Val di Sole
Meerdaagse reizen

Val di Sole

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Genieten in de Dolomieten!

Een stukje Italië dat in de zomer nog niet wordt platgelopen door het massatoerisme, bestaat dat? Ja, het antwoord: Val di Sole. De Nationale Parken van Brenta-Adamello en Stelvio bieden de natuurliefhebber een immens en ongerept gebied, waar rust en natuurpracht samengaan met een “light”-wandelvakantie! En daar bovenop het alom geprezen Ravelli Hotel**** met een complete accommodatie: nieuwe SPA van 1500 m² alleen voor volwassenen, zwembad binnen en buiten, riant ontbijtbuffet, zeer uitgebreid en verfijnd avondmaal met dranken inbegrepen. ’s Middags lunchpakket of lichte lunch. Oh ja, en een ligging aan de zuidkant van de Alpen. 

Kortom, genieten in de Dolomieten

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Inclusief:

 • Ontbijt bij aankomst 
 • Dranken aan tafel (water, wijn, fruitsap, frisdrank, koffie)
 • Nieuw!!! Gratis gebruik van de nieuwe SPA van 1500 m² alleen voor volwassenen
 • Verblijfstax en Trentino Guestcard

Reserveer deze reis

Hotel Ravelli Palace

Jouw verblijf: het alom geprezen hotel Ravelli Palace.

**** hotel, met alle comfort, gelegen in het centrum van Mezzana.
Geldautomaat, bushalte, kleine supermarkt en apotheek vlak bij het hotel. 

Faciliteiten

Gratis gebruik van de nieuwe SPA van 1500 m² alleen voor volwassenen en van binnen- en buitenzwembad.
’s Avonds kan je napraten op het hotelterras of in de gezellige bar. 

Kamers

Mooie kamers met alle comfort: douche, verzorgingsproducten, badjas, haardroger, tv en kluisje.

Eten en drinken

Verblijf in volpension vanaf ontbijt dag 2 tot en met ontbijt dag 8. Riant ontbijtbuffet, zeer uitgebreid en verfijnd avondmaal (wijn, water, fruitsap, frisdrank, koffie inbegrepen). ’s Middags lunchpakket of lichte maaltijd.

Bezoeken

Facultatieve kosten (richtprijzen) vrijblijvende activiteiten (*): (meer info bij reisleidster of in hotel)

 • Raften op de Noce: prijs afdaling afhankelijk van de duur vanaf €29.00 voor 1,5u-5 km (omvat         voorbereiding, theorie, afdaling en transport)
 • Activiteiten Lago di Molveno: minigolf €9.00, elektrisch waterfietsen €36.00/uur, waterfiets €25.00/uur, kanoën €16.00/uur, suppen €13.00/uur, paragliden vanaf €130.00, kabelbaan €15.50
 • Facultatieve wandeltocht (dag 5): prijs kabelbaan afhankelijk van traject, ±€20.00
 • Shuttle bus Val di Rabbi: € 2.00
 • Facultatieve fietstocht: huur E-Bike of mountainbike (dag 5): Vanaf €40.00 (2u)
 • Facultatieve kost activiteit opgenomen in programma (*):
 • Boottocht Gardameer: ±€19,00

Voor de andere bezoeken, gratis (**), maken we gebruik van de Trentino Guestcard.

(*/**): zie programmablad

Kledij

Goede wandelschoenen en een rugzak zijn een must voor de bergwandelaar!

Documenten

Identiteitskaart 

Munten

Euro

Netspanning

Netspanning van 230 V. Voor sommige laders speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 22 jun tot zondag 30 jun 9 dagen € 975 Reserveer
zaterdag 31 aug tot zondag 8 sep 9 dagen € 1035 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in volpension
 • Ontbijt bij aankomst inbegrepen
 • Dranken aan tafel inbegrepen (water, wijn, fruitsap, frisdrank, koffie)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 22/nacht
 • Toeristentaks & Trentino Guestcard inbegrepen
 • 2 x nachtreis


Activiteiten

Val di Sole - 9 dagen

Genieten in de Dolomieten!

