Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

FIRENZE - PISA - AREZZO - LUCCA - SAN GIMIGNANO - SIENA - CRETE SENESI – MONTEPULCIANO - PIENZA

Toscane kan er zich op beroemen de bakermat te zijn van de Italiaanse taal en cultuur. De rijkdom van deze streek ontdekt men nog op verschillende plaatsen. Voeg daarbij een schitterende natuur, de excellente Chianti, de “art de vivre” van elke Italiaan en steden als levende musea. De beroemde Toscaanse landschappen met boerderijen op de heuveltop en cipressenlanen blijven op uw netvlies gebrand. De smaken van Toscane zullen jouw zintuigen blijvend prikkelen. Laat u meeslepen in een Italiaans avontuur. Wedden dat deze vakantie steeds naar meer smaakt?

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse hotels

Bezoeken

Voorzie hiervoor +/- € 100 per persoon

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 3 aug tot zaterdag 10 aug 8 dagen € 1245 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 275
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Toscane - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een week in het hartje van Italië, de bakermat van de renaissance. Prachtige landschappen met lanen omgeven door cipressen die leiden naar een wijngoed of borgo op de top van de heuvel. Steden als Firenze, Siena, Lucca, Pisa en San Gimignano zijn natuurlijk een must. Maar evenzeer genieten we van de Toscaanse gastronomie, bezoeken we de Chiantistreek met de beroemde wijnhuizen en wandelen we door de Crete Senesi, de meest gefotografeerde Toscaanse landschappen. Verblijf in leuke hotels waar we genieten van de rust in een prachtig decor. 

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek per luxeautocar. Via Frankrijk en Zwitserland naar de Italiaanse grens. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken en een hapje te eten. Uiteindelijk arriveren we in de omgeving van Lomazzo voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we richting Genua en La Spezia. Vrij middagmaal onderweg. In de vroege namiddag arriveren we in Pisa, wereldberoemd omwille van zijn scheve toren. We bewonderen er ook de Dom met de fraaie doopkapel, evenals het Campo Santo. In de late namiddag zetten we koers naar Montecatini Terme voor avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel. Montecatini Terme ligt ideaal voor het maken van uitstappen in Toscane en is tegelijk een levendig en vrij mondain kuuroord.

Dag 3

In de voormiddag voorzien we een bezoek aan Lucca. Deze nog volledig ommuurde stad heeft heel wat te bieden. We bezoeken vooral de historische kern van de geboortestad van Puccini. Tijdens de middag brengen we een bezoek aan een schitterend gelegen wijngoed, voor een rondleiding en een degustatie. Na de wijnproeverij stoppen we aan de Funiculare, een kabeltreintje uit 1894, en bezoeken we Montecatini Alto waar we genieten van het prachtige uitzicht. Nadat het treintje ons terug naar beneden heeft gebracht, wandelen we te voet terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Montecatini Terme.

Dag 4

Vandaag rijden we naar Firenze,  één van de grootste en mooiste schatkamers van Europa. Een stad waar alles draait om kunst. Dankzij de Medici zijn hier de grootste Italiaanse kunstenaars aan het werk geweest. Wij bekijken o.a. de Piazza della Signoria, de Ponte Vecchio en de Dom... Vrij middagmaal in het stadscentrum. Natuurlijk voorzien we de nodige tijd voor winkelplezier of terrasjes. Proefde u al de beste “gelati” van Firenze? Avondmaal en overnachting in hotel Montaperti in de buurt van Siena. Hotel met zwembad en prachtige uitzichten op de Crete Senesi.

Dag 5

Nu bevinden we ons in het hartje van  het Toscaanse landschap. We bezoeken vandaag twee juweeltjes Siena, wereldberoemd om zijn palio en schelpvormig marktplein. In de namiddag bezoek aan San Gimignano, een ingeslapen middel- eeuws stadje bekend om zijn lekkere wijn. Vandaag ziet u Toscane op zijn best: golvende heuvels, geurende oleanders en ranke cypressen. Een landschap dat u nog lang zal bijblijven. Avondmaal en overnachting in Montaperti.

Dag 6

Ook vandaag vallen we voor de charme van de Toscaanse natuur. We verkennen de streek ten zuiden van Siena, de beroemde Toscaanse landschappen met de heuvels en cipressenlanen die eindigen bij een fattoria of middeleeuwse burcht. We bezoeken de Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, het pausenstadje Pienza , een waar culinair festijn met al zijn winkeltjes vol aroma’s van truffel,  funghi porcini en pomodori. We passeren Montepulciano, bekend om zijn heerlijke wijnen. Terug via een prachtige weg vol onvergetelijke panorama’s. Toscane ten top! Foto’s genoeg om een nieuwe kalender te maken voor volgend jaar.

Dag 7

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden richting Arezzo,  de stad van la vita è bella. Tevens het centrum voor antiekmarkten en winkeltjes vol vintage. Er zijn prachtige kerken en ook zalige winkels. Na het vrije middagmaal rijden we terug noordwest richting  Lomazzo, waar we ook op de doorreis verbleven.  Diner en overnachting in Just hotel Lomazzo.

Dag 8

Al snel verlaten we Italië richting Zwitserland en Frankrijk. Op de terugweg wordt weerom regelmatig gestopt om te verpozen en eventueel een hapje te eten. Aankomst in Diepenbeek in de late avond. Einde van een boeiende en deugd- doende reis!

Vervoer

2 x dagreis met tussenovernachting

top