Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Cotswolds zijn populair zowel bij de Engelsen zelf als bij bezoekers van over heel de wereld. Deze streek is bekend om zijn zachte hellingen (‘wolds’), afgelegen dorpjes en om het feit dat ze zo typisch Engels zijn. Opvallend zijn de honingkleurige kalkstenen huisjes en de ‘drystone’ muurtjes. De wolindustrie heeft deze streek grote welvaart bezorgd en ook de dag van vandaag zijn schapen op de heuvelruggen nog een typisch kenmerk van de Cotswolds. De Cotswolds verschaffen ons de perfecte locatie voor een ontspannende uitstap!

INTERNATIONALE REISPAS VERPLICHT

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Overtocht zal naar alle waarschijnlijkheid met de ferry gebeuren!

Reserveer deze reis

Holiday Inn Swindon***

Bezoeken

Inkomgelden +/- € 70 per persoon zijn niet inbegrepen (Blenheim, Hidcote Manor).
Vooraf te betalen in Euro, aan de begeleidende gids.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen.

Documenten

ZEER BELANGRIJK! Sinds oktober 2021 is een internationale reispas nodig - vraag tijdig na op je gemeentehuis. Zonder kom je GB niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen, verkrijgbaar op het gemeentehuis.

Munten

Meeste betalingen ter plekke kunnen met Visa of Master Card.

Lokale munt is de Engelse Pond. 

Netspanning

230 V - speciale stekker nodig (adapter)

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 25 jul tot zondag 28 jul 4 dagen € 590 Reserveer
donderdag 29 aug tot zondag 1 sep 4 dagen € 590 Reserveer
donderdag 12 sep tot zondag 15 sep 4 dagen € 590 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: €52/nacht
  • 2 x dagreis
  • Overtocht met de shuttle of ferry!

Activiteiten

Cotswolds - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek via Calais met ferry of Eurotunnel naar Dover of Folkestone. We rijden door naar Windsor waar ons wat vrije tijd geeft om het stadje te verkennen. Windsor is gelegen aan de Theems en bevat ook de officiële residentie van de huidige koning. Na Windsor rijden we richting hotel. Onderweg genieten we van de mooie panorama’s en leuke zichten die de landelijke graafschappen Wiltshire en Oxfordshire ons te bieden hebben. We houden nog even halt bij de magische steencirkel van Avebury in de zuidelijke Cotswolds.

Dag 2

Verkenning van de Cotswolds met bezoek aan Blenheim Palace, één van de weinige barokke paleizen in het land en nog steeds bewoond door een nakomeling van de familie Churchill. We genieten van de kunstcollecties en de unieke landschapstuin. Er is gelegenheid tot vrije lunch in het cafetaria. In de namiddag trekken we naar het laatmiddeleeuwse stadje Burford. Een kerkbezoekje is een aanrader, maar er is hier beslist ook de gelegenheid om de vermaarde Britse scones te proeven. Als slot van de namiddag stoppen we nog even nabij Bibury, “het mooiste dorp van Engeland” met een bezoek aan de overbekende wevershuisjes van Arlington Row.

Dag 3

Verkenning van de pittoreske stadjes en landschappen die de Cotswolds tot één van de meest aantrekkelijke gebieden van Engeland maken. Vandaag bezoeken we een van de meest inspirerende tuinen, nl. Hidcote Manor. We houden halt bij o.a. Broadway, Chipping Campden en Bourton-on-the Water. Onderweg gelegenheid tot lunch en vrije tijd in de dorpjes. Doorheen dit mooie gebied terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we de beroemde universiteitsstad Oxford, “de stad met de dromerige spitsen”. Stadswandeling langsheen de historische gebouwen en verschillende colleges. We passeren langs plaatsen waar gefilmd werd voor Morse, Harry Potter, Lewis, Endavour... Gelegenheid tot lunch. Kort na de middag vertrek naar de kust voor de terugreis naar ons land.

Vervoer

2 x dagreis

top