Zwarte Woud authentiek
Meerdaagse reizen

Zwarte Woud authentiek

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Zwarte Woud

De eerste dag brengen wij een bezoek aan het historische wijnstadje Gengenbach en wandelen nadien naar het kapelletje in de wijnbergen. Ook dit jaar focussen wij terug op Titisee met zijn wonderlijk meer en zijn vele toeristische winkeltjes. Daarna brengen wij een bezoek aan de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Wij bereiken de top via een korte wandeling of met de kabellift. Wij beleven weerom een topdag in Mainau, het zonnige en kleurrijke bloemeneiland in de Bodensee. Wij besteden dit jaar ook aandacht aan het noorden van het Zwarte Woud. Naast de grootste koekoeksklok van de wereld en het grootste marktplein van Duitsland, genieten wij van één van de mooiste natuurlijke watervallen van Duitsland, die van Allerheiligen. Wij sluiten onze reis af in Kaysersberg, een prachtig wijnstadje in de Elzas.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar het Zwarte Woud.

Reserveer deze reis

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5.

Bezoeken

Bloemeneiland Mainau € 20,00 (= groepsprijs 2022)

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Zwarte Woud - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Het (dag-)programma kan gewijzigd worden in functie van de weersvoorspelling.

Dag 1

Vertrek te Diepenbeek. Via het Groot-Hertogdom Luxemburg volgen we de Franse autowegen in de richting van Straatsburg, waar we de grens met Duitsland oversteken en het gebied van het Zwarte Woud binnen rijden. In de namiddag houden we halt in het historisch wijnstadje Gengenbach met een wandeling langsheen de mooiste plekjes van dit middeleeuwse kleinood. Voor de liefhebbers een pittige klim naar het idyllisch gelegen bergkapelletje tussen de wijnranken. In de late namiddag stappen we terug in de bus richting ons hotel voor de komende dagen.

Dag 2

Dit wordt een dagje genieten van de prachtige natuur die het Zwarte Woud ons te bieden heeft. In de voormiddag verkennen we de ‘goudkust’ van Titisee, wat zijn bekendheid dankt aan de gezonde lucht en het gelijknamige meer. Ook hier voorzien we een wandeling rond deze topattractie van het Zwarte Woud. Na het vrije middagmaal zetten we koers naar de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg, waar we tijdens een korte klim (te voet of met de kabelbaan*) van prachtige uitzichten kunnen genieten!

(*facultatief, geopend juni-oktober)

Dag 3

Één van de hoogtepunten van deze reis blijft de uitstap naar het bloemeneiland Mainau, in de Bodensee! Elk seizoen toont hier zijn eigen bloemenpracht. In mei zijn er de tulpen en de voorjaarsbloemen, in juli kunnen we genieten van de rozen en in september zijn het de dahlia’s die zorgen voor de nodige kleurenpracht. Voeg daar nog de unieke vlindertuin en het barokke kasteel aan toe en het wordt meteen duidelijk waarom dit één van de meest bezochte locaties in Duitsland is.

Dag 4

Vandaag doorkruisen we het noorden van het Zwarte Woud. Na een korte stop aan de grootste koekoeksklok ter wereld, bezoeken we Freudenstadt met zijn speciale kerk en het grootste marktplein van Duitsland. We sluiten de dag af met een wandeling langs de prachtige watervallen van Allerheiligen een verborgen parel!

Dag 5

Na het ontbijt sluiten we de reis af met een bezoekje aan de buren van de Elzas. We nemen ruim de tijd in het sprookjesachtige Kaysersberg met zijn talrijke vakwerkhuizen, wijngaarden en middeleeuwse restanten. Werkelijk de Elzas in een notendop en niet voor niets in 2017 uitgeroepen tot het mooiste dorpje van Frankrijk! Vrij middagmaal, aankomst te Diepenbeek in de vooravond.

Vervoer

2 x dagreis

top