Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Provence is: pittige wijnen, prachtige landschappen, historische steden en Romeinse bouwwerken, cipressen, lavendelvelden, zonnebloemen, bonte markten. De Camargue met zijn zoutvlakten, moerassen en weilanden met flamingo's, stieren en paarden. We bezoeken Avignon, stad van de pausen en ‘sur le pont d'Avignon’. Pont-du-Gard (deed dienst om bronwater naar Nîmes te leiden). Orange met zijn Romeins theater. De Camargue met zijn witte paarden en zwarte stieren, Saintes-Maries-de-la-Mer met de jaarlijkse bedevaart in mei van de zigeuners. Aigues-Mortes (vertrek van de kruistochten), Arles, de stad waar Vincent van Gogh heeft gewoond en geschilderd, Les Baux-de-Provence, een stadje met een roemrijke geschiedenis en zijn grotten met licht- en klankspel... Uzès waar het eerste hertogdom in Frankrijk begon…

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Nîmotel***

Ons hotel ligt in een wijk van hotels, winkels en sportactiviteiten, op 2 km van het centrum en kort bij de oprit van de autostrade.

Faciliteiten

Er is gratis wifi in het hele hotel.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van airco, badkamer met wc, satelliet-tv en telefoon en haardroger.

Eten en drinken

Halfpension te beginnen met het avondeten op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. 

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: +/- € 95


Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Handdoek voor aan het zwembad. Zonnecrème, medicatie en muggenspray.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 27 jul tot zaterdag 3 aug 8 dagen € 1085 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 40/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Provence - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dagreis heen en terug.

Dag 1 - DIEPENBEEK – NÎMES

In de vroege morgen vertrek bij De Zigeuner. Via Luxemburg naar Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Nîmes. Aankomst in ons hotel tegen de avond. Indeling van de kamers. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 - ARLES

Na het ontbijt vertrek naar Arles. Ter plaatse begeleide rondleiding naar het amfitheater (facultatief), het theater (facultatief). Via Place du Forum naar het stadhuis en de kerk Saint Trophime naar de Boulevard des Lices. Bezoek aan het Espace Van Gogh (voormalig ziekenhuis). We geven hier in Arles veel aandacht aan Vincent Van Gogh. Vrij middagmaal. Namiddag bezoek aan Alyscamps, dichtbij het centrum. Alyscamps ontstond in de Romeinse periode en werd tot in de late middeleeuwen nog gebruikt als begraafplaats. Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 3 - CAMARGUE – AIGUES-MORTES – SAINTES-MARIES-DE-LA-MER

Ontbijt. Vertrek naar de Camargue. Vertrek voor een boottocht (facultatief) in de Camargue. (Geen golven, binnenwateren). Vrij middagmaal en vrije tijd in Aigues-Mortes. Vertrek naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Aankomst in Saintes-Marie-de-la-Mer, hoofdstad van de Zigeuners. Bezoek aan de verdedigingskerk en de crypte met de zwarte Madonna, de heilige Sara. Vrije tijd. Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

DAG 4 ANDUZE – SAINT-JEAN-DU-GARD

Ontbijt. Vertrek naar Anduze. Vrije tijd in het stadje. Vertrek met stoomtreintje (facultatief) naar Saint-Jean-du-Gard door de prachtige Cevennen. Na aankomst in Saint-Jean-du-Gard vrije tijd en vrij middagmaal. Terug met stoomtreintje (facultatief) naar Anduze. Bezoek aan de beroemde bamboetuin (facultatief). Avondmaal in het hotel.

DAG 5 UZES – PONT-DU-GARD

Ontbijt. Vertrek naar Uzès. Een stadje dat lijkt op een middeleeuwse vesting en in de 17de en 18de eeuw verfraaid werd. Iedere woensdag is er een plaatselijke markt. Vertrek naar Pont-du-Gard. Aankomst en bezoek aan de brug (aquaduct). Terug naar ons hotel. Avondmaal.

DAG 6 AVIGNON – ORANGE

Ontbijt. Vertrek naar Avignon, hoofdstad van de Vaucluse. We bezoeken het Paleis de Pausen (facultatief), de kathedraal Notre-Dame des Doms, de tuinen met prachtig zicht op de Rhône, de Place de l’Horloge en de brug Saint-Bénézet (sur le pont d’Avignon) (facultatief). Vrij middagmaal en vrije tijd. Vertrek naar Orange. Dit was vroeger een Romeinse stad en later ook eigendom van Willem I van Nederland. Hier krijgen we een rondleiding in de stad en een bezoek aan het best bewaarde theater (facultatief) van het Romeinse Rijk. Na wat vrije tijd keren we terug naar ons hotel voor het avondmaal.

DAG 7 NÎMES

Na het ontbijt nemen we het openbaar vervoer (facultatief) naar Nîmes. Daar brengen we een bezoek aan de tuinen de la Fontaine, de tempel van Diane, het Maison Carrée met een documentairefilm in drie dimensies (facultatief) over de geschiedenis van de stad van 2000 jaren geleden tot nu. We wandelen door de oude stad. Van het Maison Carrée tot aan de arena met bezoek aan de kathedraal. Vrije namiddag in Nîmes. In de late namiddag terug naar ons hotel, individueel of in groep. Avondmaal. 

DAG 8 NÎMES – DIEPENBEEK

Na het ontbijt laden we onze koffers weer in en vatten we onze terugweg aan. Vrije maaltijden onderweg.

’s Avonds zijn we terug in Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top