Zwarte Woud - Nieuwjaar
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud - Nieuwjaar

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Wij brengen een bezoek aan St.-Peter, een pittoresk Schwarzwalddorp met een schitterende, barokke kerk. Wij focussen eveneens op Titisee, het mooiste natuurlijke binnenmeer van het Zwarte Woud. In de namiddag bussen wij naar het skigebied van de Feldberg. Met zijn 1500 meter hoge top biedt deze berg fascinerende vergezichten over besneeuwde landschappen. Op 31 december worden wij verwacht voor een culinair hoogstaand Sylvestermenu van zeven gangen met aangepaste muziek. Wij brengen een bezoek aan het Freiburg, de onvolprezen hoofdstad van het Zwarte Woud. Tot slot passeren wij het Europese Straatsburg. Hier voorzien wij een korte wandeling langs de leukste bezienswaardigheden.

Hotel Engel

Wij vertoeven in een rustiek hotel waar wij elke dag opnieuw verrast worden met culinaire hoogstandjes.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Nieuwjaar in het Zwarte Woud - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 St.-Peter

Wij vertrekken vanuit Diepenbeek en houden een busstop alvorens toe te komen in het Zwarte Woud. Bij mooi weer maken wij eerst een korte wandeling van Sägendobel naar St.-Peter. Vervolgens brengen wij een bezoek aan dit mooie Schwarzwalddorp met zijn schitterende, barokke kerk. Omstreeks 18.00 uur checken wij in in Hotel Engel in Obersimonswald.

Dag 2 Oudejaarsdag in Titisee en Feldberg

De bus brengt ons naar Titisee, het mooiste natuurlijke binnenmeer van het Zwarte Woud. Voor de wandelaars wordt een rustige wandeling voorzien in sfeervolle, winterse omstandigheden. In de namiddag bussen wij vervolgens naar het skigebied van de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Met zijn 1500 meter hoge top biedt de Feldberg fascinerende vergezichten over besneeuwde landschappen en met wat meeval kunnen wij van bovenaf de Alpen bewonderen. In de vooravond worden wij verwacht voor een culinair hoogstaand Sylvestermenu van zeven gangen met aangepaste muziek.

Dag 3 Nieuwjaarsdag in Freiburg

In de voormiddag doen wij het na de spetterende overgang van oud naar nieuw wat rustiger aan en voorzien wij voor de liefhebbers een dalwandeling in de onmiddellijke omgeving van het hotel. In de namiddag brengen wij een bezoek aan het onvolprezen Freiburg.

Dag 4 Straatsburg

Wij brengen een bezoek aan het Europese Straatsburg. Wij voorzien hierbij een korte wandeling vanaf Petite France met zijn schitterende vakwerkhuisjes, via de Ponts Couverts en de Barrage de Vauban tot aan het centrum van de stad met zijn majestueuze kathedraal die wij even gaan bezoeken. Vervolgens krijgt iedereen voldoende vrije tijd om te genieten van het middeleeuwse stadscentrum.

top