Midsomer Murders
Meerdaagse reizen

Midsomer Murders

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

In het spoor van inspector BARNABY – MIDSOMERS MURDERS

AANGEPAST PROGRAMMA MET BEZOEK AAN DE ROYAL WINDSOR  FLOWERSHOW!

Midsomer uit de reeks Midsomer Murders is een fictief graafschap in Engeland. De filmlocaties bevinden zich voornamelijk in de streek tussen Londen en Oxford. We bezoeken o.a. Littlewick en Henley-on-Thames. In Dorchester leidt een plaatselijke gids ons doorheen het dorp dat in tal van afleveringen borg stond als een prachtig decor. In Wallingford kunnen we genieten van een typische "Cream Tea”. Verder bezoeken we het grote domein én kasteel met een gigantische kunstverzameling van de familie Rothschild. Typisch Engels is ook een Flower Show die bezoeken wij tijdens een dagje Windsor.

Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)

Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden. Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Overtocht zal naar alle waarschijnlijkheid met de ferry gebeuren!

Reserveer deze reis

Voco Reading

Recent gerenoveerd viersterrenhotel op 3 km van het centrum van Reading.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een zwembad, jacuzzi, sauna en fitnessruimte.

Kamers

Ruime, modern ingerichte kamers met alle comfort. Koffie- en theefaciliteiten, kluisje, minibar en haardroger aanwezig in de kamer.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension met ’s morgens een uitgebreid warm en koud ontbijt. ’s Avonds worden we verwend met een driegangenkeuzemenu gevolgd door thee en koffie.

Bezoeken

Inbegrepen:
Royal Windsor Flowershow, walking tour Dorchester-on-Thames, Wallingford Museum, Cream Tea in het George hotel, Waddesdon Manor, Dorney Court, Flower Show Windsor (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen).


Kledij

Aangepaste kledij aan het programma.

Documenten

ZEER BELANGRIJK! Sinds oktober 2021 is een internationale reispas nodig - vraag tijdig na op je gemeentehuis. Zonder kom je GB niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen, verkrijgbaar op het gemeentehuis.

Munten

Britse Ponden. Best op voorhand te bestellen bij je bank.

Over het algemeen kan men ook betalen met Visa of Master Card.

Netspanning

Speciale stekker noodzakelijk voor laders.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 6 jun tot maandag 10 jun 5 dagen € 895 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 161
  • 2 x dagreis
  • Overtocht met ferry of shuttle !


Activiteiten

Midsomer Murders - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Midsomer uit de reeks Midsomer Murders is een onbestaand graafschap in Engeland.  De filmlocaties bevinden zich voornamelijk in de streek tussen Londen en Oxford.


Dag 1

Deze dag brengt ons naar de overkant van het Kanaal. We rijden met een tussenstop naar eerste locatie uit de Midsomer reeks. Het rustig gelegen Littlewick Green.

 

Dag 2

Na een stevig Engels ontbijt rijden we naar het pittoreske Dorchester-on-Thames. Een plaatselijke gids leidt ons tot bij de mooiste plaatsjes. De meeste daarvan kwamen ook voor in de bekende misdaadreeks. In de namiddag bezoeken we Wallingford. In de reeks komt dit stadje voor onder de naam Causton. Hier bezoeken we het plaatselijke museum dat ons een en ander verteld over de lokale geschiedenis. Wallingford was tevens de woonplaats van Agatha Christie. Zelf wilde ze begraven worden op een rustig kerkhofje in een nabijgelegen dorp. Een acteur vertelt ons meer over de misdaadreeks en de karakters die in Midsomer Murders meespelen. We sluiten Wallingford af met de mogelijkheid om te genieten van een typische Cream Tea. 

Dag 3

Bezoek aan Windsor (stad), gelegen aan de Theems en thuis van de koning van Engeland. Buiten de stad staat een grote Flower Show gepland een typisch Engels gebeuren, wat we niet willen missen.

Dag 4

In de nabijheid van Londen staat een van de meest indrukwekkende kastelen Waddesdon Manor, eigendom van de familie Rothschild. De Manor werd gebouwd om er een indrukwekkende kunstverzameling in onder te brengen en er grootse feestjes te organiseren. We bezoeken het kasteel en zijn Victoriaanse tuin. In de namiddag brengen we nog een vrij bezoek aan Henley-on-Thames, marktstadje dat aan de Theems is gelegen. Hier vindt jaarlijks de Henley regatta plaats, vrijwel het oudste roei-evenement uit de geschiedenis.

Dag 5

Vandaag worden we verwacht in het 15de-eeuwse landhuis Dorney Court. Het is zo pittoresk dat het in tientallen series en films te zien is. We krijgen er een rondleiding en horen meer over de geschiedenis van Dorney Court en hoe het vandaag vooral gebruikt wordt als locatie voor de filmindustrie.

Vervoer

2 x dagreis

top