Neustift & Stubaital
Meerdaagse reizen

Neustift & Stubaital

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Eeuwige sneeuw, bergen, culinair... genieten!

Niet ver van de Brenner ligt het schitterende Stubaital met typische Tiroolse dorpjes, waartussen de rivier de Ruetz ongetemd stroomt. Onze uitvalsbasis tussen de Stubaier Alpen is het idyllische Neustift, het meest bezochte dorpje van het Stubaital. Onze uitstappen zijn de Stubaiergletscher met zijn eeuwige sneeuw, de Grawa waterval, het natuurpark Schlick 2000, de zomerrodelbaan, het uitzichtsplatform Stubaiblick en de Top of Tirol. We brengen een bezoek aan de Olympische stad Innsbruck met de Bergiselschans, het charmedorpje Vipiteno en we bedwingen de natuur met de Gilfenkloof.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Bekijk hier nog enkele sfeerbeelden:


Stubai Card inbegrepen.

Reserveer deze reis

Alpenhotel Tirolerhof ****

Het centraal gelegen viersterrenhotel Alpenhotel Tirolerhof, gebouwd in Tiroolse landhuisstijl, combineert woontraditie met modern comfort.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een wellnesscentrum met verschillende sauna’s, infraroodcabine, stoombaden, kruidenschuur, belevenisdouches, ijsfontein, jacuzzi en een buitenzwembad. In dit hotel kan je gratis gebruik maken van het internet en mountainbikes. Een uniek weekavondprogramma biedt ons een Tiroleravond, een optreden van de Hauskapelle en een Musikcarrousel met optreden van verschillende groepen.

Kamers

Royale en comfortabele kamers met een interieur in alpinestijl en met een ruime badkamer met föhn. Smart-tv met satellietontvangst, telefoon, gratis wifi, balkon, safe en minibar.

Eten en drinken

’s Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet (koud/warm) met regionale specialiteiten van de Bauern en een mueslihoek. Met mooi weer kan men ontbijten op het terras met uitzicht op de bergen. ’s Avonds is er een viergangendiner met vers saladebuffet, soep of voorgerecht, twee hoofdgerechten naar keuze (1x vegetarisch) en een dessert. De bar en lounge nodigen uit om samen op een rustige manier een glaasje te drinken. Facultatief middagmaal tijdens onze uitstappen.

Bezoeken

De Stubai Card voor volwassen en kinderen is inbegrepen in de totaalprijs en voorziet de prijzen voor alle liften, gondels, rodelbaan, bergbahn, lijnbussen en nog veel meer.

Niet inbegrepen (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Bergiselschans € 8 volwassenen/ € 4 kinderen
 • Gilfenklam € 7

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen, wandelstokken.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 27 jul tot vrijdag 2 aug 7 dagen € 1135 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 50/nacht
 • Facultatief middagmaal tijdens onze uitstappen
 • Stubai Card inbegrepen
 • 2 x dagreis

Activiteiten

7 dagen - Neustift & Stubaital

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Eeuwige sneeuw, bergen, culinair… genieten

DAG 1 - 895 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via de Duitse autowegen richting Oostenrijk met de nodige verplichte haltes onderweg. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang richting Brennerpas met afslag naar het Stubaital. Intrek in ons hotel, kamerverdeling, welkomstdrink en aansluitend avondmaal.

Info:

 • geen wandelingen
 • facultatief middagmaal onderweg in een restaurant langs de autoweg

DAG 2 - 24 km

Na het ontbijt op verkenning in het dorp Neustift met o.a. een bezoek aan de tweede grootste barokkerk van Tirol, de St. Georgkerk met de graftombe van pastoor Franz Senn, één der oprichters van de Oostenrijkse en Duitse Alpenvereniging. We sluiten onze voormiddag af met het nemen van de Elferlift in Neustift waar we het grootste houten uurwerk met uitzichtplatform van Tirol gaan bekijken. Hier kunnen we ook de paragliders zien vertrekken voor hun rit door de lucht. We rijden met de autocar naar de Gondelbahn Serleslifte. Vrije tijd voor ons facultatief middagmaal met wat tijd voor een terrasje aan het Serlesgebergte. Hier heeft men de keuze om naar beneden te gaan met de gondel of met de plezante zomerrodelbahn. Tot slot rijden we met de autocar tot aan de Schlick 2000 nemen de gondel tot boven en maken een korte wandeling (30 minuten) over een panoramaweg naar het uitkijkplatform “Stubaiblick” waar men een prachtige uitzicht over het dal heeft. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • verkennen van Neustift en Elfer via een wandeling van 2 km
 • vrij facultatief middagmaal aan de Koppeneck in Mieders
 • wandeling naar het uitzichtplatform Stubaiblick van 2 km

