Lavagna
Meerdaagse reizen

Lavagna

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het landschap van de Ligurische kust, met zijn bergen op de achtergrond en een prachtige zee, laat je genieten van een uitzonderlijk mooie natuur. De omliggende heuvels met olijfgaarden, terrassen bedekt met wijngaarden en loofbossen leveren een onberoerd groen landschap op. Lavagna is gelegen in de Golfo del Tigullio tussen de punt van Portofino en Sestri Levante. Deze kust, samen met de vissersdorpen en de beschermde natuurparken, geven aan dit landschap een buitengewone aantrekkelijkheid. 

Het is onze bedoeling je tijdens deze reis een onstpannende (no stress!!) combinatie te brengen van kunst, cultuur, natuur en gastronomie. Bovendien voorzien we bij alle uitstappen wat vrije tijd zodat je eens een winkeltje binnen kan gaan of een terrasje kan gaan doen. 

Reserveer deze reis

Real Park Hotel

Gelegen in het gehucht Cavi, op enkele passen van het station.

Faciliteiten

Het hotel ligt aan zee en heeft grote terrassen met een prachtig uitzicht op de zee van Lavagna en de Golf van Tigullio.

Kamers

Kamers uitgerust met badkamer, tv, kluis, haardroger minibar en wifi.

Eten en drinken

Volpension in Lavagna beginnend met middagmaal en eindigend met ontbijt. Heenreis in halfpension. Het restaurant biedt je iedere dag Middellandse Zeeschotels met als specialiteit visgerechten.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

Speciale reisstekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in volpension (heenreis in halfpension)
  • Inbegrepen: middagmaal bij aankomst. Inkomgelden, boot en treinverplaatsingen (volgens programma)
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 118
  • 2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)


Activiteiten

Lavagna - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek richting Italië. Wij houden onderweg halt voor een tussenovernachting.

Dag 2

Aankomst in ons hotel waar we kunnen genieten van een welkomstaperitief en een lekkere lunch. In de loop van de namiddag brengen we een bezoek aan Chiavari, een stad met een belangrijk, uniek, historisch centrum en Cogorno waar we de Basilica dei Fieschi bezoeken. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt brengen we een uitgebreid, cultureel bezoek aan de bijzondere stad Genua (met gids). In de voormiddag zijn we in Via Garibaldi waar meerdere historische paleizen (door UNESCO beschermd) de geschiedenis en de grootheid van Genua weergeven aan dewelke ook de Vlaamse schilders Van Dyck en Rubens met hun kunstwerken hebben bijgedragen. In de namiddag verplaatsen we ons met de bus om een rondrit te maken door de stad. Er is natuurlijk ook vrije tijd voorzien om een bezoekje te brengen aan de mooiste winkelstraat van Genua. Terug naar het hotel voor avondeten en overnachting.

Dag 4

We bezoeken vandaag, samen met een gids, de wereldberoemde Marmergroeves van Carrara, en meer precies de “CAVA FANTISCRITTI”, waar de beroemde kunstenaar Michelangelo zijn marmer kwam kiezen!! Een onvergetelijke ervaring! Daarna verplaatsen we ons naar Pietrasanta, waar we de plaatselijke wijngaard van Basile bezoeken. Van druif tot een lekker glaasje wijn, hier krijgen we de uitleg die ons zal toelaten het wijnproces te begrijpen. Lekker middageten en een uitgebreide wijndegustatie staan op ons te wachten!!

Dag 5

Camogli, San Fruttuoso en Nervi zijn drie plaatsnamen die je 100% natuurschoonheid garanderen. Camogli is een mooi en rustig vissersdorp met kleurrijke, hoge, smalle gevels. Bezienswaardig is de Basilica Santa Maria Assunta vlak aan het strand. San Fruttuoso, abdij van de 16de eeuw is enkel bereikbaar via boot of te voet. Na het middageten in Camogli, begeven we ons naar Nervi, bekend om de spectaculaire zeepromenade, genoemd naar Anita Garibaldi. Hier maken we een wandeling vlak langs de zee, waar je achter iedere bocht een andere prachtige baai kan bewonderen.

Dag 6 VRIJE DAG

Na het ontbijt heb je de mogelijkheid om Lavagna te ontdekken, een typisch Ligurisch dorpje met een prachtig middeleeuws centrum. De romaanse basiliek van Santo Stefano, is zeker een aanrader om te bezoeken. Of geniet van de wekelijkse markt of één van de terrasjes waar je een lekkere cappuccino of een aperitiefje kan drinken! Passeer ook zeker even aan de prachtige haven van Lavagna. Eén van de grootste in Europa, met 1200 ligplaatsen, waar enorme jachten en allerhande plezierboten aangemeerd liggen. Middageten in het hotel. In de namiddag is er in het hotel voor iedereen een demonstratie echte pesto maken. Deze typisch Ligurische lekkernij die zo goed past bij pasta, maar ook in soep! Je wordt ook uitgenodigd voor een degustatie van bekende streekproducten. Na het avondeten sluiten we deze dag af met een gezellige dansvond.

Dag 7

We verplaatsen ons naar het middeleeuwse Lerice, gelegen in de golf van La Spezia. Hier verbleven de bekende dichters Shelley en Byron, vandaar de naam “Golfo dei Poeti”. We vervolgen per boot naar Portovenere, één van de mooiste dorpen met een adembenemend panorama. Hier staat de San Pietro Kerk gebouwd op de uiterste punt van de baai. De kerk werd gebouwd tussen de 5de en de 12de eeuw in typisch gotische genovese stijl. In de kleine winkeltjes in de pittoreske, smalle steegjes vind je een uitgebreid aanbod lokale specialiteiten. Middageten in een zeer aangenaam panoramisch restaurant. Na de maaltijd, vrije tijd om dit vissersdorp verder te ontdekken. Per boot varen we naar La Spezia (een grote militaire haven) waar de bus ons opwacht en terug naar Lavagna brengt.

Dag 8

Monterosso is het eerste dorpje (en tevens één van de mooiste) van de 5 Terre. Een unieke plek die eeuwenlang enkel per boot of via paden te bereiken was. Vandaag zijn de 5 Terre een nationaal park en UNESCO werelderfgoed. Na een bezoek aan dit dorpje gaan we eten in een zeer typisch restaurant. In de namiddag verplaatsen we ons naar Sestri Levante. Hier leefde de beroemde Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Dit merkwaardige stadje heeft twee baaien: Baia della Favole (Sprookjesbaai) en de Baia del Silenzio (Baai der Stilte). De ene genoemd naar de schrijver en de andere omdat de ligging een volledige rust garandeert. Vrije tijd om dit interessant stadje te ontdekken of te terrassen.

Dag 9

Na een rustig ontbijt verlaten we Lavagna om terug naar huis te rijden met een koffer vol mooie herinneringen.

Vervoer

2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)

top