Italiaanse Meren en Milaan
Meerdaagse reizen

Italiaanse Meren en Milaan

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Lago Maggiore heeft echt alles: uitzicht op de Alpentoppen, mooie panorama’s, een tropische plantengroei en brede promenades die uitnodigen voor de ‘passeggiata’ aan de oevers van het meer. Stresa is de gezellige hoofdplaats met de nodige terrassen en smalle straatjes en pleinen. In Lombardije ligt het trotse Milaan, centrum van het Italiaanse kapitalisme (zeg nu zelf, wie kent Alfa Romeo, Alessi of Pirelli nu niet?), hoofdstad van design en mode (een ronduit fantastisch winkelaanbod)… maar ook cultureel een boeiende stad met de Dom, de Scala en het Castello Sforzesco… Op deze reis maken we ook kennis met het Como- en Ortameer.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Regina Palace**** of gelijkwaardig

Het hotel biedt een onvergetelijke sfeer en is omgeven door een weelde aan planten en bloemen en beschikt over een parktuin.

Ons hotel ligt aan het meer en de wandelpromenade in Stresa, op enkele stappen van het gezellige centrum van Stresa.

Faciliteiten

Hotel Regina Palace beschikt over een binnen- en buitenzwembad.


Kamers

Kamers met alle comfort. Tv, volledige badkamer en airco van midden juni tot midden september.

Eten en drinken

Rijkelijk ontbijtbuffet en verzorgd driegangendiner.

Bezoeken

De tocht tussen de Borromeïsche eilanden verloopt per boot (ca. € 15,00) en we nemen een toegangsticket voor de kloosterkerk Santa Catharina del Sasso (€ 4,00).

Bezoek Isola Bella en tuinen (€ 18,00). In Cadanabbia nemen we een veer heen en terug (€ 12,00). Orta san Gulio: boemeltrein (€ 6,00) en bootje heen en terug Isola San Gulio (€ 5).

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Voor Italië de euro en voor Zwitserland de Zwitserse frank Op de heen- en terugreis wordt er in Zwitserland gestopt. Hoewel hier de Zwitserse frank gehanteerd wordt, kan je ook met euro’s of met een bankkaart betalen.

Netspanning

230 V stekker voor Italiaanse stopcontacten (Eurostekker), kan geleend worden in het hotel tegen waarborg.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis


Activiteiten

De Italiaanse meren & Milaan - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Het Lago Maggiore heeft echt alles: uitzicht op de Alpentoppen, mooie panorama’s, een tropische plantengroei en brede promenades die uitnodigen voor de ‘passeggiata’ aan de oevers van het meer. Stresa is de gezellige hoofdplaats met de nodige terrassen en smalle straatjes en pleinen. In Lombardije ligt het trotse Milaan, centrum van het Italiaanse kapitalisme (zeg nu zelf, wie kent Alfa Romeo, Alessi of Pirelli nu niet?), hoofdstad van design en mode (een ronduit fantastisch winkelaanbod)… maar ook cultureel een boeiende stad met de Dom, de Scala en het Castello Sforzesco… Op deze reis maken we ook kennis met het Como- en Ortameer.

DAG 1

Vroeg vertrek vanuit Diepenbeek richting autosnelweg. We rijden via Luxemburg richting Frankrijk. Vrij ontbijt en vrij middagmaal onderweg. Met onze vertrouwde Ardennen, de heuvels van de Franse Vogezen, de wijngaarden van de Elzas en de besneeuwde toppen van de Zwitserse Alpen zitten we meteen in vakantiestemming. In de vooravond aankomst in Stresa, aan de oever van het Lago Maggiore. Avondmaal en overnachting.

DAG 2

We wandelen naar de vertreksteigers van de boten voor een dagje Lago Maggiore en enkele Borromeïsche eilanden. Een eerste tocht brengt ons naar de overkant voor een bezoek aan het op een ongenaakbare rots gelegen heiligdom Santa Catharina del Sasso. Nog voor het middaguur een tocht naar het Isola dei Pescatore, het bewoonde eiland met heel wat restaurants voor een vrij middagmaal. Op het nabijgelegen eiland Isola Bella bezoeken we het voormalige grafelijke barokke kasteel en de bijbehorende tuinen. Na afloop blijft er nog ruim de tijd om de verblijfplaats te verkennen.

DAG 3

Het Comomeer is het diepste van de Noord-Italiaanse meren en in de gelijknamige stad Como maken we kennis met de imposante Duomo. Een bustocht noordwaarts langs de smalle weg bij het meer voert ons naar Cadenabbia. Hier laten we de autocar achter en schepen we in voor een korte ferrytocht naar de parel van het Comomeer: Bellagio. Liefhebbers kunnen terecht in de tuinen van de beroemde Villa Melzi. Een wandeling naar het punt met zicht op de drie armen van het meer behoort ook tot de mogelijkheden. Na een verblijf in dit aangename stadje met zijn winkelstraatjes keren we met de veerboot terug naar de vaste wal.

DAG 4

Na het ontbijt vertrek richting Milaan, de machtige hoofdstad van Lombardije. Natuurlijk brengen we een (vrij) bezoek aan de imposante Dom, de Galleria Vittorio-Emanuele (met zijn luxewinkels en Camparibar!). Eén van de bekendste operahuizen ter wereld, de Scala, staat ook op onze verlanglijst. Vrij middagmaal. In de namiddag verdere ontdekking van de stad met Castello Sforzesco, voor een vrij bezoek aan de burcht met werk van o.a. Michelangelo. Natuurlijk is er ook tijd voor shopping in dit mekka van winkelplezier. In de late namiddag terugkeer naar Stresa. Avondmaal & overnachting.

DAG 5

Lugano. We rijden in noordelijke richting langs het Lago Maggiore richting Lago di Lugano, het derde belangrijkste financiële centrum van Zwitserland. Bezoek aan de kerk Santa Maria degli Angeli, een vroeg Romaanse sobere kerk maar met prachtige fresco’s van Luini, een leerling van Leonardo da Vinci. Vrije lunch in Lugano. Na de middag verder zuidwaarts naar Varese voor een wandeling door de prachtige tuin van de Villa Estense, ook wel het Versailles van Noord-Italië genoemd. Van Varese gaat het terug richting Stresa, voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 6

Zondag

Stresa, even shoppen in het centrum of een duik in het zwembad van het hotel? Na het vrije middagmaal plannen we een korte tocht naar het Ortameer. Met een boemeltreintje bereiken we de heilige berg boven het stadje Orta San Gulio, een calvarieberg met 20 kapellen gewijd aan Franciscus van Assisi. We hebben later de mogelijkheid om via een korte boottocht naar het Isola San Gulio te varen en kennis te maken met de indrukwekkende basiliek. Met het treintje keren we weer terug naar de busparkeerplaats.

DAG 7

We verlaten Stresa na het ontbijt. Op onze terugreis herkennen we natuurlijk enkele blikvangers van ons programma zoals het Lago Maggiore met de eilanden en het meer van Lugano. Met een bus vol herinneringen komen we steeds dichter bij Frankrijk, Luxemburg… en Diepenbeek waar we uiteindelijk arriveren in de late avond. Onderweg worden de nodige stops voorzien, met tijd voor vrij middag- en avondmaal.

Vervoer

2 x dagreis

top