Imst - Tirol
Meerdaagse reizen

Imst - Tirol

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Ontdek de mooiste dalen van Tirol!

Op de samenvloeiing van het Gurgldal en het Inndal ligt Imst, een authentiek stadje met een prachtig centrum en een rijke geschiedenis. De mooi beschilderde huizen, boetieks en traditionele winkeltjes vormen een trekpleister voor toeristen. We doen mooie uitstappen naar het Ötzdal, de “Silvretta Hochalpenstraat”, het Kaunertal en naar Resia in Italië met het verdronken dorpje Graun. 

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Zum Hirschen en Hirschen Residenz***

Mooi gelegen hotels aan de rand van Imst. Beide hotels beschikken over dezelfde kwaliteiten.

Faciliteiten

2 liften, een sauna, dampbad en zwemvijver die dagelijks geopend zijn. Internet aan receptie. Draadloos internet in hotel. Binnenzwembad van 14 op 5,5 m in het hotel. Open dagelijks van 6.30 uur tot 9.30 uur en van 15.00 uur tot 20.30 uur. Eigen Tiroleravond in de "Banders boerderij". Dansavond in het hotel.


Kamers

Gezellig ingerichte kamers, de meeste met balkon, bad/douche, wc, telefoon, tv.

Eten en drinken

We verblijven hier op basis van volpension, te beginnen met het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. Uitgebreid ontbijtbuffet, driegangenmiddagmaal en avondmaal met soep-, salade- en voorspijzenbuffet. Het hoofdmenu, dat een keuzemenu is, wordt samen met het nagerecht aan tafel geserveerd.

Bezoeken

Inkomgelden (prijzen onder voorbehoud van wijziging): 

  • Tolstraat: € 15
  • Bummelbär: € 3

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn nodig voor de wandelingen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 11 aug tot zaterdag 17 aug 7 dagen € 865 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Imst - 7 dagen - Ontdek de mooiste dalen van Tirol

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk .
Het programma kan aangepast of gewijzigd worden naargelang de omstandigheden.


Dag 1

Vertrek in de morgen in Diepenbeek en via Duitse autowegen naar Imst. Er wordt regelmatig gestopt om de benen te strekken, een tas koffie te drinken of een sigaretje te roken. Aankomst in het hotel, kamerverdeling, avondeten en een begroetingsdrankje.

Dag 2

Vanaf 07.30 uur wacht er een uitgebreid ontbijt op ons. Koffie, fruitsap of thee met lekkere verse broodjes, verschillende kaas- en vleessoorten, spek en ei, muesli… te veel om op te noemen. Na het eten brengen we, te voet, een bezoek aan de nabijgelegen Maria Hemelvaartkerk waarna we een panoramawandeling door Imst maken. Middageten in het hotel. Na de middag maken we een eerste wandeling. ‘s Avonds wandelen we, of rijden we met de tractor naar de "Banders boerderij" voor onze "Tiroleravond". De muziek- en dansavond tijdens en na het avondeten wordt ons door de "Brauchtumstanzgruppe" aangeboden. (Inbegrepen in prijs van de reis.)


Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we voor een daguitstap naar de Silvretta. Via Landeck het Paznaundal in met zijn gekende plaatsen zoals Ischgl en Galtur, komen we via de “Silvretta Hoogalpenstrasse” aan op de “Bielerhöhe”. Na een eerste kennismaking gaan we naar hotel “Piz Buin” waar een heerlijk warm middageten op ons wacht. Na het eten maken we genoeg tijd vrij voor een wandeling rond het meer. We kunnen kennismaken met de berg- en gletsjerwereld op meer dan 2000 m. De wandeling rond het meer duurt ongeveer 2 uren.

 

Dag 4

Vandaag vertrekken we wat vroeger naar het “Ötzdal”. Deze daguitstap laat ons een van de mooiste dalen van Tirol over zijn hele lengte zien. Vanaf Ötz tot op de “Timmelsjoch” zullen we het mooie 63 km lange, stijgende dal van 820 tot 2150 m kunnen volgen. We zien bekende plaatsen zoals Ötz, Umhausen, Langenfeld en Sölden en houden een stop boven op de “Timmelsjoch”. Daarna rijden we terug een stuk naar beneden om in Obergurgl de lift te nemen naar de Hohe Mut alm (2770 m) waar ook ons middageten is.

Dag 5

Vandaag doen we een daguitstap naar het Kaunertal. Via kronkelende wegen en vele bochten, gaat het bergop tot aan de gletsjer waar we in het mooie restaurant ons middageten hebben. Genieten en goede lucht opdoen tijdens de zoveelste hoogtekuur van deze reis.

 

Dag 6

Na het ontbijt trekken we richting Italië waar we een bezoek brengen aan Graun, het verdronken dorpje. Nu een prachtig stuwmeer dat dient voor stroomvoorziening voor de omgeving. Het hotel voorziet voor deze dag een lunchpakket. De gasten die het willen kunnen vanaf het kerkje een mooie vlakke wandeling van 8 km maken tot waar de bus ons terug oppikt.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken we terug via Duitsland naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top