Lavagna
Meerdaagse reizen

Lavagna

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het landschap van de Ligurische kust, met zijn bergen op de achtergrond en een prachtige zee, laat u genieten van een uitzonderlijke mooie natuur. De omliggende heuvels met olijfgaarden, terrassen bedekt met wijngaarden en loofbossen geven een onberoerd groen landschap. Lavagna is gelegen in de GOLFO del TIGULLIO tussen de punt van PORTOFINO en  SESTRI LEVANTE. Deze kust, samen met de vissersdorpen en de beschermde natuurparken, geven aan dit landschap een buitengewone aantrekkelijkheid.

Het is onze bedoeling je tijdens deze reis een onstpannende (no stress!!) combinatie te brengen van kunst, cultuur, natuur en gastronomie. Bovendien voorzien we bij alle uitstappen wat vrije tijd zodat je eens een winkeltje binnen kan gaan of een terrasje kan gaan doen. 

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Real Park Hotel

Gelegen in het gehucht Cavi, op enkele passen van het station.

Faciliteiten

Het hotel ligt aan zee en heeft grote terrassen met een prachtig uitzicht op de zee van Lavagna en de Golf van Tigullio.

Kamers

Kamers uitgerust met badkamer, tv, kluis, haardroger minibar en wifi.

Eten en drinken

Volpension in Lavagna beginnend met middagmaal en eindigend met ontbijt. Heenreis in halfpension. Het restaurant biedt je iedere dag Middellandse Zeeschotels met als specialiteit visgerechten.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

Speciale reisstekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 18 mei tot zondag 26 mei 9 dagen € 1260 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension (heenreis in halfpension)
  • Inbegrepen: middagmaal bij aankomst. Inkomgelden, boot en treinverplaatsingen (volgens programma)
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 175
  • 2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)


Activiteiten

Lavagna - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Het landschap van de Ligurische kust, met zijn bergen op de achtergrond en een prachtige zee, laat u genieten van een uitzonderlijke mooie natuur. De omliggende heuvels met olijfgaarden, terrassen bedekt met wijngaarden en loofbossen geven een onberoerd groen landschap. Lavagna is gelegen in de GOLFO del TIGULLIO tussen de punt van PORTOFINO en  SESTRI LEVANTE.
Deze kust, samen met de vissersdorpen en de beschermde natuurparken, geven aan dit landschap een buitengewone aantrekkelijkheid.


Dag 1

Vertrek in Diepenbeek richting Italië. Wij houden onderweg halt voor een tussenovernachting.

Dag 2 : SANTA MARGHERITA LIGURE en PORTOFINO

Aankomst in het hotel. Welkomstaperitief en middageten. In de loop van de namiddag  begeven we ons naar SANTA MARGHERITA LIGURE en PORTOFINO. Twee parels wereldbekend, vooral door de internationaal jetset. Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 3 : GENUA

Een zeer uitgebreid cultureel bezoek, met gids, aan deze bijzondere stad, Via Garibaldi waar meerdere historische paleizen, door UNESCO beschermd, de geschiedenis en de grootheid van Genua weergeven aan dewelke ook de Vlaamse schilders, Van Dijck en Rubens, met hun kunstwerken hebben toe bijgedragen. In de voormiddag maken een ontspannend wandeling in een van de mooiste winkelstraat van Genua!

Dag 4 : MARMERGROEVEN CARRARA

We bezoeken vandaag, samen met een gids, de wereldberoemde Marmergroeven van Carrara, en meer precies de “CAVA  FANTISCRITTI”, waar de beroemde kunstenaar MICHELANGELO zijn marmer kwam kiezen !! Een onvergetelijke ervaring. Om deze dag aangenaam te beginnen verplaatsen we ons eerst naar CASTELNUOVO MAGRA, waar we de Cantine di Lunae bezoeken om van een uitgebreid wijn degustatie en een lichte lunch te genieten.

