Zwarte Woud - Kerst
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud - Kerst

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Kerst in het Zwarte Woud!

Deze reis is reeds jaren een voltreffer en ook dit jaar organiseren wij weer een trip naar het Zwarte Woud tussen Kerstmis en Nieuwjaar. De topattractie van deze reis is ook nu weer de Triberger Weihnachtszauber. In een lichtbad van 1 miljoen lichtjes genieten wij van een feeëriek kerstspektakel van dans, muziek en vuurwerk rondom de grootste waterval van Duitsland. Daarnaast brengen wij je doorheen de sneeuw naar de Feldberg en bezoeken wij het Titiseemeer. Ook Gengenbach en Straatsburg maken deel uit van deze wondermooie kerstreis. Beleef met ons een nostalgische witte of groene kerst in het Zwarte Woud.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar het Zwarte Woud.


Reserveer deze reis

Gasthof Hotel Engel****

Bezoeken

Weihnachtszauber Triberg - richtprijs € 11 (prijs 2023)

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 26 dec tot maandag 30 dec 5 dagen € 605 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Zwarte Woud - Kerstreis - 5 dagen - 2024

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 : KERST IN BADEN-BADEN

Wij vertrekken in de vroege morgen op de parking van de Zigeuner. Voor de aankomst in het Zwarte Woud, voorzien wij nog een busstop. Wij starten onze kerstvakantie met een bezoek aan de vermaarde Duitse badplaats Baden-Baden. Na een korte stadverkenning kunnen wij voluit genieten van de typische Duitse kerstsfeer in de buurt van het Casino-Kursaal.

Dag 2 : TITISEE EN FELDBERG

De bus brengt ons naar Titisee, het mooiste natuurlijke binnenmeer van het Zwarte Woud. Voor de wandelaars wordt een rustige wandeling voorzien van ongeveer 1u30 in sprookjesachtige winterse omstandigheden. In de namiddag bussen wij vervolgens naar het skigebied van de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Met zijn 1500 meter hoge top biedt de Feldberg fascinerende vergezichten over besneeuwde landschappen en met wat meeval kunnen wij van bovenaf de Alpen bewonderen.

Dag 3 : WEIHNACHTSZAUBER TRIBERG

In de voormiddag doen wij het wat rustiger aan. Voor de wandelaars voorzien wij alvast een korte panoramawandeling doorheen het mooie Obersimonswälderdal. In de namiddag rijden wij naar de topattractie van deze reis. Weihnachtszauber in Triberg is een totaalspektakel dat opgebouwd wordt rondom de hoogste watervallen van Duitsland. Met een kerstmarkt, buiten- en binnenoptredens van internationale artiesten en in een sfeervolle omgeving met méér dan een miljoen lichtjes is dit inmiddels een kerstattractie van wereldfaam geworden. Als afsluiter worden wij nog getrakteerd op een klank- en lichtshow met swingende fakkels en een spetterend vuurwerk. Wij vertrekken in Triberg omstreeks 22.00 uur terug naar ons hotel.

Dag 4: BEZOEK AAN FREIBURG

De universiteitsstad Freiburg draagt wel eens de bijnaam van toegangspoort tot het Zwarte Woud. Het oude stadscentrum werd na de oorlogsverwoestingen terug opgeknapt zodat we een mooie verkennende wandeling kunnen ondernemen langs o.a. de ‘Bächle’, de Münster en voormalige kloostergebouwen. Na een vrij lunch hebben we een afspraak in Sektkellerei Geldermann voor een rondleiding met degustatie van de feestelijke schuimwijnen.

Dag 5 : STRAATSBURG

We maken een wandeling doorheen la Petite France met haar schitterende vakwerk- en leerlooiershuizen, haar Barrage Vauban en Ponts Couverts. Onderweg genieten we nog even van de laatste kerstsfeer op het na-kerstmarktgebeuren op de Square Louise Weiss. Uiteraard nemen we een kijkje in de indrukwekkende gotische Münster gebouwd in bonte zandsteen. In de vroege voormiddag vatten we de terugtocht aan naar Diepenbeek. 

Vervoer

2 x dagreis

top