Provence
Meerdaagse reizen

Provence

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Provence is: pittige wijnen, prachtige landschappen, historische steden en Romeinse bouwwerken, cipressen, lavendelvelden, zonnebloemen, bonte markten. De Camargue met zijn zoutvlakten, moerassen en weilanden met flamingo's, stieren en paarden. We bezoeken Avignon, stad van de pausen en ‘sur le pont d'Avignon’. Pont-du-Gard (deed dienst om bronwater naar Nîmes te leiden). Orange met zijn Romeins theater. De Camargue met zijn witte paarden en zwarte stieren, Saintes-Maries-de-la-Mer met de jaarlijkse bedevaart in mei van de zigeuners. Aigues-Mortes (vertrek van de kruistochten), Arles, de stad waar Vincent van Gogh heeft gewoond en geschilderd, Les Baux-de-Provence, een stadje met een roemrijke geschiedenis en zijn grotten met licht- en klankspel... Uzès waar het eerste hertogdom in Frankrijk begon…

Reserveer deze reis

Hotel Les Mazets Des Roches

Ons hotel ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur vlak bij Tarascon en Fontvieille.

Faciliteiten

Er is een petanqueveld, tafeltennistafels, tennisveld, fitnessruimte, buitenzwembad en restaurant met terras en een bar. 

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van airco, badkamer met wc, tv, kluisje en haardroger.

Eten en drinken

Halfpension te beginnen met het avondeten op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. 

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 95

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Handdoek voor aan het zwembad. Zonnecrème, medicatien muggenspray.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 24 jul tot zondag 31 jul 8 dagen € 965 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 20/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Provence - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dagreis heen en terug.

Dag 1 - DIEPENBEEK – TARASCON

In de vroege morgen vertrek bij De Zigeuner. Via Luxemburg naar Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Tarascon. Aankomst in ons hotel tegen de avond. Indeling van de kamers. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 - ARLES – LES BEAUX DE PROVENCE

Na het ontbijt vertrek naar Arles. Ter plaatse begeleide rondleiding naar het amfitheater (facultatief), het theater (facultatief). Via Place du Forum naar het stadhuis en de kerk Saint Trophime naar de Boulevard des Lices. Bezoek aan het Espace Van Gogh (voormalig ziekenhuis). We geven hier in Arles veel aandacht aan Vincent Van Gogh. Vrij middagmaal en vrije tijd. Vertrek naar Les Beaux de Provence. Aankomst en vrije tijd. Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 3 - CAMARGUE – AIGUES-MORTES – SAINTES-MARIES-DE-LA-MER

Ontbijt. Vertrek naar de Camargue. Vertrek voor een boottocht (facultatief) in de Camargue.(geen golven, binnenwateren). Vrij middagmaal en vrije tijd in Aigues-Mortes. Vertrek naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Aankomst in Saintes-Marie-de-la-Mer, hoofdstad van de Zigeuners. Bezoek aan de verdedigingskerk en de crypte met de zwarte Madonna, de heilige Sara. Vrije tijd. Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 4 - VRIJE DAG

Ontbijt. Avondmaal in het hotel.

Dag 5 - AVIGNON – PONT-DU-GARD

Ontbijt. Vertrek naar Avignon. Aankomst in Avignon, hoofdstad van de Vaucluse. We bezoeken het Paleis der Pausen (facultatief), de Kathedraal Notre-Dame des Doms, de tuinen met prachtig zicht op de Rhône, de Place de l’Horloge en de brug Saint-Bénézet (sur le pont d’Avignon) (facultatief). Vrij middagmaal en vrije tijd (kort bij de winkelstraten) waarna vertrek naar de Pont-du-Gard (werelderfgoed van Unesco). Deze brug deed dienst om bronwater naar Nîmes te leiden. Terug naar ons hotel. Avondmaal.

Dag 6 - UZES

Ontbijt. Vertrek naar Uzès. Een stadje dat lijkt op een middeleeuwse vesting en in de 17de en 18de eeuw verfraaid is. Uzès was ook de plaats van het eerste hertogdom van Frankrijk, stad van kunst en geschiedenis, kathedraal St-Théodorit, Tour Fenestrelle. Iedere woensdag een plaatselijke markt. Aankomst in ons hotel. Avondmaal.

Dag 7 - ORANGE

Ontbijt. De naam Orange komt vermoedelijk omdat Orange de verdeelsleutel was van de sinaasappelen. Bezoek aan het antiek Romeins theater (facultatief) en museum. Een wandeling naar de Arc de Triomphe. Na een rondleiding vrije tijd om deze Romeinse stad te ontdekken. In de latere namiddag terug naar ons hotel. Avondmaal.

Dag 8 - TARASCON – DIEPENBEEK

Na het ontbijt vatten we onze terugweg aan via Lyon, naar Metz en Luxemburg. Vrije maaltijden onderweg. 
’s Avonds zijn we terug in Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top