Val di Sole
Meerdaagse reizen

Val di Sole

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Genieten in de Dolomieten!

Een stukje Italië dat in de zomer nog niet wordt platgelopen door het massatoerisme, bestaat dat? Ja, het antwoord: Val di Sole, gelegen aan de zuidkant van de Alpen. De Nationale Parken van Adamello Brenta en Stelvio bieden de natuurliefhebber een immens en ongerept gebied, waar rust en natuurpracht samengaan met een “light”-wandelvakantie! Ontspannend wandelen, genieten van zuivere lucht, bergpanorama’s, kabbelende beekjes en imposante watervallen, maar ook eens doorzakken bij een stevige pint of een lekker wijntje.

Het kan allemaal, want dat is toch genieten in de Dolomieten!

Inclusief:

 • Dranken aan tafel (1/4 l wijn + 1/2 l water + kopje koffie)
 • Val di Sole card

Reserveer deze reis

Hotel Ravelli Palace

Jouw verblijf: het alom geprezen hotel Ravelli Palace.

Faciliteiten

Zwembad binnen en buiten, ’s Avonds kan je napraten op het hotelterras of in de bar. Geldautomaat, kleine supermarkt en apotheek vlak bij het hotel.

Kamers

Mooie kamers met alle comfort.

Eten en drinken

Riant ontbijtbuffet, zeer uitgebreid en verfijnd avondmaal (wijn, water, koffie inbegrepen). ’s Middags lunchpakket of lichte maaltijd. 

Bezoeken

Facultatieve betalende bezoeken (*):

 • Facultatieve wandeltocht (dag 5): prijs kabelbaan afhankelijk van traject
 • Kabelbaan Peio 3000 onder voorbehoud van beschikbaarheid bij afreis juni
 • Facultatieve fietstocht – huur fietsen (dag 5): prijs volgens fietstype
 • Boottocht Gardameer: ± € 17,00

Voor de andere betalende bezoeken (**), maken we gebruik van de Val di Sole Card. (inbegrepen)


Kledij

Goede wandelschoenen en een rugzak zijn een must voor de bergwandelaar!

Documenten

Identiteitskaart en Europees ziekteverzekeringspasje (verkrijgbaar bij ziekenfonds, verplicht voor Italië).

Munten

Euro

Netspanning

Netspanning van 230 V. Voor sommige laders speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 27 aug tot zaterdag 4 sep 9 dagen / 8 nachten € 815 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in volpension
 • Dranken aan tafel inbegrepen (1/4 l wijn + 1/2 l water + kopje koffie)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 126
 • Korting 3de volwassene op 2-persoonskamer: -15 %
 • Val di Sole Card inbegrepen
 • 2 x nachtreis


Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Korting 3de volwassene op 2-persoonskamer: -15 % op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Val di Sole - 9 dagen

Genieten in de Dolomieten!

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een stukje Italië dat in de zomer nog niet wordt platgelopen door het massatoerisme, bestaat dat? Ja, het antwoord: Val di Sole. De Nationale Parken van Brenta-Adamello en Stelvio bieden de natuurliefhebber een immens en ongerept gebied, waar rust en natuurpracht samengaan met een “light”-wandelvakantie! En daar bovenop het alom geprezen hotel Ravelli Palace**** met een complete accommodatie: vernieuwde kamers, zwembad binnen en buiten, riant ontbijtbuffet, zeer uitgebreid en verfijnd avondmaal met dranken inbegrepen. ’s Middags lunchpakket of volledige maaltijd naar keuze. Oh ja, en een ligging aan de zuidkant van de Alpen. Kortom, genieten in de Dolomieten!Dag 1

’s Avonds vertrek vanuit Diepenbeek richting Italië.

Dag 2

Aankomst in het hotel Ravelli Palace **** in Mezzana, gelegen op een hoogte van ± 900 m. Kamerverdeling en middagmaal. In de namiddag verkenning van onze verblijfplaats, omgeven door bergrivieren, dennenbossen en glooiende weilanden.

Dag 3

In de voormiddag kan je deelnemen aan een lichte wandeling langs het betoverende Tovelmeer, ongerepte oase in het Brenta-Adamellomassief. In de namiddag ontdek je Val Genova, waarvan menige reisgids zegt “dit moet je gezien hebben”: een lieflijk dal met flink wat watervallen. Het makkelijke “watervallenpad” leidt je naar de mooiste plekjes. Om van al dat moois te bekomen, kan je nog nagenieten op het terras vlak tegenover de grootste waterval. En voor wie wil genieten zonder veel te wandelen: dit terras ligt aan het begin van de wandeling. Nadien terugkeer naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

Dag 4

Vandaag doen we het rustig aan en maken we kennis met enkele streekproducten van Trentino! In Mezzana brengen we een bezoek aan een authentieke kaasmakerij waar de typische kazen van Trentino geproduceerd worden. Aansluitend degustatie. Vervolgens uitstap per autocar naar Peio. Nam je al eens een kabelbaan (**) die je boven de 3000 m brengt? Vandaag is het moment! Met een beetje geluk kan je (hartje zomer) met sneeuwballen gooien! Geniet van het panorama over de besneeuwde toppen van het Stelviomassief. Nadien al wandelend of per kabelbaan terugkeer naar Peio. We ronden de dag af met een bezoekje aan een museum (**) over de Eerste Wereldoorlog. Aansluitend terugkeer naar hotel.

Dag 6

Moeten er nog wat kilootjes af? Hup, hup… een flinke portie zuivere lucht in de bergen. We rijden vandaag richting Val di Rabbi. We maken van daaruit een mooie wandeling richting een alm voor het middageten (lunchpakket of barbecue). Als extra geniet je van een schitterend en onvergetelijk panorama! We dalen nadien terug af via Ponte Sospeso (hangbrug). Nadien terug naar het hotel met onderweg nog een korte verrassingsstop. De mensen die minder goed te been zijn, worden met een minibusje van het hotel ter plaatse gebracht en weer terug.

Dag 5

Vandaag lassen we een vrije dag in! Voor elk wat wils: genieten van het binnen- en buitenzwembad, een dagje fietsen (*) (geasfalteerd fietspad), een lichte wandeling langs een bergrivier, een stevige wandeltocht doorheen het Brenta-Adamello massief (*), met de moderne smalspoortrein (**) een dagje shoppen in Trento, kies maar!

Dag 7

Vandaag snuif je nog wat Italiaanse sfeer in een mix van zon, water en bergen! De autocar brengt je naar het Gardameer, voor een verkenning van een heuse vakantietopper. Allereerst bezoek aan Riva del Garda, een stadje dat zijn authentieke karakter goed bewaarde. Nadien per boot (*) naar het lieflijke Limone, met zijn citroenterrassen. Halte en vrije tijd. En we sluiten af in Malcesine, met zijn indrukwekkende burcht en charmante straatjes.

Dag 8

Het einde van ons verblijf in Trentino komt steeds dichterbij. Na het verlaten van de kamers in de loop van de voormiddag, kan je nog al jouw energie kwijt met een wandeling langs de Noce of zwemmen in de zwembaden van het hotel… Keuze genoeg! Je kan ook mee voor een uitloopwandeling. Vrij middag- en avondmaal en aansluitend vertrek richting België.

Dag 9

Na de facultatieve ontbijtstop, aankomst in Diepenbeek in de vroege voormiddag.

top