Dag 5 : CAMOGLI - NERVI

Twee plaatsnamen die u 100% natuurschoonheid garanderen !! Camogli een mooi  rustig vissersdorp, met zijn kleurrijke hoge smalle gevels. Bezienswaardig is de Basilica Santa Maria Assunta vlak aan het strand.   Na het middageten in Camogli, begeven we ons naar Nervi,  bekend voor de spectaculaire zeepromenade, genoemd naar Anita Garibaldi waar we een wandeling maken vlak langs de zee, waar u achter iedere bocht een andere prachtige baai kan bewonderen!

Dag 6 : VRIJE DAG

Na het ontbijt hebt u de gelegenheid om Lavagna te ontdekken, een typisch Ligurisch dorpje met een prachtig middeleeuws centrum. Sterk aangeraden de in romaanse stijl  Basiliek van SANTO STEFANO, te bezoeken. Voor de dames is er de wekelijkse markt ....... en veel terrassen om van een cappuccino of een aperitiefje te genieten. Voor de heren is  er de haven  van Lavagna : een prachtige haven, een van de grootste in Europa met 1500 ligplaatsen waar enorme yachts en allerhande plezierboten  gemeerd zijn. Middageten in hotel. In de namiddag geven we voor iedereen in het hotel een demonstratie van hoe men werkelijk de echte pesto maakt, deze typische Ligurische lekkernij die zo goed past bij pasta , maar ook in de soep !!  U wordt ook uitgenodigd voor een degustatie van bekende streek producten. Na het avondeten sluiten we de avond af met een gezellige dansavond.

Dag 7 : CHIAVARI STAD VAN DE ARCADES – PORTOVENERE

Vandaag bezoeken we CHIAVARI een middeleeuwse stad met een kilometer lang autovrije winkelstraat allen onder de (arcades ) PORTICI, men kan er wandelen en winkelen in alle weersomstandigheden. De wekelijkse markt zal voor de dames een enige gelegenheid zijn om een van de grootste markten van de streek te zien. Daarna begeven we ons naar PORTOVENERE voor het middageten, in een zeer aangenaam panoramisch restaurant. Portovenere is een van de mooiste dorpen gelegen in de golf van LA SPEZIA met een adembenemend panorama, de San Pietro Kerk gebouwd op de uiterste punt van de baai tussen de V° eeuw en de XII° eeuw in typisch gotische Genovese stijl. De pittoresk smalle steegjes tonen in de kleine winkeltjes de specialiteiten van de plaatselijke producten, hier voorzien we vrij tijd om dit enige vissersdorp verder te ontdekken.

Dag 8 : 5 TERRE – MONTEROSSO – VERNAZZA – CORNIGLIA – MANAROLA - MONTEROSO

Vandaag bezoeken we 3 dorpen van de 5 Terre. Deze  dorpen  van de 5 Terre, een unieke plek die eeuwenlang enkel per boot of via paden te bereiken was, vandaag zijn de 5 Terre een nationaal park en zijn WERELDERFGOED VAN DE UNESCO. We beginnen met RIOMAGGIORE waar we LA VIA DELL’AMORE bezichtigen, daarna trekken we steeds per trein naar VERNAZZA  en MONTEROSSO waar we middageten en daarna deze stadje verder bezoeken. In de namiddag verplaatsen we ons naar SESTRI LEVANTE, hier leefde de beroemde Deense sprookjesschrijver HANS CHRISTIAN ANDERSEN. Dit merkwaardig stadje heeft twee baaien : een is   “Baia delle Favole” (sprookjesbaai) zo genoemd ter ere van de schrijver, en de andere “Baia del Silenzio” (baai der stilte) zo genoemd omdat de ligging een volledige rust garandeert. Vrije tijd om verder dit mooie stadje te bezoeken of te terrassen.

Dag 9

Na een rustig ontbijt verlaten we Lavagna om terug naar huis te rijden met een koffer vol mooie herinneringen.

Vervoer

2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)

top