Gardameer Torbole
Meerdaagse reizen

Gardameer Torbole

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

TORBOLE

Het Gardameer (in het Italiaans: Lago di Garda) is met zijn 160 km omtrek het grootste meer van Italië. Dankzij de talrijke watersportfaciliteiten en het zeer milde klimaat is het Gardameer het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Onze verblijfplaats Torbole is een mooi en interessant stadje aan het meer. Schilderachtig gelegen is het een uitgelezen verblijfplaats voor diegenen die van rust, water en bergen houden. Van hieruit zijn er mooie en boeiende uitstappen voorzien o.m. naar Riva, Verona, Sirmione, Trento en Bardolino.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Villa Rosa

Het hotel ligt op 200 m van het strand.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een verwarmd openluchtzwembad, een mooie tuin, airco op het gelijkvloers waar ook een mooie bar, tv-ruimte, fitness, restaurant en receptie zijn. Gratis wifi.

Kamers

Ruime kamers (zonder tapijt) met airco, douche, wc, tv, telefoon, balkon, minibar. Gratis wifi.  

Eten en drinken

Ontbijtbuffet, ’s avonds driegangenkeuzemenu. 

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 2 en eindigend met het ontbijt op dag 9. 

Bezoeken

Niet in de prijs inbegrepen en ter plaatse te vereffenen (prijzen 2022): 

  • Boottocht in Sirmione € 10
  • Kasteel Malcesine € 5
  • Boottocht Limone € 17

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Voor bezoeken aan kerken is gepaste kledij noodzakelijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro.


Netspanning

230 V. Geen speciale stekker noodzakelijk maar wel handig voor sommige stopcontacten. Gratis wifi.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 28 jun tot zondag 7 jul 10 dagen € 855 Reserveer
vrijdag 28 jun tot zondag 14 jul 17 dagen € 1600 Reserveer
vrijdag 5 jul tot zondag 14 jul 10 dagen € 875 Reserveer
vrijdag 5 jul tot zondag 21 jul 17 dagen € 1634 Reserveer
vrijdag 12 jul tot zondag 21 jul 10 dagen € 889 Reserveer
vrijdag 12 jul tot zondag 28 jul 17 dagen € 1664 Reserveer
vrijdag 19 jul tot zondag 28 jul 10 dagen € 905 Reserveer
vrijdag 23 aug tot zondag 1 sep 10 dagen € 899 Reserveer
vrijdag 23 aug tot zondag 8 sep 17 dagen € 1620 Reserveer
vrijdag 30 aug tot zondag 8 sep 10 dagen € 899 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 20/nacht
  • 2 x nachtreis

Activiteiten

Gardameer Torbole - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Het Gardameer is het grootste van alle Italiaanse bergmeren. Onze verblijfplaats Torbole behoort tot de mooiste en meest interessante stadjes rond of in de omgeving van het meer. Schilderachtig gelegen, zijn mooie en boeiende uitstappen voorzien o.m. naar Verona, Sirmione, Riva del Garda, Bardolino...

Dag 1 ± 700 km

Vertrek ‘s avonds te Diepenbeek. Via de Duitse en Oostenrijkse snelwegen met de nodige haltes naar de Brennerpas.

Dag 2 ± 400 km

Ontbijtstop onderweg in Oostenrijk. Aankomst in Torbole in de voormiddag. Kennismaking met het lieflijke Torbole, gelegen aan de noordoostelijke kant van het meer. De aanwezigheid van de uitlopers van de Alpen geeft het plekje een feeëriek uitzicht. Wij genieten van het uitzicht over het Gardameer. Vrij middagmaal. Inchecken in het hotel. Vrije tijd. Avondmaal in hotel. Vrije avond.

Dag 3 ± 36 km

Wij brengen een bezoek aan de dichtstbij gelegen steden van ons verblijf, nl. het gezellige stadje Malcesine aan de voet van de Baldoberg. Op een platform ligt de pittoreske burcht van de familie Scaligeri van Verona uit de 13de eeuw. Een bezoek aan de burcht is een must voor hen die alles willen weten over het Gardameer. In een modern museum toont men alle aspecten van het meer. Na de middag brengen wij een bezoek aan de stad Riva del Garda waar wij aandacht besteden aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Mogelijkheid om te voet terug te keren langs de noordoever naar ons hotel. (± 45’).

Dag 4 ± 100 km

Na het ontbijt rijden wij eerst naar Garda, de stad die haar naam schonk aan het meer. Kennismaking met het stadje. Na de middag rijden wij verder naar Sirmione, een schiereiland gelegen aan de zuidzijde van het meer. Hier hebben we bij aankomst de mogelijkheid tot het maken van een boottocht. Vrij middagmaal gevolgd met gelegenheid tot het maken van een mooie wandeling op het schiereiland of te winkelen. Het meer heeft een mooi zandstrand, dat reeds bij de oude Romeinen geliefd was. Er bevinden zich dan ook nog de immense resten van een Romeinse villa, waaraan de naam van de dichter Catullus verbonden is. Individueel bezoek aan het kasteel of de ruïnes is mogelijk. Na het bezoek keren wij terug naar Torbole. Vrije avond.

Dag 5 ± 140 km

Vandaag maken wij een daguitstap naar de provinciehoofdplaats Trento, de stad met zijn prachtige domkerk en herinneringen aan een concilie dat hier plaatsvond. Maar ook de prachtige paleizen en natuurlijk zijn winkels. Na een geleid bezoek aan de stad gelegenheid om te winkelen in de stad of individueel een bezoek af te leggen. Namiddag rijden we via binnenwegen terug naar het hotel en krijg je de gelegenheid om een frisse duik te maken in het zwembad of het Gardameer.

Dag 6 - 0 km

Vrije dag voor de chauffeur. In de voormiddag is er de mogelijkheid om een wandeling te maken onder leiding van de gids. Namiddag vrije tijd.

Dag 7 ± 100 km

Na het ontbijt vertrekken wij naar het wijnstadje Bardolino. Aangezien het vandaag markt is besteden wij hier onze tijd aan een bezoek aan een van de grootste markten van de streek. Maar natuurlijk is er nog meer te vinden in deze stad met zijn marmeren hoofdstraat omgeven door winkels en terrassen. Na een vrij middagmaal rijden wij terug naar ons hotel.

Dag 8 ± 160 km

Uitstap naar Verona, de stad van Romeo en Julia. Wij bezoeken uiteraard het ‘Balkon’. Maar er is nog meer te zien. De Arena, waar nog steeds opera’s van o.a. Verdi opgevoerd worden, de Piazza dell’Erbe… Na de geleide wandeling nemen wij de tijd om een facultatief middagmaal te gebruiken en krijg je vrije tijd om dingen te bezoeken. In de late namiddag terug naar ons hotel.

Dag 9 ± 500 km

Na het ontbijt ontruimen van de kamers en bagage in de autocar laden. Persoonlijke spullen voor gebruik tijdens deze dag kunnen in het hotel achtergelaten worden. Vrije voormiddag in Torbole. Na de middag is er een boottocht naar Limone aan de overkant van het meer. Het is een klein en gezellig stadje waar de citroenen een belangrijke rol spelen. Het is een mooie afsluiter van deze heerlijke reis. Vertrek naar Diepenbeek in de avond via dezelfde weg als bij de heenreis terug naar België.

Dag 10 ± 600 km

Ontbijtstop in Duitsland in een wegrestaurant. Aankomst in Diepenbeek in de voormiddag.

Vervoer

2 x NACHTREIS

top