Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Cotswolds zijn populair zowel bij de Engelsen zelf als bij bezoekers van over heel de wereld. Deze streek is bekend om zijn zachte hellingen (‘wolds’), afgelegen dorpjes en om het feit dat ze zo typisch Engels zijn. Opvallend zijn de honingkleurige kalkstenen huisjes en de ‘drystone’ muurtjes. De wolindustrie heeft deze streek grote welvaart bezorgd en ook de dag van vandaag zijn schapen op de heuvelruggen nog een typisch kenmerk van de Cotswolds. De Cotswolds verschaffen ons de perfecte locatie voor een ontspannende uitstap!


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Reserveer deze reis

Jurys Inn Swindon

Dit hotel ligt op 5 minuten van het centrum van Swindon.

Faciliteiten

Wifi is gratis in het hele hotel. Er zijn een koffiebar, restaurant en gewone bar aanwezig in het hotel.

Kamers

De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, lcd-tv, telefoon, badkamer met bad/douche, toiletartikelen en een haardroger.

Eten en drinken

Dit viersterrenhotel heeft een bar en een restaurant waar je typisch Britse gerechten voorgeschoteld krijgt. Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4.

Bezoeken

Inkomgelden ca. £ 60 per persoon zijn niet inbegrepen. (Windsor, Blenheim, Hidcote Manor)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig - vraag na op je gemeentehuis). ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringspas en SIS-kaart (gratis verkrijgbaar, vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Engelse pond.

Netspanning

230 V - speciale stekker nodig (adapter)

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 24 sep tot maandag 27 sep 4 dagen / 3 nachten € 475 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 33/nacht
  • Overtocht met de Shuttle
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Cotswolds - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek via Calais met ferry of Eurotunnel naar Dover of Folkestone. We rijden door naar Windsor voor een vrij bezoek aan de officiële residentie van de Queen: Windsor Castle. We bezoeken dit kasteel dat het oudst bewoonde kasteel van Europa is met een geschiedenis van bijna 1000 jaren! De kunstcollecties van de Britse vorsten en de kapel met de graven zijn absoluut een bezoek waard. Tevens gelegenheid tot vrije lunch, in de stad. Na Windsor rijden we richting hotel. Onderweg genieten we van de mooie panorama’s en leuke zichten die de landelijke graafschappen Wiltshire en Oxfordshire ons te bieden hebben. We houden nog even halt bij de “magische” steencirkel van Avebury in de zuidelijke Cotswolds.

Dag 2

Verkenning van de Cotswolds met bezoek aan Blenheim Palace, één van de weinige barokke paleizen in het land en nog steeds bewoond door een nakomeling van de familie Churchill. We genieten van de kunstcollecties en de unieke landschapstuin er is gelegenheid tot vrije lunch in het cafetaria. Vervolgens naar het laatmiddeleeuwse stadje Burford voor een bezoek aan de kerk en de hoofdstraat en verder naar Bibury, “het mooiste dorp van Engeland” met een bezoek aan de wevershuisjes van Arlington Row.

Dag 3

Verkenning van de pittoreske stadjes en landschappen die de Cotswolds tot één van de meest aantrekkelijke gebieden van Engeland maken. Vandaag bezoeken we een van de meest inspirerende tuinen, nl. Hidcote Manor. We houden halt bij o.a. Broadway, Chipping Campden en Bourton-on-the Water. Elk van deze stadjes heeft filmallures en het laatste plaatsje staat gekend als het Brugge van de Cotswolds. Onderweg gelegenheid tot lunch en vrije tijd in de dorpjes. Doorheen dit mooie gebied terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we de beroemde universiteitsstad Oxford, “de stad met de dromerige spitsen”. Stadswandeling langsheen de historische gebouwen en verschillende colleges. Ook hier herkennen we verschillende beelden uit de filmwereld. Gelegenheid tot lunch en in de vroege namiddag vertrek naar de kust voor de terugreis naar ons land.

Vervoer

Overtocht met de Shuttle

top