Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Flachau, bergen, meren en... zout.

In het Salzburgerland, omgeven door bergen en riviertjes, zijn we te gast in het mooie Flachau. Niet alleen Flachau maar ook onze uitstappen zullen je bekoren, deze staan voor het grootste deel in teken van de mooie natuur, hoge bergen en romantische meren. Mooie uitstappen naar St Wolfgang en Hallstat met als achtergrond het Dachsteinmassief overgoten met Oostenrijkse muziek en "gemütlichkeit". Meer is er niet nodig voor een geslaagde reis.

Reisdata
zondag 4 jul tot zondag 11 jul
zondag 25 jul tot zondag 1 aug
zaterdag 7 aug tot zaterdag 14 aug

Bekijk data en prijzen

Biohotel Flachauerhof

Ons mooie viersterrenbiohotel is gelegen in het centrum van Flachau. 

Faciliteiten

Het hotel heeft een eigen hotelbar en een mooi zonneterras. Verder kan men gratis gebruik maken van de gloednieuwe wellnessruimte met Finse sauna, een biosauna, een pekelstoombad en een infraroodcabine. En gratis gebruik van de Nordic Walking stokken of de fietsen van het hotel. Er is ook gratis gebruik van wifi.

Kamers

De nieuwe en modern ingerichte kamers voldoen aan het motto “Lifestyle ontmoet traditie”. Kamers met een 42 inch flatscreen, draadloos internet, radio en moderne badkamer met föhn, make-upspiegel, douche of douche/bad en biologische cosmetica van het hotel.

Eten en drinken

We verblijven hier op basis van volpension met een rijkelijk ontbijtbuffet met biohoek, 's middags een tweegangenmenu en in de avond een keuzemenu en buffet. Ons volpension gaat in bij het avondeten van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. Bij aankomst worden we vergast op een welkomstdrankje, verder is er 1 x in de week een grillfeest en 1 x boerenbuffet. Als speciale Salzburger afwerking is er ook 1 x per week een "Salzburger Hüttenzauber" en "Sonntagsfrühschoppen" in de Musistadl.

Bezoeken

Inkomgelden ongeveer € 50 voor:

  • Liechtensteinklamm (indien opengesteld voor publiek)
  • Boottocht op Wolfgangsee
  • Burg Werfen
  • Uitstap Hallstatt – Bad Ischl – museum Franz Léhar

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn wenselijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro. 

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene VP
1
Kind 0 - 4 jaar
2
Kind 5 - 12 jaar
3
Kind 13 - 17 jaar
4
zondag 4 jul tot zondag 11 jul 8 dagen / 7 nachten € 795
1
€ 250
2
€ 560
3
€ 655
4
Reserveer
zondag 25 jul tot zondag 1 aug 8 dagen / 7 nachten € 795
1
€ 250
2
€ 560
3
€ 655
4
Reserveer
zaterdag 7 aug tot zaterdag 14 aug 8 dagen / 7 nachten € 795
1
€ 250
2
€ 560
3
€ 655
4
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Flachau - 8 dagen

Bergen, meren en... zout

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Reisdag, via autobanen gaat onze 920 km lange reis naar Flachau. Er wordt regelmatig gestopt om de benen te strekken. Bij aankomst kamerverdeling, welkomstdrankje en avondeten.

Dag 2

Na een goede nachtrust wacht er een uitgebreid ontbijtbuffet op ons. Alles wat we nodig hebben om de dag te beginnen lacht en wacht hier op ons. Hierna volgt een kennismaking met Flachau. Te voet doen we een wandeling die ons de parochiekerk, de berglift en de Musistadl laat zien. In deze Musistadl worden we van 11.00 tot 14.00 uur verwacht voor de “Früschoppen” een muzikale kennismaking met het Salzburgerland middageten. Hierna kunnen we gebruik maken van de gratis liftkaart die ons Flachau van “bovenuit” laat zien. Wandelaars kunnen hier hun eerste wandeling doen. Om 18.00 uur worden we weer uitgenodigd in de Musistadl waar een heerlijk “boerenbuffet” op ons wacht. Voorspijzen, warme spijzen en dessertbuffet naar ieders smaak.

Dag 3

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Liechtensteinklamm. Deze prachtige kloof is pas sinds het voorjaar weer geopend en werkelijk sensationeel. Middageten in het hotel. Hierna stappen we op de autocar voor onze uitstap naar de burcht Hohenwerfen. Hier krijgen we een rondleiding door de burcht met daarna een roofvogelshow.

Dag 4

Vandaag rijden we in de voormiddag met de autocar, richting Wagrain waar we het Kleinarltal inrijden. Op het einde van dit mooie dal zien we het eerste meer van deze reis, de Jägersee die ons uitnodigt voor een wandeling. Deze vlakke wandeling gaat via de rand van het meer. Voor niet-wandelaars is er mogelijkheid tot een drankje in het restaurant. Na het middageten in het hotel rijden we naar een andere grote bezienswaardigheid van het gebied namelijk “Hallstatt” waar de Keltische beschaving zijn bakermat gekend heeft. Wat vele wereldsteden niet lukte is Hallstatt wel gelukt, om dit te ervaren kom je best even mee. Ook hier is weer de nodige tijd voorzien voor kennismaking en pauze.

Dag 5

Na het ontbijt gaat het naar Altenmarkt, deze “Oude Markt” is inmiddels uitgegroeid tot een mooi stadje dat zeker niet op ons programma mag ontbreken. Vrije tijd om de stad te verkennen en te shoppen is hier voorzien. Na het bezoek aan Altenmark gaat het weer omhoog naar Filzmoos waar we via een tolstraat de bergen in trekken. Wandelaars kunnen vanaf de tolpost te voet gaan naar de “Unterhof Alm”, waar het middageten op ons wacht. Deze wandeling, die stijgend is, duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en is te doen door iedereen die goed te been is. Op de terugweg komen we meer te weten over het “Filzmoser Kindl”.

Dag 6

Een vrije voormiddag geeft ons de kans om op eigen initiatief iets te ondernemen, wandelen in Flachau, een beetje winkelen, een fietstochtje of gewoon lekker ontspannen het kan allemaal. Fietsen en wandelstokken zijn gratis te bekomen in het hotel. Na het middageten rijden we voor het eerst het hooggebergte in naar de “Hochköning” die 2.941 m hoog is en daarmee de hoogste bergtop van de Berchtesgadener Alpen. Terecht een majestueuze naam want het gebied is gevarieerd en omringd door authentieke dorpen.

Dag 7

“In Salzkammergut daar kan men goed gelukkig zijn”. Deze streek mag zeker niet ontbreken op onze reis, daarom rijden we eerst met de autocar naar Sankt Gilgen waar we met een boot de oversteek maken naar Sankt Wolfgang. Hier aan het “Weissen Rössl” gaan we terug aan land en is het tijd voor het gezamenlijk middageten in een plaatselijk hotel. Hierna is er de nodige tijd voorzien om Sankt Wolfgang te verkennen. Na ons bezoek gaat het naar een andere grote bezienswaardigheid van het gebied namelijk Bad Ischl. Het kuuroord Bad Ischl is wereldvermaard. De Oostenrijks-Hongaarse keizer Franz Jozef I en zijn echtgenote Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Sissi) kwamen hier regelmatig kuren. Ook de adel en de rijken kwamen zich hier te goed doen aan de lucht en de kuurbaden en de beroemde componist Franz Léhar had hier zijn thuisbasis. Ook nu nog wordt het mondaine kuuroord druk bezocht.

Dag 8

Helaas… Terug naar huis met een koffer vol mooie herinneringen.

top