Rome 7-daagse
Meerdaagse reizen

Rome 7-daagse

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Rome was het centrum van het enorme Romeinse Rijk, de zetel van de kerk en is vandaag de dag de bruisende hoofdstad van Italië. Uit de Romeinse Oudheid stammen het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum en het Pantheon. Ook Vaticaanstad is een trekpleister van formaat met het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel waar de pausen verkozen worden. Onvergetelijk zijn ook de ondergrondse catacomben waar de eerste christenen begraven werden. Toeristen worden niet alleen gecharmeerd door de bezienswaardigheden maar ook door de aparte sfeer en romantiek die in de lucht hangt in de buurt van de Piazza Navona, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. 

Tijdens de heenreis staat ook Orvieto op het programma. Deze op een plateau gelegen stad biedt je heerlijke witte wijn, gezellige straatjes en een machtig mooie kathedraal. Op de terugreis brengen we een bezoek aan Parma, wereldberoemd omwille van haar kaas en ham.

Kortom... een stuk Italië op zijn best. 

Reserveer deze reis

Hotel American Palace

Hotel American Palace Eur is een historische accommodatie, op slechts 50 meter afstand van het metrostation Laurentina. Een strategische locatie voor een bezoek aan het centrum van Rome.
Het prachtige Palazzo delle Esposizioni, het Museum van de Romeinse Beschaving, het Museum van de Prehistorie en de Pauselijke Basiliek van Saint Paul Buiten de Muren, die van groot historisch en artistiek belang is, zijn ook vlakbij.

Faciliteiten

  • Gratis wifi
  • De fitnessruimte is 24 uur per dag gratis beschikbaar

Kamers

Het Hotel American Palace biedt zijn gasten elegante designkamers met alle comfort, perfect voor toeristen die de wonderen van de Eeuwige Stad willen bezoeken.

Eten en drinken

Voor de allerbeste gerechten uit de Italiaanse en internationale keuken kan u terecht in restaurant Le Vele. Hier wordt alles bereid met de grootste aandacht voor de versheid en kwaliteit van de grondstoffen.

Bezoeken

Heel wat bezoeken aan kerken e.d. zijn gratis, maar voor de meeste historische monumenten en musea is de toegang en reservatie betalend, net als de metroritten. Voorzie hiervoor een budget van 
± € 120/persoon. Toeristentaks wordt apart afgerekend ter plaatse.

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Rome is een stad die we grotendeels te voet ontdekken, zo geniet u het meest van de pracht van deze wereldstad. Rome is geen geschikte bestemming voor mensen die slecht te been zijn. Voor bezoeken aan religieuze gebouwen is gepaste kledij noodzakelijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en ziekteverzekeringspasje (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds)

Munten

Voor Italië de euro. Wees zéér voorzichtig met portefeuilles, bankkaarten etc. op drukke plaatsen.

Netspanning

220 V. Haardroger aanwezig in hotelkamer. Voor scheerapparaat geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 28 okt tot vrijdag 3 nov 7 dagen € 819 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 193
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Rome - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Rome, de eeuwige stad... waar meer dan twintig eeuwen bruisende historie de bezoeker opwachten. Op ieder plein, aan iedere fontein vertelt de stad haar verhaal. Wie Europa vandaag wil begrijpen, moet Rome op zijn programma zetten! Maar Rome is meer dan alleen maar monumenten: het is ook de bruisende hoofdstad van Italië met schitterende winkels, gezellige straatjes en pleinen waar u probleemloos de Italiaanse ‘Dolce Vita’ kan ontdekken. Met Reizen De Zigeuner ontdek je Rome in al haar facetten.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de autosnelweg via Luxemburg en Frankrijk (met vrij ontbijt onderweg). De Vogezen en de Elzas brengen ons in de juiste stemming... vakantie! Vrij middagmaal onderweg. We doorkruisen verder het bergachtige Zwitserland om ‘s avonds te arriveren in ons hotel in de omgeving van Milaan. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het deugddoende ontbijt rijden we verder via de Italiaanse autosnelwegen richting Rome. Onderweg brengen we een bezoek aan Orvieto, beroemd omwille van haar prachtige kathedraal en de witte wijn. We bewonderen er de rijk versierde façade en genieten van de talrijke winkeltjes en gezellige straatjes. Doorreis naar Rome, waar we in de vooravond arriveren. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in ons hotel in het centrum van Rome.

Dag 3

Wie Rome zegt, zegt ook 2000 jaar christendom. Daarbij mag een bezoek aan de catacomben niet ontbreken: deze oude ondergrondse begraafplaatsen weten de bezoeker altijd opnieuw te boeien. Aansluitend bezoeken we enkele parels van de kerkarchitectuur: van extra groot zoals de “basilica maior” tot intiem klein zoals de talrijke “tituli”. Nadien zakken we af naar de buurt van de Piazza della Repubblica en het Quirinaal. Hier ontmoeten we enkele barokke meesterwerken van Borromini en Bernini, evenals het presidentiële paleis. We voorzien een lange pauze aan de Trevifontein. Gelegenheid voor shopping. We ronden deze dag af aan de romantische Spaanse Trappen, vlakbij het belangrijkste winkelgebied van de stad. Naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vatten we onze stadswandeling aan met de Engelenburcht, prachtig gelegen aan de Tiber. Verder passeren we langs de betoverende Piazza Navona, gekend om de Vierstromenfontein van Bernini. We verkennen de omgeving van het Pantheon, waar we tijdens de pauze kunnen genieten van de gezellige straatjes. We doorkruisen het politieke hart van de stad met de Piazza Colonna en Montecitorio, om onze weg te vervolgen richting Piazza Venezia, waar we een middagpauze houden voor een vrije lunch. Tijdens de namiddag passeren we het Capitool en komt het antieke Rome ruim aan bod met een bezoek aan het Forum Romanum en het Colosseum, nabij de Palatijnse heuvel. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt wandelen we naar het Vaticaan, een ministaat binnen de stad Rome. We bezoeken er de Vaticaanse musea (indien mogelijk o.l.v. een plaatselijke gids) met schitterende kunstcollecties en niet te vergeten de Sixtijnse Kapel, de plek waar de pausen verkozen worden. De fresco’s van Michelangelo zullen hier een diepe indruk nalaten. Vrij middagmaal in de buurt van Sint-Pieter. Nadien bezoek aan de indrukwekkende basiliek en het Sint-Pietersplein. Aansluitend is er de nodige tijd voorzien om even uit te blazen in de omgeving... Terugkeer naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Vandaag verlaten we de stad Rome en vatten onze terugreis aan richting noorden, doorheen het golvende Toscaans landschap en de Apennijnen. Om nog extra van de omgeving te genieten, stoppen we na het vrije middagmaal in één van de belangrijkste steden van Emilia-Romagna: Parma. Kort stadsbezoek aan deze gezellige stad, bekend voor haar Parmaham, parmezaanse kaas en ... voetbal. We voorzien ook een korte periode van vrije tijd zodat u de nodige lekkernijen mee naar huis kan nemen. Via de autosnelweg verder richting Milaan. In de omgeving avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7

Na een stevig ontbijt zetten we onze terugreis verder met vrij middagmaal onderweg. Via Zwitserland en Frankrijk bereiken we al snel Luxemburg en België. Vrij avondmaal. Aankomst in Diepenbeek rond 22.15 uur. Einde van een verrijkende en deugddoende reis.

Vervoer

We zullen enkele malen gebruik maken van de metro (rit: ± € 1,50/rit  niet inbegrepen) 
2 x dagreis met tussenovernachting

top