn gevestigd in Frankfurt. Het Duitse ‘Mainhattan’ telt ook heel wat wolkenkrabbers die de skyline domineren. Voor de mensen die willen shoppen, die kunnen hun hartje ophalen in de gezellige winkelbuurt Zeil.

Dag 4

Aan de monding van de Tauber in de Main, tussen Würzburg en Frankfurt, ligt het romantische Wertheim. Rijk versierde vakwerkhuizen, pleintjes en smalle stegen, met hoog daarboven een van de grootste steenburchten van Duitsland, typeren het middeleeuwse stadsbeeld. Daarna bussen wij naar het naburige Miltenberg. Voor de liefhebbers voorzien wij ook hier een stadswandeling.

Dag 5

Wij sluiten de reis af met een bezoek aan Bacharach, ongetwijfeld een van de mooiste locaties aan de Rijn.

Vervoer

2 x dagreis

top