Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

AZURENKUST tussen Monaco en Italië

Menton staat bekend als de warmste plaats aan de Côte d’Azur en is ook ’s winters een heerlijk vakantieoord: omdat de zon hier bijna altijd schijnt, is er nauwelijks sprake van een echte winter. In de zomer komen de toeristen af op de lange stranden, de jachthavens en zijn talloze festiviteiten. De stad ligt tegen de heuvels met zijn vele citrusvruchten en vele olijfbomen. Het is een prima klimaat voor tropische bloemen en planten. Van hieruit bezoeken wij o.a. Monaco, Nice met zijn Promenade des Anglais, de bloemenmarkt, het gerechtshof en het oude Nice, de markt in San Remo (Italië), de villa van Ephrussi-de-Rothschild in Saint-Jean-Cap-Ferrat en Saint-Paul-de-Vence (een super voorbeeld van een versterkte kunstenaarsstad. Beroemde inwoners zijn/waren Yves Montand & Marc Chagall. Tot 2007 woonden Willem Duys, Roger Moore en Tina Turner er). En Dolceagua, een juweeltje in Ligurië. De geschiedenis van dit uniek stadje begint in de 12e eeuw. Het kasteel werd enkele jaren geleden gedeeltelijk gerestaureerd en ingehuldigd door niemand minder dan Prins Albert van Monaco. We verblijven in een schitterend hotel uit de Belle Epoque met airco in het hele hotel.

Reserveer deze reis

Hotel El Paradiso

Ons hotel in Menton ligt tegenover een jachthaven en aan de zeedijk en op enkele minuten van een zandstrand.

Faciliteiten

De kamers kijken uit op de bergen of op de Middellandse Zee. Gratis wifi in het hele gebouw. Regelmatige avondanimatie waaronder discodansavond, avondshow…

Kamers

Alle kamers hebben airco, tv, kluisje, telefoon, badkamer, wc.

Eten en drinken

Volpension vanaf middagmaal dag 2 tot en met middagmaal dag 8, met water en wijn (rosé of rood) "à volonté", ’s middags en ’s avonds aan tafel. (Vrij middagmaal in Nice.) 

Gedurende de heen- en terugreis vrij diner en ontbijt.

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 50. Toeristisch treintje in Nice en Monaco, inkom villa Rotschild, 2 x openbaar vervoer in Monaco. 

Kledij

Gewone kledij. Strandhanddoek, shampoo en/of douchegel, medicamenten, zonnecrème, eventueel kussen en dekentje voor een nachtreis, haardroger.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 5 apr tot zaterdag 13 apr 2024 9 dagen € 909 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension. (1 dag halfpension - vrij middagmaal in Nice)
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2 x nachtreis

Activiteiten

Menton - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Menton staat bekend als de warmste plaats aan de Côte d’Azur en is ook ’s winters een heerlijk vakantieoord: omdat de zon hier bijna altijd schijnt, is er nauwelijks sprake van een echte winter. In de zomer komen de toeristen af op de lange stranden, de jachthavens en zijn talloze festiviteiten. De stad ligt tegen de heuvels met zijn vele citrusvruchten en vele olijfbomen. Het is een prima klimaat voor tropische bloemen en planten. Van hieruit bezoeken wij o.a. Nice, San Remo (Italië), Saint Jean Cap Ferrat, Monaco, Saint-Paul-de-Vence (een super voorbeeld van een versterkte kunstenaarsstad. Beroemde inwoners zijn/waren Yves Montand & Marc Chagall. Tot 2007 woonden Willem Duys, Roger Moore en Tina Turner er) en Dolceagua. Een juweeltje in Ligurië. De geschiedenis van dit uniek stadje begint in de 12e eeuw. Het kasteel werd enkele jaren geleden gedeeltelijk gerestaureerd en ingehuldigd door niemand minder dan Prins Albert van Monaco. We verblijven in een schitterend hotel uit de Belle Epoque met airco in het hele hotel.

Dag 1 - DIEPENBEEK – MENTON

Vertrek in Diepenbeek. Via Luxemburg, Metz, Dijon, Lyon, Aix-en-Provence, Cannes, Nice, Monaco naar Menton. Maaltijden op de heen- en terugreis niet inbegrepen.

Dag 2 - MENTON

Aankomst in ons hotel in de voormiddag. Middagmaal waarna verdeling van de kamers. Voor de liefhebbers een wandeling in Menton. Welkomstdrank. Avondmaal.

