Marseille
Meerdaagse reizen

Marseille

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het centrale punt in Marseille is ‘Le Vieux Port’ of ook ‘Le Quai des Belges’ genoemd. Le Vieux Port heeft in het verleden verschillende benamingen gehad. In 1915 was dat Le Quai des Belges, sinds 2003 wordt het weer Le Quai de la Fraternité genoemd. Deze oude haven is ook het centrale punt voor het toerisme. Van hieruit bezoeken we de Notre-Dame-de-la-Garde (treintje). Deze basiliek ligt op een heuvel en heeft een adembenemend uitzicht over de zee en het centrum. Palais Longchamp is een indrukwekkend bouwwerk om de realisatie van Canal du Midi te verwezenlijken en Marseille van drinkwater te voorzien. La Cathédrale de la Major. Het begin van de bouw was in de 12e eeuw. Super gelegen aan de oude wijk Le Panier met uitzicht op de zee en de haven. De oude wijk Le Panier doen we met een rustige wandeling, leuke straatjes, winkeltjes en historische pandjes, vele terrasjes en restaurants. Le Château d’If (kleine boottocht) is een klein eiland aan de kust van Marseille. Het fort is 28 meter hoog en heeft 3 verdiepingen. Dit eilandje werd beroemd in de 19e eeuw door de schrijver Alexandre Dumas met zijn roman ‘De graaf van Monte-Cristo’. Vlak bij de haven bewonderen we het historisch gebouw ‘Hôtel de Ville’, één van de historische gebouwen die de bombardementen in 1943 heeft overleefd. Een niet te missen bezienswaardigheid is het MuCEM, de nieuwe centrale hotspot van Marseille. Vele musea, aan de zee gelegen, met prachtige uitzichten. Ook de buitenkant van het museum is prachtig. Vanaf het museumgebouw loopt er een lange brug naar het oude fort Saint-Jean. Daarnaast is er een mediterrane tuin waar je heerlijk van het zonnetje en de omgeving kunt genieten. Natuurlijk bezoeken we ook de Calanques per boot. Het Massif des Calanques is een wild en erg ruig terrein met een lengte van 20 km en 2 km breed. De hoogste top is de Mont Puget op 565 m. Vanop de boot bewonderen we de zo beroemde rotsen van Marseille alsook het oude fort, het museum MuCEM, etc.

Reserveer deze reis

Mercure Marseille Canebière Vieux-Port

Ideaal gelegen aan de beroemde Avenue de la Canebière. Het hotel ligt vlak bij onder andere de oude haven en de markt van Noailles.

Faciliteiten

Er is een fitnessruimte, een bar, een restaurant en een lounge met uitzicht op de stad. Het hotel biedt gratis wifi aan in alle ruimtes.

Kamers

De kamers zijn uitgerust met bedden van hoge kwaliteit, thee- en koffiefaciliteiten, een kluisje, airconditioning, en gratis wifi. De kamers hebben een eigen badkamer met verzorgingsproducten en een haardroger.

Eten en drinken

We verblijven hier in halfpension waardoor we 's morgens kunnen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. 's Avonds worden we verwend met een driegangendiner.

Bezoeken

± € 60 (prijzen 2022)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 6 mei tot vrijdag 12 mei 7 dagen € 985 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 345
  • 2 x dagreis

Activiteiten

7 dagen – Marseille

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 DIEPENBEEK – MARSEILLE

Vertrek in de vroege morgen. Vrij middagmaal onderweg. Avondeten in ons hotel.

DAG 2 LE PANIER

Na het ontbijt kennismaking met Le Panier, het oudste stadsgedeelte van Marseille. We brengen daarbij ook een bezoek aan de Cathédrale de la Major. Vrij middagmaal en vrije namiddag. Avondmaal in ons hotel.

DAG 3 CHATEAU D’IF

’s Morgens ontbijt in het hotel. Daarna schepen we in voor een kleine boottocht (facultatief) naar het beroemde eilandje van Château d’If. Vooral beroemd geworden in de 19e eeuw door de schrijver Alexandre Dumas met de roman “De graaf van Monte-Cristo”. Bezoek aan het fort. Vrij middagmaal. Bezoek aan het nieuwe Marseille met zijn nieuwe culturele hotspot: MuCEM. Je hebt er een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Er zijn diverse musea te bezoeken (alleen de inkom is te betalen als je in de musearuimte gaat). Vanaf het museumgebouw loopt een lange brug naar het oude Fort Saint-Jean. Bijzonder mooie uitzichten en gratis. Avondmaal in ons hotel.

DAG 4 NOTRE-DAME-DE-LA-GARDE – LONGCHAMP

Ontbijt. In de voormiddag met het toeristisch treintje (facultatief) naar het hoogste punt van Marseille: Notre-Dame-de-la-Garde. Vrij middagmaal. Voor de liefhebbers maken we een wandeling naar Longchamp. Dit spectaculaire paleis werd gebouwd om de realisatie van Canal du Midi te vieren. (± 45 min.) Avondmaal in ons hotel.

DAG 5 DE CALANQUES

Ontbijt. Hierna maken we een boottocht naar de beroemde Calanques (facultatief). Ongeveer 2 uren. Prachtige zichten van de haven en Marseille en de beroemde rotsen. Vrij middagmaal. Voor de liefhebbers gaan we te voet (25 min.) naar het laatste nieuwe en supermooie winkelcentrum van Marseille “Les Docks”.

DAG 6 MARSEILLE

Ontbijt. Genieten van een vrije dag. Avondmaal in ons hotel.

DAG 7 MARSEILLE – DIEPENBEEK

Na het laatste ontbijt in het hotel vertrekken we weer richting Diepenbeek. Vrije maaltijden onderweg.

Vervoer

2 x dagreis

top