Loire
Meerdaagse reizen

Loire

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Kastelen van de Loire

Deze regio wordt terecht de “Tuin van Frankrijk” of de “Vallei der koningen” genoemd. De bakermat van de Franse beschaving. Langs Frankrijks langste rivier bieden wij jou een uniek schouwspel van historische gebouwen en kastelen in een streek van uitstekende wijnen. Treed in de voetstappen van koningen, koninginnen en maîtresses. Ons programma nodigt uit om de Loirevallei te bezoeken, de kastelen van: Chambord, Chenonceau, Amboise, Ussé en Blois, de tuinen van Villandry, een boottocht op de Loire en de steden Tours, Saumur en Blois.

Reserveer deze reis

Brit Hotel Tours Sud Cheops

Hotel gelegen in Joué-lès-Tours, het hart van de Loirevallei en zijn kastelen.

Kamers

Het hotel beschikt over comfortabele kamers uitgerust met airconditioning, flatscreen-tv, telefoon, badkamer met haardroger en gratis wifi in de kamer.

Bezoeken

Niet inbegrepen: inkomgelden en boottocht ± € 88 (prijzen 2023)

Kledij

Voorzie je ook op eventueel slecht weer, en gemakkelijke schoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 34/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Kastelen van de Loire - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een boeiende uitstap naar de Tuinen van Frankrijk. Niet alleen de geschiedenis van de koningen van Frankrijk, maar ook van hun koninginnen en (invloedrijke) maîtresses komen tot leven bij een bezoek aan hun kastelen en tuinen. De reisleider vertelt je er alles over…

Dag 1

Vertrek te Diepenbeek in de vroege ochtend. Na een ontbijtstop langs de autosnelweg rijden we via Parijs richting Orleans. Wij stoppen voor een facultatief middagmaal in de buurt van deze laatste stad. Na de middag rijden wij over de Loire en bezoeken er het indrukwekkende kasteel van Chambord, het prachtige jachtslot van Frans I. Vervolgens naar ons verblijfhotel in Joué-lès-Tours.

Dag 2

Na het ontbijt bezoeken wij een van de mooiste kastelen van de streek, nl het kasteel van Chenonceau, dat gelegen is over de Cher. Het is het kasteel van de vrouwen…  We reizen verder naar Amboise waar we, aan de voet van het kasteel, tijd nemen voor een facultatief middagmaal. Na de middag bezoeken we dan dit prachtige kasteel waar zich o.a. het graf van Leonardo Da Vinci bevind. We eindigen onze dag in Tours met o.a. een bezoek aan de Basiliek met het graf van St Martinus, en wat vrije tijd op de Place Plumerau met zijn gezellige terrasjes. Avondmaal in het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt bezoeken we het kasteel van Ussé, het kasteel dat model stond voor het sprookje van Doornroosje. Voor ons facultatief middagmaal trekken we naar Saumur. Na de middag schepen we dan in voor een tochtje op de Loire, vanwaar we een prachtig zicht hebben op het kasteel van Saumur en de nodige uitleg krijgen van deze machtige stroom met zijn zandbanken terwijl we een paar streekproducten kunnen proeven. We sluiten onze dag af in de tuinen van het kasteel te Villandry. Avondmaal in het hotel.

Dag 4

Na het ontbijt begeven we ons naar Blois. Als afsluiter bezoeken we hier het koninklijk kasteel, vier kastelen rond één binnenkoer. Na dit bezoek hebben we tijd voor een facultatief middagmaal in deze stad. Na de middag keren wij terug naar Diepenbeek via de autosnelweg. Aankomst in de late avond te Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top