Italiaanse Meren en Milaan
Meerdaagse reizen

Italiaanse Meren en Milaan

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Lago Maggiore heeft echt alles: uitzicht op de Alpentoppen, mooie panorama’s, een tropische plantengroei en brede promenades die uitnodigen voor de ‘passeggiata’ aan de oevers van het meer. Stresa is de gezellige hoofdplaats met de nodige terrassen, smalle straatjes en de nabij gelegen eilanden Isola Bella en Isola Madre. In Lombardije ligt het trotse Milaan, centrum van het Italiaanse kapitalisme (zeg nu zelf, wie kent er Alfa Romeo, Alessi of Pirelli niet), hoofdstad van design en mode (een ronduit fantastisch winkelaanbod)... maar ook cultureel een boeiende stad met de Dom, de Scala en het Castello Sforzesco... Tijdens onze reis maken we ook kennis met het Como- en Ortameer.

Reisdata
woensdag 14 jul tot zondag 18 jul
woensdag 11 aug tot zondag 15 aug

Bekijk data en prijzen

Hotel Regina Palace

Het hotel biedt een onvergetelijke sfeer en is omgeven door een weelde aan planten en bloemen en beschikt over een parktuin.

Ons hotel ligt aan het meer en de wandelpromenade in Stresa, op enkele stappen van het gezellige centrum van Stresa.

Faciliteiten

Hotel Regina Palace beschikt over een binnen- en buitenzwembad.


Kamers

Kamers met alle comfort. Tv, volledige badkamer en airco van midden juni tot midden september.

Eten en drinken

Rijkelijk ontbijtbuffet en verzorgd driegangendiner.

Bezoeken

Facultatieve uitgaven:

  • Toeristentreintje Sacro Monte: € 5
  • Boottocht Borromeïsche Eilanden: € 17
  • Paleizen en tuinen Isola Bella & Isola Madre: € 20
  • Rondvaart Como: € 8 (met afstappen heen en terug: € 9)
  • Kabelbaan Stresa tot top (H&T): € 20/tot Alpinia (H&T): € 15

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Voor Italië de euro en voor Zwitserland de Zwitserse frank (ook voor vrij middagmaal dag 1 en 5). Al kan er in Zwitserland ook met euro's betaald worden of je kan je euro's ter plaatse wisselen voor Zwitserse franken. 

Netspanning

230 V. Voor sommige laders speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 14 jul tot zondag 18 jul 5 dagen / 4 nachten € 729
1
Reserveer
woensdag 11 aug tot zondag 15 aug 5 dagen / 4 nachten € 729
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 195
  • 2 x dagreis


Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

De Italiaanse Meren & Milaan - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Het Lago Maggiore heeft echt alles: uitzicht op de Alpentoppen, mooie panorama’s, een tropische plantengroei en brede promenades die uitnodigen voor de ‘passeggiata’ aan de oevers van het meer. Stresa is de gezellige hoofdplaats met de nodige terrassen en smalle straatjes en pleinen. In Lombardije ligt het trotse Milaan, centrum van het Italiaanse kapitalisme (zeg nu zelf, wie kent Alfa Romeo, Alessi of Pirelli nu niet?), hoofdstad van design en mode (een ronduit fantastisch winkelaanbod)… maar ook cultureel een boeiende stad met de Dom, de Scala en het Castello Sforzesco… En we doen natuurlijk nog meer meren aan: het pittoreske lago d’Orta, het Comomeer waar we Como bezoeken met zijn mooie kathedraal en gezellige boetieks en terrasjes. 

