Val di Sole
Meerdaagse reizen

Val di Sole

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Genieten in de Dolomieten!

Een stukje Italië dat in de zomer nog niet wordt platgelopen door het massatoerisme, bestaat dat? Ja, het antwoord: Val di Sole, gelegen aan de zuidkant van de Alpen. De Nationale Parken van Adamello Brenta en Stelvio bieden de natuurliefhebber een immens en ongerept gebied, waar rust en natuurpracht samengaan met een “light”-wandelvakantie! Ontspannend wandelen, genieten van zuivere lucht, bergpanorama’s, kabbelende beekjes en imposante meren, maar ook eens doorzakken bij een stevige pint of een lekker wijntje.

Het kan allemaal, want dat is toch genieten in de Dolomieten!

Inclusief:

 • Dranken aan tafel

Reserveer deze reis

Hotel Ravelli Palace

Jouw verblijf: het alom geprezen hotel Ravelli Palace.

Faciliteiten

Zwembad binnen en buiten, ’s Avonds kan je napraten op het hotelterras of in de bar. Geldautomaat, kleine supermarkt en apotheek vlak bij het hotel.

Kamers

Mooie kamers met alle comfort.

Eten en drinken

Riant ontbijtbuffet, zeer uitgebreid en verfijnd avondmaal (wijn, water, fruitsap, frisdrank, koffie inbegrepen). ’s Middags lunchpakket of lichte maaltijd.

Bezoeken

Facultatieve kosten (*):

 • Activiteiten Lago di Molveno: geldende prijzen
 • Facultatieve wandeltocht (dag 5): prijs kabelbaan afhankelijk van traject
 • Shuttlebus waterval: € 3,00 (tarief 2022)
 • Facultatieve fietstocht – huur fietsen (dag 5): prijs volgens fietstype
 • Boottocht Gardameer: ± € 18,00  (tarief 2022)

Voor de andere betalende bezoeken (**), maken we gebruik van de Trentino Guestcard € 4,50/persoon/dag (inclusief toeristentaks).

Kledij

Goede wandelschoenen en een rugzak zijn een must voor de bergwandelaar!

Documenten

Identiteitskaart 

Munten

Euro

Netspanning

Netspanning van 230 V. Voor sommige laders speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 23 jun tot zaterdag 1 jul 9 dagen € 939 Reserveer
vrijdag 25 aug tot zaterdag 2 sep 9 dagen € 999 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in volpension
 • Dranken aan tafel inbegrepen (water, wijn fruitsap, frisdrank, koffie)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
 • Toeristentaks & Trentino Guestcard: € 4,50/persoon/dag
 • 2 x nachtreis


Activiteiten

Val di Sole - 9 dagen

Genieten in de Dolomieten!

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Een stukje Italië dat in de zomer nog niet wordt platgelopen door het massatoerisme, bestaat dat? Ja, het antwoord: Val di Sole. De Nationale Parken van Brenta-Adamello en Stelvio bieden de natuurliefhebber een immens en ongerept gebied, waar rust en natuurpracht samengaan met een “light”-wandelvakantie! En daar bovenop het alom geprezen hotel Ravelli Palace**** met een complete accommodatie: vernieuwd hotel, zwembad binnen en buiten, riant ontbijtbuffet, zeer uitgebreid en verfijnd avondmaal met dranken inbegrepen. ’s Middags lunchpakket of volledige maaltijd naar keuze. Oh ja, en een ligging aan de zuidkant van de Alpen. Kortom, genieten in de Dolomieten!


Dag 1: 1070 km

’s Avonds vertrek vanuit Diepenbeek richting Italië.

Dag 2: 0 km

Aankomst in het hotel Ravelli Palace **** in Mezzana, gelegen op een hoogte van ± 900 m. Na het middagmaal en kamerverdeling, verkenning van onze verblijfplaats, omgeven door bergrivieren, dennenbossen en glooiende weilanden.

Dag 3: 147 km

Daguitstap naar Lago di Molveno, het mooiste meer in het hart van de Brenta Dolomieten. Deze dag biedt heel wat mogelijkheden (*): wandelen rondom het meer, waterfietsen, minigolf, zwemmen, met de kabelbaan naar het Pradel Plateau, bezoekje aan het stadscentrum, terrasje of gewoon relaxen aan het meer.
Nadien terugkeer naar het hotel via panoramaroute.

Dag 4: 46 km

Op deze dag bieden we een variabel programma aan, afgestemd op de weersomstandigheden en onder voorbehoud van beschikbaarheden in de periode van afreis. Ofwel maken we een uitstap naar Peio, ofwel trekken we naar Val di Rabbi. Een greep uit de mogelijkheden: In Mezzana brengen we een bezoek met degustatie aan een authentieke kaasmakerij waar de typische kazen van Trentino geproduceerd worden. Nam je al eens een kabelbaan (**) die je boven de 3000m brengt? In Peio is dit mogelijk! Met een beetje geluk kan je (hartje zomer) met sneeuwballen gooien! Bezoek oorlogsmuseum (**). In Val di Rabbi gaat de wandeling over de Ponte Sospeso (hangbrug) of we laten ons betoveren door de Cascate di Saent (*) (waterval).

Dag 5: 0 km

Vandaag lassen we een vrije dag in! Voor elk wat wils: genieten van het binnen- en buitenzwembad, een dagje fietsen (*) (geasfalteerd fietspad), een lichte wandeling langs een bergrivier, een stevige wandeltocht doorheen het Brenta-Adamello massief (*), met de moderne smalspoortrein (**) een dagje shoppen in Trento, kies maar!

Dag 6: 25 km

Moeten er nog wat kilootjes af? Hup, hup… een flinke portie zuivere lucht in de bergen. We maken een mooie wandeling richting een alm voor het middageten (lunchpakket of barbecue). Als extra geniet je van een schitterend en onvergetelijk panorama! De mensen die minder goed te been zijn, worden met een minibusje van het hotel ter plaatse gebracht en weer terug.

Dag 7: 200 km

Vandaag snuif je nog wat Italiaanse sfeer op in een mix van zon, water en bergen! De autocar brengt je naar het Gardameer, voor een verkenning van een heuse vakantietopper. Allereerst bezoek aan Riva del Garda, een stadje dat zijn authentieke karakter goed bewaarde. Nadien per boot (*) naar het lieflijke Limone, met zijn citroenterrassen. Halte en vrije tijd. En we sluiten af in Malcesine met zijn charmante straatjes.

Dag 8: 1070 km

Het einde van ons verblijf in Trentino komt steeds dichterbij. Na het verlaten van de kamers in de loop van de voormiddag, kan je nog al jouw energie kwijt met een wandeling langs de Noce of zwemmen in de zwembaden van het hotel… Keuze genoeg! Je kan ook mee voor een uitloopwandeling. Vrij middag- en avondmaal en aansluitend vertrek richting België.

Dag 9

Na de facultatieve ontbijtstop, aankomst in Diepenbeek in de vroege voormiddag.

Vervoer

2 x NACHTREIS

top