Friesland
Meerdaagse reizen

Friesland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

In het noordoosten van Nederland ligt de provincie Friesland. Deze is gelegen achter het IJsselmeer dat in de jaren dertig van de vorige eeuw, voor het bouwen van de afsluitdijk, de Zuiderzee genoemd werd. Friesland is een eigen streek met een eigen volk en taal. Veel Belgen kennen Friesland slechts van de ‘Elfstedentocht’, het schaatsevenement waar in barre winters duizenden de koude en sneeuw trotseren om de tweehonderd kilometer, die de elf stadjes verbinden, te schaatsen. De Friezen zijn hartelijke en gezellige mensen, de dorpen hebben oude herbergen waar een smakelijke maaltijd overvloedig wordt opgediend en de Beerenburger Kruidenbitter een pittige nadronk geeft. Vele Friese steden nodigen de kuierende wandelaar uit tot het vertoeven in een wonderlijke sfeer hoe de Friezen vroeger leefden.

Reserveer deze reis

Eden Oranje Hotel Leeuwarden

Ons hotel ligt in het historische gedeelte van Leeuwarden. 

Kamers

Het hotel beschikt over mooie kamers met tv, airco, koffie- en theefaciliteiten en met moderne badkamer met haardroger en toiletartikelen. Er is tevens een koelkast en kluis.


Eten en drinken

Ontbijt en driegangendiner. Verblijf in halfpension vanaf avondmaal dag 1 tot ontbijt op dag 4. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken en deelnamegelden circa € 60 per persoon.

Kledij

Aangepaste kledij om buiten te wandelen.

Documenten

Identiteitskaart

Munten

Euro

Netspanning

230V – geen aparte stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 23 mei tot zondag 26 mei 2024 4 dagen € 579 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 164
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Friesland - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

In het noordoosten van Nederland ligt de provincie Friesland achter het IJselmeer. Friezen zijn een apart volk met een eigen taal. De meeste mensen kennen Friesland van de “Elfstedentocht” een schaatsmarathon op de bevroren vaarten en grachten, waarbij elf steden het parcours vormen. Typische landschappen worden afgelost met intieme dorpjes, waar steeds de sporen aanwezig zijn van hun eeuwenlange strijd tegen het water. Stadjes als Stavoren, Hindeloopen, Dokkum, Franeker, Workum, Hegebeintum en de provinciehoofdplaats Leeuwarden betoveren de talrijke bezoekers.

Dag 1 - 340 km

Vertrek naar Franeker. Na de lunch een stadswandeling in Franeker, een historische universiteitsstad met nog vele sporen die verwijzen naar het geleerde verleden. Napoleon schafte de universiteit af. Het herbergt nog het oudste studentencafé van Nederland. In de Martinikerk uit de 15de eeuw zijn er nog graven van Hongaarse studenten, die hier in de bloeiperiode theologie kwamen studeren. Bezoek aan het Eise Eisinga Planetarium van 1774. Hierna de rit naar Leeuwarden voor intrek in ons hotel en avondmaal. Vrije avond.

Dag 2 - 70 km

Na het ontbijt is er een geleide wandeling in Leeuwarden. We bewonderen de Waag uit 1598, het Hofplein met het historisch stadhuis uit 1715, het Stadhouderlijk Hof, de Oldenhove, de tuin van de stadshouders. We ontmoeten Mata Hari, Us Mem en Us Heit. Vrije lunch in Leeuwarden. Met de autocar rijden we naar Hegebeintum om een bezoek te brengen aan de hoogste terp van Friesland en verder naar Dokkum, de moordstad, waar Bonifatius werd omgebracht. Terug naar Leeuwarden voor avondmaal en vrije avond.

Dag 3 - 95 km

Na het ontbijt met de autocar naar Allingawier (Aldfaers Erfroute) met in Allingawier koffie en kruidkoek. We ontdekken in deze lieve plaatsjes het nostalgische Friesland. Verder naar Makkum, waar het Makkumer aardewerk vandaan komt. Hier vrije tijd voor lunch. Na de middag met de autocar naar Workum voor een bezoek aan het Jopie Huismanmuseum en de gildebaren in de Grote Kerk. Terug naar Leeuwarden voor avondmaal en vrije avond.

Dag 4 - 350 km

Na het ontbijt, vertrek uit het hotel. Naar Bolsward met het sierlijke stadhuis uit de 17de eeuw en een gotische kerk uit de 15de eeuw. Nog even proeven van een Sonnema Berenburger. Naar Hindeloopen voor een bezoek aan dit stadje aan het IJsselmeer en een kijk in het Fries schaatsmuseum. Vrije lunch in Hindeloopen. Nog even een bezoek aan het vrouwtje van Stavoren en dan vertrekken we vanuit Friesland naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top