Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

WIEN... STADT MEINER TRÄUME! 

De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Strauss en Wolfgang Amadeus Mozart!

Wij bezoeken op de heenreis de abdij van Melk en verkennen alle hoogtepunten van de stad Wenen en omgeving grondig met onze eigen gids. Rondrit langs de Ringstrasse met Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs, Stadspark… Wandeling door de tuinen van het Belvedere paleis en naar het standbeeld van Johan Strauss. Bezoek met onze gids aan het Operagebouw, de Kaisergruft, de beroemde gouden zaal van het nieuwjaarsconcert en het paleis Schönbrunn. Geleide stadswandelingen door de keizerlijke Hofburg en de mondaine winkelstraten. In de zomer maken we nog een rit door het Wienerwald met Heiligenkreuz en Mayerling. ‘s Avonds gaan we natuurlijk naar een concert (alle uitstappen zijn vrijblijvend) en we gaan niet alleen dineren in de Donautoren met draaiend restaurant maar ook in een sfeervolle middeleeuwse wijnkelder, met aangepaste livemuziek.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

City Hotel Stockerau**** of gelijkwaardig

Het hotel bevindt zich in het centrum van Stockerau, op 25 km van de stad Wenen en aan de rand van het grootste wijnbouwgebied van heel Oostenrijk.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over wifi, sauna, stoombad, infraroodcabine, hottub en fitnessruimte.

Kamers

Alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, safe en gratis wifi.

Eten en drinken

Heerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangenmenu/buffet. Verblijf op basis van halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 6. (Kerstreis eindigend met het avondmaal op dag 5.)

Bezoeken

Inkomgelden: ± € 158:

 • Melk
 • Opera
 • Kaisergruft
 • Schönnbrunn
 • Weens Concert
 • Musikverein
 • Mayerling (niet bij kerstreis)

Bij deze reis moet er veel gewandeld worden en is het dus belangrijk dat je goed te been bent.

Kledij

Aangepaste kledij, concertkledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
dinsdag 6 aug tot zondag 11 aug 6 dagen € 849 Reserveer
donderdag 26 dec tot dinsdag 31 dec 6 dagen € 765 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Dagreis heen en terug, met tussenovernachting tijdens heenreis 
 • Kerst 26/12-31/12/2024:
  • Dagreis heen met tussenovernachting en nachtreis terug + extra avondmaal dag 5 


Activiteiten

Wenen - Stadt meiner Träume - 6 dagen

De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Straus en Mozart

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen

Dag 1 - 883 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Oostenrijk.

Dag 2 - 191 km

Na het ontbijt rijden we naar de bekendste abdij van Oostenrijk, het stift Melk, dat wij uitgebreid bezoeken. Onvergetelijk zijn de marmerzaal, de bibliotheek en vooral de “gouden” kerk. Middagpauze onderweg en dan naar Wenen voor een verkennende rondrit over de Ringstrasse: Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs, Stadspark... Het Hundertwasserhaus en het Praterpark met het beroemde reuzenrad moeten we zeker bezoeken. Naar ons hotel voor kamerverdeling, incheck en korte pauze. Avondmaal in het hotel. 

Dag 3 - 10 km

Een stadswandeling door de Volksgarten, naar het parlement en Hofburg brengt ons tot aan de Opera. Een bezoek achter de schermen van de opera sluit de voormiddag af. Na het vrij middagmaal bezoeken wij het Musikverein, de wereldberoemde gouden concertzaal van het jaarlijks nieuwjaarsconcert. Uiteraard is er nog tijd om te shoppen, te terrassen of naar eigen interesse in te vullen. Vervolgens per autocar naar de voet van de Donautoren waar we het avondmaal in restaurant Donaubraü nuttigen. Aansluitend, als afsluiter, genieten we dan nog na van een tasje koffie en het prachtige uitzicht over de stad in het ronddraaiende Türmcafé. 

