Provence
Meerdaagse reizen

Provence

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Provence is: pittige wijnen, prachtige landschappen, historische steden en Romeinse bouwwerken, cipressen, lavendelvelden, zonnebloemen, bonte markten. De Camargue met zijn zoutvlakten, moerassen en weilanden met flamingo's, stieren en paarden. We bezoeken Avignon, stad van de pausen en ‘sur le pont d'Avignon’. Pont-du-Gard (deed dienst om bronwater naar Nîmes te leiden). Orange met zijn Romeins theater. De Camargue met zijn witte paarden en zwarte stieren, Saintes-Maries-de-la-Mer met de jaarlijkse bedevaart in mei van de zigeuners. Aigues-Mortes (vertrek van de kruistochten), Arles, de stad waar Vincent van Gogh heeft gewoond en geschilderd, Les Baux-de-Provence, een stadje met een roemrijke geschiedenis en zijn grotten met licht- en klankspel... Uzès waar het eerste hertogdom in Frankrijk begon…

Reserveer deze reis

Hotel Les Mazets Des Roches

Ons hotel ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur vlak bij Tarascon en Fontvieille.

Faciliteiten

Er is een petanqueveld, tafeltennistafels, tennisveld, fitnessruimte, buitenzwembad en restaurant met terras en een bar. 

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van airco, badkamer met wc, tv, kluisje en haardroger.

Eten en drinken

Halfpension te beginnen met het avondeten op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. 

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 95

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Handdoek voor aan het zwembad. Zonnecrème, medicatie.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 24 jul tot zondag 31 jul 2022 8 dagen / 7 nachten € 965 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 20/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Provence - 8 dagen - PROGRAMMA 2021

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - DIEPENBEEK – NIMES

In de vroege morgen vertrek bij de Zigeuner. Via Luxemburg naar Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Nîmes. Aankomst in ons hotel tegen de avond. Indeling van de kamers. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 - NIMES – LES BEAUX DE PROVENCE

Na het ontbijt vertrek naar Arles. Ter plaatse begeleide rondleiding naar het amfitheater (facultatief), het theater (facultatief). Via Place du Forum naar het stadhuis en de kerk Saint Trophime naar de Boulevard des Lices. Bezoek aan het Espace Van Gogh (voormalig ziekenhuis). We geven hier in Arles veel aandacht aan Vincent Van Gogh. Vrij middagmaal en vrije tijd. Vertrek naar Les Baux de Provence. Aankomst en vrije tijd. Vertrek naar ons hotel in Nîmes. Avondmaal in het hotel.

Dag 3 - CAMARGUE – AIGUES-MORTES – SAINTES-MARIES-DE-LA-MER

Ontbijt. Vertrek naar de Camargue. Vertrek voor een boottocht (facultatief) in de Camargue.(geen golven, binnenwateren). Vrij middagmaal en vrije tijd in Aigues-Mortes. Vertrek naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Aankomst in de Saintes-Maries, hoofdstad van de Zigeuners. Bezoek aan de verdedigingskerk en de crypte met de zwarte Madonna, de heilige Sara. Vrije tijd. Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 4 - STOOMTREINTJE VANUIT ANDUZE NAAR ST-JEAN-DU-GARD. BAMBOUSERAI IN ANDUZE

Ontbijt. Vertrek naar Anduze. Vrij tijd in het stadje. Vertrek met stoomtreintje (facultatief) naar St-Jean-du-Gard door de prachtige Cevennen. Aankomst in St-Jean-du-Gard. Vrije tijd en vrij middagmaal. Terug met stoomtreintje (facultatief) naar Anduze. Bezoek aan de beroemde bamboetuin (facultatief). Vertrek naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 5 - AVIGNON – PONT-DU-GARD

Ontbijt. Vertrek naar Avignon. Aankomst in Avignon, hoofdstad van de Vaucluse. We bezoeken het Paleis der Pausen (facultatief), de Kathedraal Notre-Dame des Doms, de tuinen met prachtig zicht op de Rhône, de Place de l’Horloge en de brug Saint-Bénézet (sur le pont d’Avignon) (facultatief). Vrij middagmaal en vrije tijd (kort bij de winkelstraten) waarna vertrek naar de Pont-du-Gard (werelderfgoed van Unesco). Deze brug deed dienst om bronwater naar Nîmes te leiden. Terug naar ons hotel. Avondmaal.

Dag 6 - UZES – ARDECHE

Ontbijt. Vertrek naar Uzès. Een stadje dat lijkt op een middeleeuwse vesting en in de 17de en 18de eeuw verfraaid is. Iedere woensdag een plaatselijke markt. Vertrek naar de Ardèche. Aankomst in ons restaurant waar een koud buffet, water en wijn is inbegrepen (facultatief). Vrije tijd op terras, wandeling of zwemmen in de Ardèche of bezoek aan de Pont d’Arc. Afdaling van de Ardèche (met de autocar) en fotostops waar mogelijk. We rijden over de middeleeuwse brug: de Pont St-Esprit (ong. 1 km). Aankomst in ons hotel. Avondmaal.

Dag 7 - NIMES

Ontbijt. Vertrek met openbaar vervoer (facultatief) naar Nîmes. Bezoek aan de tuinen de la Fontaine, de tempel van Diane, het Maison Carrée met een documentairefilm in drie dimensies (facultatief) over de geschiedenis van de stad van 2.000 jaar geleden tot nu. We wandelen door de oude stad van het Maison Carré tot aan de arena met bezoek aan de kathedraal. Vrije namiddag in Nîmes. In de latere namiddag terug naar ons hotel, individueel of in groep. Avondmaal.

Dag 8 - NIMES – DIEPENBEEK

Na het ontbijt vatten we onze terugweg aan via Lyon, naar Metz en Luxemburg. Vrije maaltijden onderweg. ’s Avonds zijn we terug in Diepenbeek.

top