Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

WIEN... STADT MEINER TRÄUME! 

De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Strauss en Wolfgang Amadeus Mozart!

Wij bezoeken op de heenreis de abdij van Melk en verkennen alle hoogtepunten van de stad Wenen en omgeving grondig met onze eigen gids. Rondrit langs de Ringstrasse met Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs, Stadspark... Wandeling door de tuinen van het Belvedere paleis en naar het standbeeld van Johan Strauss. Bezoek met onze gids aan het Operagebouw, de Kaisergruft, de beroemde gouden zaal van het nieuwjaarsconcert en het paleis Schönbrunn. Geleide stadswandelingen door de  keizerlijke Hofburg en de mondaine winkelstraten. In de zomer maken we nog een rit door het Wienerwald met Heiligenkreuz en Mayerling. ‘s Avonds gaan we natuurlijk naar een concert (alle uitstappen zijn vrijblijvend) en we gaan niet alleen dineren in de Donautoren met draaiend restaurant maar ook in een sfeervolle middeleeuwse wijnkelder, met aangepaste livemuziek.

Bekijk hier het volgende filmpje.

Reserveer deze reis

Hotel afhankelijk van reisdatum

Hotel Ibis Wien Hauptbahnhof ✪✪✪

Het hotel bevindt zich op 3 km van het stadscentrum, nabij openbaar vervoer en Schloss Belvedere.


Arcotel Wien Kaiserwasser ✪✪✪✪

Het hotel bevindt zich op 6 km van het stadscentrum, vlakbij het Donaupark met de Donautoren.

Faciliteiten

Hotel Ibis Wien Hauptbahnhof ✪✪✪

Het hotel heeft een eigen hotelbar waar men 24 u p/d kan genieten van drankjes, snacks en warme dranken. Gratis wifi in het hele hotel.


Arcotel Wien Kaiserwasser ✪✪✪✪

Gratis wifi in het hele hotel. Finse sauna en kruidensauna. Fitnessruimte met Power Plate ter ontspanning. Mooi buitenterras.

Kamers

Hotel Ibis Wien Hauptbahnhof ✪✪✪

Grote moderne kamers met airco. Volledig uitgeruste badkamer met verzorgingsproducten en haardroger. Satelliet-tv, telefoon, radio en koffiezetapparaat.


Arcotel Wien Kaiserwasser ✪✪✪✪

Grote moderne kamers met airco, smart-tv, telefoon, radio en safe. Waterkoker om thee te maken. Volledig uitgeruste badkamer met verzorgingsproducten en haardroger.

Eten en drinken

Heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangenmenu/buffet. Verblijf op basis van halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 6. (Kerstreis eindigend met het avondmaal op dag 5.)

Bezoeken

Inkomgelden: ± € 130 (€ 120 bij kerstreis):

 • Melk
 • Opera
 • Kaisergruft
 • Schönnbrunn
 • Weens Concert
 • Musikverein
 • Mayerling (niet bij kerstreis)

Bij deze reis moet er heel veel gewandeld worden en is het dus belangrijk dat je goed te been bent.

Kledij

Aangepaste kledij, concertkledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

ID (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 26 dec tot vrijdag 31 dec 6 dagen / 5 nachten € 615 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Dagreis heen en terug, met tussenovernachting tijdens heenreis 
 • Kerst 26/12-31/12:
  • Arcotel Wien Kaiserwasser
  • dagreis heen met tussenovernachting en nachtreis terug + extra avondmaal dag 5 


Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Wenen - Stadt meiner Träume - 6 dagen

De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Straus en Mozart

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen

Dag 1 - 750 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Zuid-Duitsland.

Dag 2 - 265 km

Na het ontbijt rijden we naar de bekendste abdij van Oostenrijk, het stift Melk, dat wij uitgebreid bezoeken. Onvergetelijk zijn de marmerzaal, de bibliotheek en vooral de “gouden” kerk. Middagpauze onderweg en dan naar Wenen voor een verkennende rondrit over de Ringstrasse: Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs, Stadspark... Het Hundertwasserhaus en het Praterpark met het beroemde reuzenrad moeten we zeker bezoeken. Naar ons hotel voor kamerverdeling, incheck en korte pauze. Avondmaal in het hotel. 