DAG 3 - 12 km

Na het ontbijt brengt de autocar ons tot aan het bergstation van Schlick 2000. We stijgen met de lift naar 2136 m. Vandaar wandelen we dalafwaarts via een natuurleerpad naar de Schlickeralm. Op het natuurleerpad wandelen we langs dennenbossen en bloemenweiden met interessante interactieve infostations. Zo wordt wandelen leuk voor groot en klein. Wie kan net zo ver springen als een haas of een ree? Wie herkent het fluitje van de diverse vogelsoorten en kan ze uit elkaar houden? Deze en tal van andere stations animeren tot actief meedoen en zo leren de bezoekers spelenderwijs iets meer over de natuur van de Alpen. Na ons facultatief middagmaal in de Tiroolse Schlickeralm wandelen we verder over het Scheibenpad, via de Panoramasee en de Erlebsnisweg terug tot aan het middenstation Froneben, waar we de lift nemen tot aan het dalstation Schlick 2000. Met de autocar naar Neustift voor  ons avondmaal in het hotel.

Info:     

 • Wandeldag met een totaal van 8 km wandelpaden bergafwaarts door bos en natuur
 • Vrij facultatief middagmaal in de Schlickeralm

DAG 4 - 58 km

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar de Stubaigletscher, de top van Tirol. We stoppen een eerste keer in Ranalt waar we tijdens een kleine wandeling zien hoe de Ruetz soms een rustig watertje is en even verderop een wilde rivier is die zich in een spleet naar beneden stort. We rijden verder tot in Mutterberg, het dalstation van de Stubaigletscher, voor onze tweede stop. We gaan met de nieuwe 3S Eisgratbahn naar de Top van Tirol. Op het uitzichtplatvorm hebben we een schitterend zicht over de gletscher. Vrij facultatief middagmaal in het Eisgrat- of Gamsgartenrestaurant op de gletscher. ’s Namiddags dalen we met lift terug naar Mutterberg (halteplaats van autocar) en vervolgen onze weg tot aan de Grawa waterval om te genieten van de deugddoende werking van het water. Vandaar maken we een kleine wandeling van ongeveer 30 minuten tot aan de autocar. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • Vrije wandelingen om mee te doen: de Ruetz van 4 km/Grawawaterval 2 km
 • Vrij facultatief middagmaal in het Eisgratrestaurant of Gamsgartenrestaurant

DAG 5 - 133 km

Onze voorlaatste dag nemen we de autocar voor een uitstap richting Italië. Vanuit het Stubaital over de Brennerautobahn tot in Vepetino/Sterzing, de meest noordelijke stad van Italië. Nadat we de belangrijkste historische monumenten bezocht hebben is er nog tijd over om de mooie winkels te verkennen en te zorgen voor de innerlijke mens. Namiddag rijden we naar de bekende kloof Gilfenklamm. De Ratschingerbeek baant zich hier een weg door een bedding van wit marmer, een adembenemend natuurspektakel. Na deze wandeling door de kloof is er tijd om de dorstigen te laven met een drankje. Terug richting hotel voor het avondeten.

Info:

 • Verkenningswandeling in Vepetino van 1 km
 • Vrij facultatief middagmaal in Vepetino/Sterzing
 • Vrij moeilijke wandeling van 4 km door de Gilfenkloof

DAG 6 - 60 km

Na het ontbijt rijden we over het westelijk middelgebergte naar de Bergiselschans. Eventueel wandelen we even rond de Bergiselschans waarna we met de liften tot boven op de schans gaan, waar we een adembenemend zicht hebben op Innsbruck en zijn omgeving. Vrij facultatief middagmaal in Innsbruck. Met de autocar rijden we verder naar de hoofdplaats van Tirol, Innsbruck. In de namiddag voorzien we de keuze tussen een geleide wandeling met onze gids in de Altstadt langs de gebouwen met een geschiedenis of vrije tijd om te shoppen. Na dit verblijf in deze olympische stad rijden we terug naar Neustift voor ons avondmaal in het hotel.

Info: 

 • Vrij facultatief middagmaal in Innsbruck
 • Keuze om te shoppen of een geleid bezoek in Innsbruck via een wandeling van 3 km

DAG 7 - 895 km

Terugweg naar Diepenbeek via Oostenrijk en Duitsland met de nodige stops onderweg.

Vervoer

2 x dagreis

top