Dag 1

Vroeg vertrek vanuit Diepenbeek richting autosnelweg. De route loopt over Frankrijk, Alsace, Basel, Luzern, Vierwoudstrekenmeer, Gotthardtunnel, Lugano tot aan het Lago Maggiore. Onderweg kijken we naar een film om helemaal in Italiaanse stemming te komen en houden we geregeld halt voor een koffietje en toilet. Vrij ontbijt en vrij middagmaal onderweg. Stresa ligt aan de westkant van het Lago Maggiore, niet ver van het kleinere Ortameer, en biedt een prachtig zicht op de Borromeïsche Eilanden. In de jaren ’30 was Stresa, net als het aan de overkant gelegen Verbania trouwens, erg populair onder de adel en nog steeds vind je er statige, klassieke hotels. De mooiste exemplaren liggen aan de boulevardweg bij het meer, zoals het Regina Palace en Grand Hotel. Stresa is een stadje vol grandeur met talloze ‘palazzi’ en klassieke villa’s met bijbehorende tuinen en parken. Zo’n 800 meter boven Stresa ligt de botanische tuin Alpinia met een enorme collectie bijzondere planten en struiken. Aplinia is te bereiken met de kabelbaan naar Mottarone. Je hebt er ook een fantastisch uitzicht over Stresa en het meer. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt in ons hotel vertrekken we via Baveno naar Lago d’Orta – Orta San Giulio. Het Lago d’Orta is een juweeltje tussen de gletsjermeren van Noord-Italië. Op het eilandje bevindt zich een klooster dat door menig schilder vereeuwigd werd! Wij gaan met het toeristentreintje omhoog de berg Sacro Monte op vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over het meer. We wandelen naar onder tot aan het haventje van Orta San Giulio. ’s Middags met het treintje terug naar de autocar. De autocar brengt ons terug naar Stresa voor een vrije lunch. Namiddag maken we een boottocht naar de Borromeïsche Eilanden. Dit is volop genieten van het voorbijglijdende landschap. Zon, water en bergen… Heerlijk! We varen naar het Isola Madre waar we de tuinen en het paleis bezoeken. Op de grootste eilanden Isola Bella en Isola Madre zijn paleizen uit de 16de en 17de eeuw te bezoeken, waarbij ook prachtige (botanische) tuinen liggen. Vooral de paleistuin op Isola Bella is schitterend. Na Isola Madre gaat de boottocht verder naar Isola Bella met zijn prachtig paleis en de terrastuinen die op het hoogste punt zesentwintig meter boven het waterniveau van het Lago Maggiore uitsteken. Deze stralen ongelooflijke rijkdom uit. Na het avondmaal genieten we van een avondwandeling op de esplanade langs het meer onder de sterrenhemel. Alle hotels zijn ’s avonds feeëriek verlicht. Een lust voor het oog! Het oude centrum van Stresa is typisch Italiaans met een ruim aanbod aan gezellige restaurantjes en barretjes, zij het ietwat meer ‘in stijl’. Na de avondwandeling kunnen we het gratis openluchtconcert op de Piazza Cadorna meepikken. Concerto Jazz Rainbow.

Dag 3

Na het ontbijt vertrek richting Milaan, de machtige hoofdstad van Lombardije. De stad is bekend als modestad maar bezit ook heel wat kunstwerken o.a. Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, de burcht van de Visconti’, de galerij Brera en natuurlijk zijn flamboyante kathedraal. We maken samen een wandeling door het centrum tot aan de Dom, langs de Scala, mooie winkels (Gucci, Armani…), Liberty Palazzi, de Knekelkerk, het Ca Grande, Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele II… Vrij middagmaal. Natuurlijk is er ook tijd voor shopping in dit mekka van winkelplezier. In de late namiddag terugkeer naar Stresa. Avondmaal & overnachting.

Dag 4

Om een beetje te bekomen van de stadsdrukte van de vorige dag, trekken we vandaag naar Como, pittoresk gelegen aan het Comomeer. We maken een wandeling door de stad tot aan de Dom. In Como zijn veel toffe winkeltjes en gelateria. Vanaf de boulevard van Como vertrekken er diverse taxi- en rondvaartboten waar je gebruik van kan maken. Een rondvaart vanuit Como duurt ongeveer een uur en passeert de dorpjes Cernobbio, Maltrasio en Torno. Je kan hier eventueel afstappen en met de volgende boot terug naar Como varen. Elk uur is er een nieuwe boot die terugvaart. We gebruiken een vrije lunch in Como. Na de lunch rijden we terug naar Stresa waar we kunnen genieten van een vrije namiddag aan het hotel. Een beetje luieren aan het zwembad of een wandeling langs het meer. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Stresa is Villa Pallavicino. Bij deze villa vind je prachtig aangelegde tuinen waar verschillende inheemse en exotische diersoorten wonen. Net buiten Stresa kan je de kabelbaan naar de top van de Mottarone nemen. Deze kabelbaan brengt je naar een hoogte van 1491 meter vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Stresa en een groot deel van het Lago Maggiore. Je kan ook met de kabelbaan tot halfweg de berg: halte Alpino (803m) Hier boven de stad liggen de Alpinia botanische tuinen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

We verlaten Stresa na het ontbijt. Op onze terugreis passeren we langs de mooiste Alpenmeren en landschappen van Zwitserland. Met een bus vol herinneringen aan deze prachtige reis in Noord-Italië komen we steeds dichter bij Diepenbeek waar we uiteindelijk arriveren in de late avond. Onderweg worden de nodige stops voorzien, met tijd voor vrij middag- en avondmaal.

top