Dag 3 - 10 km

Een wandeling door de Volks- en Burggarten brengt ons tot aan de Opera. Een bezoek achter de schermen van de opera sluit de voormiddag af. Na het vrij middagmaal bezoeken wij het Musikverein, de beroemde concertzaal van het jaarlijks nieuwjaarsconcert. Uiteraard is er nog tijd om te shoppen, te terrassen of naar eigen interesse in te vullen. Daarna per autocar naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal met een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 4 - 10 km

Langs de Naschmarkt en Karlsplatz naar de tuinen van het Belvedère paleis. Mooie ochtendwandeling in de prachtige tuinen om daarna verder te rijden naar het Stadspark met het standbeeld van Johann Strauss. Even met de autocar over de Ringstrasse alvorens de binnenstad binnen te wandelen: Griechenbeisl, Mozarthuis, Stephansdom en vrij middagmaal. Daarna bezoeken we de Kaisergruft en het Dorotheum. Natuurlijk hoort er ook vrije tijd bij om het stadsbezoek af te sluiten. Na het avondmaal in ons hotel rijden we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typische Weense opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest: een onvergetelijke avond!

Dag 5 - 106 km

In de voormiddag rijden we naar het Wienerwald om de Rudolfhistorie te bezoeken in Heiligenkreuz en Mayerling. Voor de vrije lunch rijden we terug naar Wenen. Na de middag bezoeken we Schönbrunn, de keizerlijke zomerresidentie met zijn enorm park, de Wagenburg of maken er een beklimming naar het mooie uitzicht over Wenen vanuit de Gloriette. ’s Avonds vieren wij het afscheid van Wenen in een Heurigen restaurant bij een typische maaltijd met muziek en zang.

Dag 6 - 1027 km

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we ons hotel voor de terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek.

Wenen Kerstreis - 6 dagen

De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Straus en Mozart

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 750 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Zuid-Duitsland.

Dag 2 - 265 km

Na het ontbijt rijden we naar de bekendste abdij van Oostenrijk, het stift Melk, die wij uitgebreid bezoeken. Onvergetelijk zijn de marmerzaal, de bibliotheek en vooral de “gouden” kerk. Middagpauze onderweg en dan naar Wenen voor een verkennende rondrit over de Ringstrasse: Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs en Stadspark. Het beroemde Hundertwasserhaus en het Praterpark met het bekende reuzenrad moeten we zeker bezoeken. Naar ons hotel voor check-in en kamerverdeling. Daarna avondmaal in het hotel.

Dag 3 - 78 km

Na het ontbijt rijden we naar Schönbrunn om de keizerlijke zomerresidentie te bezoeken met een “grand tour”, het enorme park, de Wagenburg of een beklimming naar het mooie uitzicht over Wenen vanuit de Gloriette. Na de vrije lunch brengt een kleine wandeling door Burggarten ons tot aan de Opera voor een bezoek voor en achter de schermen alvorens naar het hotel te rijden. Na het avondmaal rijden we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Weens opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest: een onvergetelijke avond!

Dag 4 - 72 km

Langs de Naschmarkt en Karlsplatz rijden we naar de tuinen van het Belvedèrepaleis voor een bezoek aan de prachtige tuinen om daarna verder te rijden naar het Stadhuis. Een stadswandeling doorheen de Volksgarten, naar het parlement en de Hofburg gaat onze lunch vooraf. Een kleine wandeling brengt ons naar de Musikverein met de wereldberoemde gouden concertzaal van het jaarlijks nieuwjaarsconcert. Natuurlijk is er ook vrije tijd om te shoppen en/of te terrassen. Per autocar begeven we ons naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 5 - 66 km

Na de koffers geladen te hebben, rijden we per trein naar de stad. Een wandeling naar het stadspark met het standbeeld van Johann Strauss sluit onze voormiddag af. Na de vrije lunch is het tijd voor een bezoek aan de Kaisergruft en het Dorotheum. Natuurlijk is er nog wat vrije tijd om de laatste souvenirs aan te kopen. Het avondmaal: een typische maaltijd met muziek, wijn en zang in een Heurigen restaurant sluit onze dag af. Van hieruit vertrekken we terug richting Diepenbeek.

Dag 6 - 1032 km

Tijdens de nacht, terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek. Aankomst in de vroege voormiddag zodat we mooi op tijd thuis zijn om eindejaar te vieren.

top