Dag 4 - 10 km

Na het ontbijt rijden we naar de tuinen van het Belvedère paleis voor een mooie ochtendwandeling in de prachtige tuinen om daarna verder te rijden naar het Stadspark met het standbeeld van Johann Strauss. Even met de autocar over de Ringstrasse alvorens de binnenstad binnen te wandelen: Ankeruhr, Stephansdom, Pestzuil en vrij middagmaal. Daarna bezoeken we de Kaisergruft, waar de Habsburgers begraven liggen en het Dorotheum. Natuurlijk hoort er ook vrije tijd bij om het stadsbezoek af te sluiten. Na het avondmaal in ons hotel rijden we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Weens opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest: een onvergetelijke avond!

Dag 5 - 106 km

In de voormiddag rijden we naar het Wienerwald om de Rudolfhistorie te bezoeken in Heiligenkreuz en Mayerling. Voor de vrije lunch rijden we terug naar Wenen. Namiddag bezoeken we de keizerlijke zomerresidentie Schönbrunn met een ”grand tour”, het enorme park, de Wagenburg of een beklimming naar het mooie uitzicht over Wenen vanuit de  Gloriette. ’s Avonds vieren wij het afscheid van Wenen in een Heurigen restaurant bij een typische maaltijd met muziek en zang.

Dag 6 - 1032 km

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we ons hotel voor de terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek.

Wenen Kerstreis - 6 dagen

De stad van Sisi, Keizer Frans Jozef, Johann Straus en Mozart

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 883 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Oostenrijk.

Dag 2 - 191 km

Na het ontbijt rijden we naar de bekendste abdij van Oostenrijk, het stift Melk, die wij uitgebreid bezoeken. Onvergetelijk zijn de marmerzaal, de bibliotheek en vooral de “gouden” kerk. Middagpauze onderweg en dan naar Wenen voor een verkennende rondrit over de Ringstrasse: Opera, Hofburg, Parlement, Rathaus, Burgtheater, Beurs en Stadspark. Het beroemde Hundertwasserhaus en het Praterpark met het bekende reuzenrad moeten we zeker bezoeken. Naar ons hotel voor check-in en kamerverdeling. Daarna avondmaal in het hotel.

Dag 3 - 16 km

Na het ontbijt rijden we naar Schönbrunn om de keizerlijke zomerresidentie te bezoeken met een “grand tour”, het enorme park, de Wagenburg of een beklimming naar het mooie uitzicht over Wenen vanuit de Gloriette. Na de vrije lunch brengt een kleine wandeling door Burggarten ons tot aan de Opera voor een bezoek voor en achter de schermen alvorens naar het hotel te rijden. Na het avondmaal rijden we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Weens opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest: een onvergetelijke avond!

Dag 4 - 27 km

Langs de Naschmarkt en Karlsplatz rijden we naar de tuinen van het Belvedèrepaleis voor een bezoek aan de prachtige tuinen om daarna verder te rijden naar het Stadhuis. Een stadswandeling doorheen de Volksgarten, naar het parlement en de Hofburg gaat onze lunch vooraf. Een kleine wandeling brengt ons naar de Musikverein met de wereldberoemde gouden concertzaal van het jaarlijks nieuwjaarsconcert. Natuurlijk is er ook vrije tijd om te shoppen en/of te terrassen. Per autocar begeven we ons naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 5 - 21 km

Na de koffers geladen te hebben, rijden we per trein naar de stad. Een wandeling naar het stadspark met het standbeeld van Johann Strauss sluit onze voormiddag af. Na de vrije lunch is het tijd voor een bezoek aan de Kaisergruft en het Dorotheum. Natuurlijk is er nog wat vrije tijd om de laatste souvenirs aan te kopen. Het avondmaal: een typische maaltijd met muziek, wijn en zang in een Heurigen restaurant sluit onze dag af. Van hieruit vertrekken we terug richting Diepenbeek.

Dag 6 - 1032 km

Tijdens de nacht, terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek. Aankomst in de vroege voormiddag zodat we mooi op tijd thuis zijn om eindejaar te vieren.

Vervoer

2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)

Kerstreis: 

 • heenreis met tussenovernachting 
 • NACHTREIS terug
top