Cornwall - Camelot Castle Hotel
Meerdaagse reizen

Cornwall - Camelot Castle Hotel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Cornwall, de Azurenkust van Engeland, en de woeste Heide van Devon

Cornwall en Devon, twee onbekende maar typische parels in Zuidwest-Engeland! Het zijn graafschappen van een uitzonderlijke schoonheid. Alles wat Engeland aantrekkelijk maakt, kan je hier vinden: grillige rotskusten, geheimzinnige heidevlaktes, lieflijke vissersdorpjes, mooie kastelen in enorme, mooie tuinen en pittoreske cottages met 'tea, scones and cream'. In het uiterste zuidwesten van Cornwall ligt het aparte Land's End waar Groot-Brittannië eindigt in de zee. het milde klimaat van Cornwall maakt de fraaiste en meest exotische plantengroei mogelijk, zoals in de tuin van de Lost Gardens of Heligan. Bij ons bezoek aan het kasteel van koning Arthur bij Tintagel voel je de legende weer tot leven komen. In het schitterende landhuis Lanhydrock en in de jachthaven Padstow van de wereldberoemde tv-kok Rick Stein wandelen wij rond en genieten van scones met clotted cream (dikke room) of een pasteitje. Wie eens meeging op deze reis denkt er met heimwee aan terug.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Camelot Castle Hotel

Dit kasteelhotel is schitterend gelegen aan de klippen boven de zee en biedt een zeer goede keuken in halfpension. Vanuit het restaurant heb je een prachtig zicht op de ruïnes van het kasteel. 

Kamers

Elke kamer heeft een flatscreen-tv en dvd-speler. De badkamers voorzien ook in een haardroger en overal in het hotel is er toegang tot gratis wifi. De kamers in het Camelot Castle Hotel zijn basic, dit hotel is vooral gekozen omwille van zijn unieke ligging, met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. 

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. 

Bezoeken

Voorzie voor de inkomgelden ongeveer £ 60.

Kledij

Gemakkelijke, stevige wandelschoenen zijn aangewezen omdat veel attracties tegen een steile helling liggen. Het weer in Engeland is onvoorspelbaar dus neem een paraplu mee, maar vergeet zeker je zonnebril niet want Cornwall wordt ook wel eens de Engelse Rivièra genoemd.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig - vraag na op je gemeentehuis). ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Een A, B, C, D, E of F card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (met foto!). Verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringskaart en SIS-kaart (vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Engelse ponden.

Netspanning

230V. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Cornwall & Devon - 8 dagen (programma 2019)

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege ochtend. Overtocht Calais - Dover met luxeferry of Le Shuttle. Vanuit Dover verder naar Cornwall. Rond het middaguur houden we halt om te lunchen. De reis wordt regelmatig onderbroken om de benen eventjes te strekken en een luchtje te scheppen. Onze bestemming is Tintagel waar we zullen verblijven. Diner en overnachting.

Dag 2

Na een lekker ontbijt maken we een wandeling naar de ruïne van het kasteel van de legendarische King Arthur. Onze wandeling brengt ons uiteindelijk in het dorpje Tintagel waar we het mooie post office vinden en ook een tentoonstelling over King Arthur in King Arthur’s great halls. Hierna wat vrije tijd en ook om de lunch te nemen. In de namiddag gaan we naar het noorden van Cornwall om een uniek dorpje, Clovelly genoemd, te bezoeken. Nadien zakken we af en gaan we een klein vissersdorp bezoeken, Boscastle. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3

De Lost Gardens of Helligan, een tuin die bijna verloren is gegaan onder doornstruiken en klimop, is een prachtige tuin voor een onvergetelijk bezoek. Daarna gaat het richting Minack Open Air Theatre met een mooi uitzicht over het lager gelegen strand met zijn turkoois water. Hierna trekken we naar Land’s End, het meest zuidelijke punt van Engeland dat niet op ons programma mag ontbreken. Diner en overnachting in het Hotel.

Dag 4

In de voormiddag gaan we naar Lanhydrock House. Dit is een prachtig Victoriaans country house. De ultieme upstairs/downstairs ervaring in een prachtige omgeving. Een unieke ervaring. Nadien is het tijd om te lunchen. Na de middag bezoeken we het kleine stadje Polpero. Er is de mogelijkheid om een kleine boottocht op zee te maken. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Vandaag gaan we Cornwall verlaten, maar eerst bezoeken we nog Padstow. Dit stadje is gekend door Rick Stein de bekende tv-kok in de UK. Na dit bezoek gaan we richting Devon naar het stadje Tavistock, vervolgens gaan we naar Princetown waar een beruchte gevangenis is maar wij gaan om daar de specialiteit van de streek te proeven, namelijk de Devon Cream Tea. Echt lekker! Diner en overnachting in Devon.

Dag 6

Vandaag trekken we doorheen het Dartmoor National Park, bekend om zijn geweldig mooie natuur. Buckfast Abbey is al bijna duizend jaar een plaats van bezinning in een mooie omgeving. Via Bovey Tracey gaan we naar Widecombe-in-the-Moor. Wij passeren de Haytor Rocks, terug te vinden op ontelbare postkaarten, foto’s en schilderijen. Via de Clapper Bridge van Postbridge, terug naar het hotel. Diner en overnachting in Devon.

Dag 7

Onze voorlaatste dag brengt ons naar Portsmouth, met zijn historische haven. De nieuwste attractie van Portsmouth, de Spinnaker Tower staat ook op het programma. Diner en overnachting in Portsmouth.

Dag 8

Terugreis naar België. Onderweg nog een bezoek aan Brighton met zijn typisch Victoriaanse Palace Pier, de Lanes een doolhof met veel antiekwinkels en het Royal Pavilion, het fantastische oosterse paleis van prins-regent. Nadien overzet of trein naar Calais en van daaruit naar Diepenbeek.

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top