Groningen
Meerdaagse reizen

Groningen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Ondanks de relatieve onbekendheid en afgelegenheid biedt de provincie Groningen een verrassende en veelzijdige inkijk. De hoofdstad, dikwijls aangeduid als ‘Stad’ is de grootste in het noorden, kende rijkdom als Hanzestad en ontwikkelde zich tot studentenstad. 

Via de Waddenzee gaan we aan wal op het eiland Schiermonnikoog, geprezen om haar rust door haar verkeersluwte. We trekken per trein en bus door de vroegere veenkoloniën in het oosten en wandelen doorheen de vestingstad Bourtange. Op de terugreis doen we Deventer aan, één van de oudste Nederlandse steden.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel De Bonte Wever****

Faciliteiten

In het hotel zijn er verscheidene activiteiten om je niet te vervelen: bowling (mits toelsag), minigolf, darts, tafeltennis, biljart, wellness, fitness, binnen- en buitenzwembad ...

Kamers

De kamers beschikken over een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten, minibar en airco. De badkamer is uitgerust met een inloopdouche en haardroger. 

Eten en drinken

We verblijven op basis van all-inclusive in hotel De Bonte Wever. 

Bezoeken

Overtocht Schiermonnikoog ca. € 15,00 

Boottocht Groningen ca. € 12,50  

Historische trein ca. € 10,00 

Kledij

Aangepaste kledij en stevige wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers).

Munten

Euro 

Netspanning

230 V - geen speciale stekker nodig 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 4 aug tot donderdag 8 aug 5 dagen € 699 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in all-inclusive
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 158
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Groningen - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Ondanks de relatieve onbekendheid en afgelegenheid biedt de provincie Groningen een verrassende en
veelzijdige inkijk. De hoofdstad, dikwijls aangeduid als ‘Stad’ is de grootste in het noorden, kende rijkdom als Hanzestad en ontwikkelde zich tot studentenstad. Via de Waddenzee gaan we aan wal op het eiland
Schiermonnikoog, geprezen om zijn rust door zijn verkeersluwte. We trekken per trein en bus door de vroegere veenkoloniën in het oosten en wandelen doorheen de vestingstad Bourtange. Op de terugreis doen we Deventer aan, één van de oudste Nederlandse steden.

Dag 1 - Heenreis naar Assen: 291 km

Na de reis doorheen het Oosten van Nederland komen we rond het middaguur aan in ons verblijfshotel te Assen (Drenthe). De rest van de dag besteden we aan de faciliteiten van het hotel (zwemmen, bowlen, mini golf...) of het maken van een mooie wandeling in het Asserbos. 

Dag 2 - Naar de Waddenzee en Schiermonnikoog: 70 km

Op de heenreis naar Lauwersoog krijg je info over het landschap en het ontstaan van Groningen. Met de ferry maken we de overtocht naar het Waddeneiland Schiermonnikoog. Het eiland wordt geprezen om zijn rust daarom laten we onze autocar achter op het vasteland. 

Bij aankomst kan je mits een klein bedrag gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de dorpskern te pendelen. Je kan ook kiezen voor een vlakke wandeling waarbij je één en ander zal opsteken over het (onbewoonde) eiland Schiermonnikoog.

In de dorpskern kan je je luchpakket aanspreken en later op een terrasje iets consumeren. Uiteraard zorgen wij tijdig (via de lijnbus of te voet weer) aan de ferryterminal terug te zijn. 

Dag 3 - De hoofdstad Groningen: 30 km

Met een lunchpakket trekken we  naar de 'Stad' , de belangrijkste plaatst van de provincie en de grootste plaats van noordelijk Nederland. Deze verrassende stad had tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat te verduren maar heeft nog voldoende monumenten en ontpopte zich tot studntenstad bij uitstek. 

Uitkijken voor de vele fietsers dus, het geliefkoosde transportmiddel binnen de stadskern. 

Na een mooie en leerrijke wandeling doorheen de binnenstad komen we bij het Forum, een ‘gemeenschapshuis’ waar we op het dak een schitterend zicht hebben op de omgeving. Na een voldoende portie vrije tijd ronden we af met een stadsrondvaart per boot.


Dag 4 - Oost-Groninger veenkoloniën en Vesting Bourtange: 108 km + treinrit

Met de historische museumspoortrein STAR reizen we in het voormalig veengebied van Stadskanaal

naar Veendam. De vesting Bourtange of ‘welkom in het jaar 1742’ bereikte in dat jaar haar grootste
uitdeining. Het was een fort gebouwd op een zandrug door Willem van Oranje midden in de
moerassen. Tegenwoordig is het een woonplaats waar de tijd blijkt stilgestaan te hebben.

Dag 5 - Terugreis via Deventer: 293 km

Na het ontbijt blikken we terug op een mooie tijd in het noorden. We besteden wel nog even aandacht aan de Overijsselse stad Deventer, één van de oudste steden van Nederland en in de middeleeuwen deel uitmakend van het Hanzeverbond. Probeer alleszins de ‘Deventer koek’ in deze stad, ooit bekend omwille van haar bloeiende handel in stokvis. Deventer is een bezienswaardige stad met diverse monumentale panden en een waaggebouw op het langgerekt marktplein, de Brink. Nadien keren we huiswaarts. 

Vervoer

2 x dagreis 

top