Zwarte Woud - NIEUWJAAR
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud - NIEUWJAAR

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Niets is zo zalig als Sylvesteravond in hotel Engel door te brengen. Het aperitief en alle dranken zijn op oudejaarsavond inbegrepen bij de zeven-gangenmenu. Op de heen- en terugreis bezoeken we Trier of Straatsburg. We ontdekken de grootste koekoeksklok van Duitsland, Gengenbach, Titisee, de schnapsbrunnen, de barokke kerk van Sankt Peter en Freiburg. En je wordt getrakteerd op koffie en Kirschtorte. De vele ‘repeaters’ weten het wel. Snel boeken is de boodschap, want deze reis is steeds snel volzet. Wedden dat jij ook verslaafd wordt en wil terugkeren naar dit heerlijke hotel.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar het Zwarte Woud.

Reserveer deze reis

Hotel Engel

Wij vertoeven in een rustiek hotel waar wij elke dag opnieuw verrast worden met culinaire hoogstandjes.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
maandag 30 dec 2024 tot vrijdag 3 jan 2025 5 dagen € 785 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Nieuwjaar in het Zwarte Woud - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 Trier (Rijnland - Palts) - Obersimonswald

Wij vertrekken vanuit Diepenbeek en houden een busstop in Trier alvorens toe te komen in het Zwarte Woud.  We wandelen in Trier, de geboortestad van Karl Marx van de Porta Nigra naar het marktplein en de Dom en basiliek. Na een vrije lunch ontdekken we nog de Romeinse Basilica en het 18de eeuwse Keurvorstelijk Paleis. We checken in, in het beste culinaire hotel van het zwarte woud en krijgen een 4-gangen menu.

Dag 2 Oudejaarsdag

We bezoeken de grootste koekoeksklok van Duitsland in Triberg en het mooie stadje Gengenbach. We worden verwend met een Schnapsdegustatie in een plaatselijke schnapsdistillerie. Zo zijn we al meteen in vorm voor het spetterende avondfeest met 7-gangen menu. Breng zeker je dansschoenen mee! Om middernacht klinken we met een glaasje en is er nog soep.

Dag 3 Nieuwjaarsdag

Na een laat ontbijt rijdt onze autocar richting Titisee. In ons hotel worden we verrast op zelf gebakken Zwarte woud taart met koffie à volonté. Indien de weergoden goed gezind zijn, beginnen we meteen met goede voornemens en wandelen we door het mooie Simonswald tot aan de Schnapsbrunnen.

Dag 4

Onze autocar rijdt langs de barokke kerk van Sankt Peter en vervolgens naar Freiburg voor een stadsbezoek en soldenshoppen (winkels zijn open).

DAG 5

Op de terugreis stoppen we in Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas. In het oudste en meest toeristische deel van Straatsburg, la Petite France, splitst de rivier de ill zich in twee. We komen langs de kathedraal in rode zandsteen.  Met spijt verlaten we het mooie Zwarte Woud en vatten we onze terugreis aan met de nodige stops.  Rond 21u zijn we terug in Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top