Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

In het mooie Salzburgerland, in het hart van de Salzburgerbergen, ligt het langgerekte dorp Flachau, omgeven door riviertjes. Het idyllische landschap tussen de Dachstein- en Tauernmassieven is je constante metgezel. Laat je meenemen en we kunnen je de bergen van Flachau en omgeving laten zien in al hun schoonheid! Een brede, open vallei, langzaam stijgende bergkammen, prachtige bergweiden, prachtige uitkijkpunten. We maken ook kennis met de streekgerechten van Flachau in de gezellige “Musistadl”.

De geplande uitstappen staan voor het grootste deel in teken van de mooie natuur, hoge bergen en romantische meren, maar ook het historische verleden met het kasteel van Hohenwerfen maakt deel uit van onze reis.

We bezoeken Radstadt, de streek van Salzkammergut, de Jägersee en de St. Wolfgangsee, de Hochkoning en de Liechtensteinklamm om er maar enkele te noemen.

Een goede mix van wat cultuur, de nodige ontspanning en heel veel spectaculaire natuur vormen zo de garantie voor een geslaagde vakantie!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Hartl****

Ons mooie viersterrenhotel is gelegen vlak bij het centrum van Flachau.

Faciliteiten

Het hotel heeft een eigen hotelbar en een mooi zonneterras. Verder kan men gratis gebruik maken van de wellnessruimte met Finse sauna, stoombad en Romeins Caldarium. Er is ook gratis gebruik van wifi. Door de comfortabele accomodaties is een aangenaam verblijf gegarandeerd. Het hotel biedt verscheidene faciliteiten en diensten aan. De gasten beleven een ontspannen verblijf in de 50 kamers.

Kamers

De mooi ingerichte kamers voldoen aan het motto “Lifestyle ontmoet traditie”. Kamers met tv, draadloos internet, radio en moderne badkamer met föhn, make-upspiegel, douche of douche/bad en kluis. Tot de basisuitrusting van de meeste kamers behoort een balkon.

Eten en drinken

We verblijven hier op basis van volpension met een rijkelijk ontbijtbuffet, 's middags een tweegangenmenu of een middagmaal op locatie en in de avond een keuzemenu en saladebuffet. Ons volpension gaat in bij het avondeten van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. Bij aankomst worden we vergast op een welkomstdrankje. 

Bezoeken

Inkomgelden (prijzen 2023) +/- € 65 (onder voorbehoud!) voor:

  • Liechtensteinklamm
  • Boottocht op Wolfgangsee
  • Burg Werfen

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn wenselijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro. 

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 10 aug tot zaterdag 17 aug 8 dagen € 999 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 20/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

8 dagen – Bergen, meren en… zout

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Het programma kan veranderd of aangepast worden naargelang de omstandigheden.

DAG 1

Reisdag, via autobanen gaat onze 920 km lange reis naar Flachau. Er wordt regelmatig gestopt om de benen te strekken. Bij aankomst kamerverdeling, welkomstdrankje en avondeten.

DAG 2

Na een goede nachtrust wacht er een uitgebreid ontbijtbuffet op ons. Alles wat we nodig hebben om de dag te beginnen lacht en wacht hier op ons. Hierna volgt een kennismaking met Flachau. Te voet doen we een wandeling die ons de parochiekerk, de berglift en de Musistadl laat zien. Na het middageten kunnen we gebruik maken van de gratis liftkaart die ons Flachau van “bovenuit” laat zien. Wandelaars kunnen hier hun eerste wandeling doen.  

DAG 3

Vandaag rijden we in de voormiddag met de autocar, richting Wagrain waar we het Kleinarltal inrijden. Op het einde van dit mooie dal zien we het eerste meer van deze reis, de Jägersee die ons uitnodigt voor een wandeling. Deze vlakke wandeling gaat via de rand van het meer. Voor niet-wandelaars is er mogelijkheid tot een drankje in het restaurant. Na het middageten in het hotel rijden we naar de spectaculaire burcht Hohenwerfen waar we een rondleiding krijgen en een schitterende show met roofvogels kunnen bijwonen.

DAG 4

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Liechtensteinklamm. Deze prachtige kloof is pas sinds het voorjaar weer geopend en werkelijk sensationeel. Middageten in het hotel. Na het middageten rijden we voor het eerst het hooggebergte in naar de “ Hochköning” die 2.941 m hoog is en daarmee de hoogste bergtop van de Berchtesgadener Alpen. Terecht een majestueuze naam want het gebied is gevarieerd en omringd door authentieke dorpen. Bij hotel Arthurhaus kunnen we kiezen voor een gemakkelijke wandeling naar Windaureggalm, waar we kunnen genieten van een drankje en een prachtig uitzicht, of een iets moeilijkere en langere wandeling.

DAG 5

Vandaag gaat het weer omhoog naar Filzmoos waar we via een tolstraat de bergen in trekken. In de Unterhofalm wacht het middagmaal op ons. Daarna kunnen we rond het meertje wandelen of kiezen voor een langere wandeling in de omgeving. Hierna keren we terug en houden halt bij een middeleeuws stadje, Radstadt, waar we even in rondkuieren om dan naar het hotel terug te keren.

DAG 6

“In Salzkammergut daar kan men goed gelukkig zijn”. Deze streek mag zeker niet ontbreken op onze reis, daarom rijden we eerst met de autocar naar Sankt Gilgen waar we met een boot de oversteek maken naar Sankt Wolfgang. Hier aan het “Weissen Rössl” gaan we terug aan land en is hierna is de nodige tijd voorzien om Sankt Wolfgang te verkennen. We rijden dan naar Bad Ischl voor het gezamenlijk middageten en dan in een plaatselijk hotel. Daarna  gaat het naar een andere grote bezienswaardigheid van het gebied namelijk Halstatt, bakermat van de Keltische beschaving in Europa. We wandelen even rond in het lieflijke stadje aan de Hallstattersee of pikken een terrasje mee, om daarna terug te keren naar het hotel.

DAG 7

Voormiddag kunnen we uitslapen of kiezen voor een vrije activiteit in Flachau. Na het middagmaal maken we een wandeling naar Flauchauwinkel of… de liefhebbers kunnen ter plaatse ook nog met de lift de bergen in (= betalend)

Dag 8

Helaas… Terug naar huis met een koffer vol mooie herinneringen.

Vervoer

2 x dagreis

top