Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het eiland Rügen is het grootste, één van de mooiste en  meest afwisselende eilanden gelegen aan de Oostzeekust van Duitsland. Dit schiereiland is via een brug verbonden met het vasteland en heeft heel wat te bieden: gezellige badplaatsen, vissersdorpjes, mooie stranden, leuke havens, gezellige restaurants, karakteristieke gebouwen, 100 jaar oude vuurtorens. Het National Park Jasmund, Unesco Werelderfgoed, met zijn steile sneeuwwitte krijtrotsen. De beroemde “Köningsstuhl” en de Kap Arkona. Het autovrije eilandje Hiddensee. We bezoeken misschien wel het mooiste stadje van het eiland, Putbus, de voormalige residentiestad, ook wel de 'rozenstad' genoemd vanwege de vele rozenstruiken. Een topbezienswaardigheid is de beroemde, romantische & paleisachtige pier van Sellin.  We bezoeken de vredige stad Stralsund (Unesco Werelderfgoed) vol gotische gebouwen van rode baksteen en koopmanshuizen. In de badplaats Binz gaan we even terug de tijd in. Tijdens deze reis zal u ervaren hoe mooi het eiland is en daarbij zorgt de zilte geur van de zee en de zuiverende lucht voor een verfrissende werking op lichaam en geest. Dit alles en nog veel meer, kan je zelf ontdekken tijdens deze ontspannende reis! 

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Parkhotel Rügen

Het luxe 4-sterren Parkhotel Rügen is rustig en centraal gelegen op het schiereiland.

Ons hotel ligt erg gunstig gelegen op slechts 7 minuten van het centrum. 

Faciliteiten

Parkhotel Rügen is uitgerust met een 24-uurs receptie, roomservice, een wekdienst, een wellnesscentrum dat beschikbaar is mits een toeslag en een geldautomaat. 


Kamers

De kamers beschikken over een kluisje, een flatscreen-TV met satellietkanalen, een mini- koelkast en verwarming. 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

  • Welkomsdrink
  • Plaatselijke gids in Stralsund
  • Kurtaxe in Sellin en Binz
  • Toeristisch treintje in Sellin

Vrijblijvend en facultatief zijn:

  • Toeristentreintje naar Kap Arkona                                                         
  • Boottocht langs krijtrotsen en de Köningsstuhl                                                                      
  • Boottocht naar de Hiddensee, incl huifkarrentocht   

Prijs onder voorbehoud: ca. € 70

Kledij

Aangepaste kledij, gemakkelijke (wandel-)schoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230 V – Best neem je een reisadapter mee

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Activiteiten

6 dagen – Eiland Rügen, parel van de Oostzee

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 Diepenbeek – Rügen (834 km)

Vertrek vanuit Diepenbeek richting Duitsland in dagreis.  Onderweg zijn er voldoende stops voorzien.  Vrij middagmaal.  Installatie, welkomsdrankje, avondmaal & overnachting (5 nachten) in 4* Parkhotel Rügen in Bergen.

DAG 2 Putgarten – Kap Arkona – National Park Jasmund

Na een weldoend ontbijtbuffet rijden we naar Putgarten. Hier gaan we met de  ‘Arkonabahn’, het toeristentreintje, naar Kap Arkona, het noordelijkste puntje van het eiland met zijn 50 m hoge kliffen. U kunt hier de oude vuurtorens bezoeken (optioneel), het Rügenhof of een wandeling maken naar het kleine vissersdorp Vitt. Nadien verder naar het Nationaal Park Jasmund. In Sassnitz nemen we de tijd om het gezellig haventje te verkennen en een wandeling te maken over de 1450 m lange zeewering. Vrije lunch. In de namiddag maken we vanuit de vissershaven een indrukwekkende boottocht (ca 1,5 uur) naar de uit de zee oprijzende krijtrots, de Königsstuhl, met een hoogte van 118 meter en genieten we van een prachtig uitzicht op de steile krijtrotsen langs de kust.Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 3 Stralsund – Putbus

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we naar de met rode, door water omgeven Hanzestad Stralsund die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Onder leiding van een plaatselijke gids bewonderen de prachtige koopmanshuizen, het historische raadhuis uit rode baksteen en komen zo meer te weten over de geschiedenis van deze stad. In de vrije tijd kan je een bezoek brengen aan de monumentale Nikolaïkirche (optioneel ca 3 Euro). Vrije lunch & voldoende vrije tijd voor een stadsbummel. Vanuit Stralsund rijden we terug naar het eiland en brengen we een bezoek aan het stadje Putbus, de voormalige residentie van koningen en adellijke families. De witte stad Putbus is bekend om zijn cirkelvorming plein ‘het Circus” en de vele klassieke gebouwen aan het plein. In het historische Schlosspark maken we een aangename wandeling. Vanwege de vele rozenstruiken die hier staan wordt Putbus ook wel de “rozenstad” genoemd. Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting. 

DAG 4 Hiddensee

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Breege en gaan aan boord voor een boottocht naar het autovrije eiland Hiddensee dat zich ten westen van Rügen uitstrekt. Voor grote namen als Sigmund Freud, Albert Einsten, Franz Kafka en vele anderen was dit een toevluchtsoord. Tijdens een huifkartocht genieten we van de prachtige natuur.  U kan er heerlijk wandelen of genieten op het brede strand. Vrije lunch. Het reliëf van dit eiland werd zo 10.000 jaar geleden gevormd toen de Scandinavische gletsjers zich terugtrokken.  In de namiddag varen we terug naar het vaste land.  Terug naar het hotel.  Avondmaal & overnachting. 

DAG 5 Sellin - Binz

Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we naar Sellin. In Sellin zijn fraaie voorbeelden van de ‘Badearchitektur’ te zien, de typische bouwstijl van de badplaatsen aan de Oostzee in de 19e eeuw. Een wandeling in Sellin met zijn prachtige kuurpromenade en het fraaie restaurant op de Seebrücke pier is een prachtig plaatje!.  We nemen er vrije tijd.  Vervolgens brengen we een bezoek aan Binz. Dit is de grootste en één van de populairste badplaatsen van Rügen.  Het voelt als een stukje Scheveningen met prachtige historische architectuur, stijlvolle hotels, gezellige terrasjes en een afwisselend cultuuraanbod. Heerlijk een stap terug in de tijd. Elk jaar worden hier in een bepaald thema vele zandsculpturen gemaakt. Vrije lunch en voldoende tijd voorzien. Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 6 Bergen – Diepenbeek (834 km)

Na het ontbijtbuffet gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops.  Vrij middagmaal & avondmaal.  Voorziene aankomst Diepenbeek omstreeks 21.00 uur.

Vervoer

2x dagreis

top