Dag 3 - MENTON – SAINT PAUL DE VENCE

Ontbijt. Vrije voormiddag. Middagmaal waarna vertrek naar Saint Paul de Vence. Een kunstenaarsstadje, gelegen tussen Nice en Antibes in het binnenland, midden in de velden met rozen, anjers, viooltjes en mimosa, met olijf-, sinaasappel- en citroenbomen. Al van verre is dit plaatsje te zien met zijn prachtige ligging. Het is een voorbeeld van versterkte steden. Achter de nagenoeg intact gebleven stadsmuur is het middeleeuws aanzien van dit bijzonder druk bezochte plaatsje bewaard gebleven. Meer dan een eeuw was dit stadje in de vergetelheid geraakt tot het in 1920 weer werd ontdekt door schilders, beeldhouwers, schrijvers en acteurs en alzo is Saint Paul beroemd geworden. Dit is één van de allermooiste stadjes van de Azurenkust. Avondmaal in ons hotel.

Dag 4 - MENTON – NICE, HOOFDSTAD VAN DE AZURENKUST EN SAINT JEAN CAP FERRAT

Ontbijt. Vertrek naar Nice, hoofdstad van de Azurenkust. We maken eerst een wandeling door het oude Nice met zijn beroemde bloemenmarkt, het gerechtsgebouw en de nabij gelegen steegjes en winkeltjes en ook het moderne Nice met zijn prachtige waterpartijen en zijn beroemde parken. Daarna nemen we het toeristisch treintje (facultatief) voor een rondrit in Nice tot boven aan de watervallen waar ooit het oude kasteel stond en waar Nice is begonnen. Vrij middagmaal en vrije tijd. Vertrek naar St-Jean Cap Ferrat. (Ons vorstendom bezat sinds 1860 hier een prachtig domein). Oorspronkelijk was dit een vissersdorpje met een oude wasplaats tot einde 19de eeuw. De Azurenkust bezit enorme villa’s en tuinen om van te dromen, maar de Villa de Rothschild en zijn beroemde tuinen is meer dan een droomwereld en een hemel op aarde, het is een paradijs tussen de hemel en de zee. Wij bezoeken dit paradijs van de miljardairs. Avondmaal in ons hotel.

Dag 5 - SAN REMO – DOLCEAGUA

Na het ontbijt vertrek naar San Remo via de Bloemenrivièra in Italië. De bloemenstad met zijn oude haven, zijn beroemde wekelijkse markt en prachtige gebouwen, gezellige terrasjes en leuke plekjes om te ontdekken. Voor de liefhebbers wandelen we naar de Via Roma naar de beroemde fonteinen waar de aankomst is van de wielerwedstrijd Milaan – San Remo. Daarna wandelen we terug naar de markt via de vernieuwde lanen en straatjes van San Remo. Zwemliefhebbers kunnen ook in zee zwemmen. Vertrek naar Dolceagua (Italië) waar ons een bijzonder heerlijk middagmaal (inbegrepen) staat te wachten, met achteraf koffie en een limoncello. Daarna vrij bezoek in de middeleeuwse stad Dolceagua, een labyrint van straatjes, resten van het kasteel, kathedraal, arcades… Avondmaal in ons hotel.

Dag 6 - VRIJE DAG IN MENTON

Ontbijt waarna vrije voormiddag. Verplichte rustdag voor de chauffeur. Tijd om te zwemmen in zee, petanque, kuieren, wandeling maken of één van de kleine bergdorpjes of een tuin te bezoeken. Middagmaal in het hotel waarna vrije namiddag. Avondmaal in ons hotel.

Dag 7 - MONACO

Na het ontbijt vertrek naar Monaco. Hier, in een straal van 2 km zijn we in een totaal andere wereld. Bezoek aan het Musée Océanographique, waar we het leven in zee kunnen bewonderen in reuzegrote en heel kleine aquaria. Vissen, zeepaardjes, duizenden dieren en planten, kortom alles wat de zee te bieden heeft. Met een toeristisch treintje (facultatief) een tocht door Monaco en Monte Carlo (de boven- en benedenstad). Aan het paleis wonen wij de aflossing van de wacht bij om 11.55 uur. Middagmaal in Monaco (inbegrepen). Deze namiddag vrij bezoek aan Monaco dat bestaat uit de beroemde rots met het paleis van de Grimaldi’s en de benedenstad waar ook Monte Carlo gelegen is. Voor de liefhebbers bezoeken we na het middagmaal met het openbaar vervoer (facultatief heen en terug) de benedenstad met zijn Casino (gaan even binnen in de inkomhal), Café de Paris, de chique winkels, Hotel de Paris (binnengaan is niet toegelaten) en zijn vele parken en fonteinen en/of de haven. Avondmaal in ons hotel.

Dag 8 - VRIJE VOOR- EN NAMIDDAG TOT VERTREK

Ontbijt en inladen van onze koffers. Vrije voormiddag. Middagmaal in het hotel. Vertrek naar Diepenbeek in de namiddag. Vrij avondmaal onderweg.

Dag 9

Aankomst in Diepenbeek in de voormiddag.

Vervoer

2 x NACHTREIS

top