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een stukje Italië dat in de zomer nog niet wordt platgelopen door het massatoerisme, bestaat dat? Ja, het antwoord: Val di Sole. De Nationale Parken van Brenta-Adamello en Stelvio bieden de natuurliefhebber een immens en ongerept gebied, waar rust en natuurpracht samengaan met een wandelvakantie! En daar bovenop het alom geprezen Ravelli Hotel**** met een complete accommodatie: nieuwe SPA van 1500 m² alleen voor volwassenen, zwembad binnen en buiten, riant ontbijtbuffet, zeer uitgebreid en verfijnd avondmaal met dranken inbegrepen. ’s Middags lunchpakket of lichte lunch. Oh ja, en een ligging aan de zuidkant van de Alpen. Kortom, genieten in de Dolomieten!Dag 1: 1070 km

’s Avonds vertrek vanuit Diepenbeek richting Italië.

Dag 2: 0 km

Aankomst in het Ravelli Hotel**** in Mezzana, gelegen op een hoogte van ± 900 m. Na het ontbijt verkennen we al wandelend onze verblijfplaats, omgeven door bergrivieren en dennenbossen. 
Lunch en kamerverdeling.

Dag 3: 147 km

Daguitstap naar Lago di Molveno, het mooiste meer in het hart van de Brenta Dolomieten. Deze dag biedt heel wat mogelijkheden (*): wandelen rondom het meer, waterfietsen, mini-golf, zwemmen, met de kabelbaan naar het Pradel Plateau, bezoekje aan het stadscentrum, terrasje of gewoon relaxen aan het meer. Nadien terugkeer naar het hotel via panoramaroute.

Dag 4: 46 km

Op deze dag bieden we een variabel programma aan, afgestemd op de weersomstandigheden en onder voorbehoud van beschikbaarheden in de periode van afreis. Ofwel maken we een uitstap naar Peio, ofwel trekken we naar Val di Rabbi. Een greep uit de mogelijkheden: Nam je al eens een kabelbaan (**) die je boven de 3000m brengt? In Peio is dit mogelijk! Met een beetje geluk kan je (hartje zomer) met sneeuwballen gooien! Bezoek oorlogsmuseum (**). In Val di Rabbi gaat de wandeling over de Ponte Sospeso (hangbrug) of we laten ons betoveren door de Cascate di Saent (*) (waterval). 

Dag 5: 0 km

Vandaag lassen we een vrije dag in! Voor elk wat wils: rafting op de Noce*, genieten van het binnen- en buitenzwembad, een dagje fietsen (*), een lichte wandeling langs de Noce, een stevige wandeltocht doorheen het Brenta-Adamello massief (*), wellness in de nieuwe SPA, met de moderne smalspoortrein (**) een dagje shoppen in Trento, kies maar!

Dag 6: 25 km

Moeten er nog wat kilootjes af? Hup, hup… een flinke portie zuivere lucht in de bergen. We maken een mooie wandeling richting een plekje in de bergen voor een lunchpakket of barbecue. Als extra geniet je van een schitterend en onvergetelijk panorama! De mensen die minder goed te been zijn, worden met een minibusje van het hotel ter plaatse gebracht en weer terug.

Dag 7: 200 km

Vandaag snuif je nog wat Italiaanse sfeer op in een mix van zon, water en bergen! De autocar brengt je naar het Gardameer, voor een verkenning van een heuse vakantietopper. Allereerst bezoek aan Riva del Garda, een stadje dat zijn authentieke karakter goed bewaarde. Nadien per boot (*) naar het lieflijke Limone sul Garda, met zijn citroenterrassen. Halte en vrije tijd. En we sluiten af in Malcesine met zijn charmante straatjes.

Dag 8: 1070 km

Het einde van ons verblijf in Trentino komt steeds dichterbij. Na het verlaten van de kamers in de voormiddag brengen we een bezoek met degustatie aan een authentieke kaasmakerij waar de typische kazen van Trentino geproduceerd worden. Nadien kan je nog al jouw energie kwijt met een wandeling langs de Noce of zwemmen in de zwembaden van het hotel… Keuze genoeg! Vrij middag- en avondmaal en aansluitend vertrek richting België.

Dag 9

Na de facultatieve ontbijtstop, aankomst in Diepenbeek in de vroege voormiddag.

Vervoer

2 x NACHTREIS

top