Wenen anders... zo verrassend !!
Meerdaagse reizen

Wenen anders... zo verrassend !!

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

VERBAZINGWEKKEND, AVONTUURLIJK, NIEUW,… DAT IS OOK WENEN.

De stad van de Habsburgers anders verkennen.

Wij bezoeken de Seegrotte met een rondleiding en een boottocht. Wij worden verwacht voor een avondconcert met diner in het Kursaal van Wenen. In deze reis is ook een opvoering van de Lipizzaner paarden, een bezoek aan de keizerlijke appartementen van de Habsburgers en aan het Sisi Museum voorzien. We bezoeken de pittoreske oude stad Bratislava met een hop on hop off-bus. We keren terug naar Wenen met de Twin City Liner. Een diner in de Donautoren mag ook niet ontbreken net zoals een rondleiding in de ondergrondse wereld van Wenen en een bezoek aan de UNO City. We sluiten deze reis af met een romantische avondrondvaart met diner op de Donau en een rondrit met de Fiakerkoets.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Bij deze reis moet er heel veel gewandeld worden en is het dus belangrijk dat je goed te been bent. 

Reserveer deze reis

Hotel Dreikönigshof Hopfeld****

Het hotel bevindt zich in het centrum van Stockerau, op 25 km van de stad Wenen en aan de rand van het grootste wijnbouwgebied van heel Oostenrijk.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over wifi, sauna, stoombad,...

Kamers

Alle kamers met douche/bad, wc, telefoon, safe en gratis wifi.

Eten en drinken

  • 5 x rijkelijk ontbijtbuffet
  • 2 x avondmaal met een driegangenmenu/buffet in hotel (1 x  Transhotel Donauwelle en 1 x  in een restaurant in de omgeving van hotel Dreikönigshof)
  • 3 x diner (1 x Donautoren, 1 x kursaal en 1 x avondrondvaart Donau)

Bezoeken

Inbegrepen: Seegrotte, diner in het Kursalon, Sisi Museum, Kaiserappartementen, Schatkamer, Twin City Liner, diner Donautoren, avondrondvaart met diner, panoramische tour in Bratislava, show van de Lippizaners. 

Facultatief: Weens concert € 65, Ondergrondse wereld € 28, UNO City € 25, Fiakerkoetsentocht € 25
Prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Kledij

Aangepaste kledij voor het ondergrondse Wenen, dinerkledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 22 aug tot dinsdag 27 aug 6 dagen € 1015 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 121
  • Alles inclusief behalve Dritte Man Tour, Weens concert, Ondergrondse wereld of UNO City.
  • PRIJS ONDER VOORBEHOUD. TARIEVEN VAN DE (INBEGREPEN & NIET INBEGREPEN) UITSTAPPEN KUNNEN NOG WIJZIGEN
  • 2 x dagreis (met tussenovernachting tijdens heenreis)

Activiteiten

Wenen anders... zo verrassend - 6 dagen

Wenen anders beleven.

Verbazingwekkend, avontuurlijk, nieuw… dat is ook Wenen?


Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 883 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Ober-Oostenrrijk.

Dag 2 - 191 km

Na het ontbijt verkennen we de stad Linz met aansluitend vertrek naar Raststatte LandZeit in Steinhäusl voor ons facultatief middageten. Namiddag is er een rondleiding en boottocht voorzien in de Seegrotte van Hinterbühl. Dit is het grootste ondergrondse meer van Europa dat door een natuurlijk fenomeen ontstaan is. Daarna rijden we naar ons hotel voor de incheck en kamerverdeling. We eindigen deze dag met een avondrondvaart door Wenen met diner. Stap aan boord van de MS Wien en vaar langs de romantisch verlichte oevers van Wenen met o.a. sterrenwacht Urania, sluis Freudenua, het moderne Wenen en afvalverbrandingsinstallatie beschilderd door Hundertwasser. Neem een glaasje bubbels en geniet van een romantisch diner aan je gereserveerde tafel. Laat de romantiek je opnieuw bekoren tijdens deze tocht. 

Dag 3 - 107 km

Na ons ontbijt reizen per bus van Wenen naar Bratislava. Een reis van slechts een uur. We verkennen de hoofdstad Bratislava via een panoramische tour met de sightseeingbus. Deze rondleiding brengt ons langs het kasteel van Bratislava, nationaal theater van Slowakije, het parlementsgebouw, het oude stadsgedeelte, het stadhuis en de Maximilian-fontein en nog vele andere bezienswaardigheden van deze charmante stad. Geniet van heerlijke koffie met taart of lunch of een biertje afhankelijk van jouw interesse. Vrij facultatief middagmaal in Bratislava. We keren terug met de splinternieuwe Twin City Liner. Ervaar de snelste verbinding tussen Wenen en Bratislava via de Donau. Je vaart met een catamaran met hoge snelheid en met veel comfort. Geniet van het spectaculaire uitzicht terwijl je in slechts 75 minuten tussen de 2 steden reist. Daarna per autocar naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal met een prachtig uitzicht over de stad Wenen.

Dag 4 - 35 km

Na het ontbijt begeven we ons in de wereld van de Keizerlijke Habsburgers. We bezoeken het Sisimuseum, de kaiserappartementen en de schatkamer. In het Sisimuseum kan men haar trouwkleed, haar trouwjuwelen en de zwarte mantel bekijken en leren we er over haar leven met de vreugdevolle en treurige momenten. De oorspronkelijke woonappartementen van Kaiser Franz Joseph & Kaiserin Elisabeth met zijn waardevolle zilveren bestekken, glas en porselein geven je een indruk over de keizerlijke tafelcultuur. Vrij facultatief middagmaal in Wenen. Namiddag gaan we naar het onbekend ondergronds Wenen. We nemen je mee naar de ondegrondse crypten van St. Mechael een van de meest bewaarde ondergrondse begraafplaatsen in de stad. Verkennen historische kelders met allerlei toepassingen.  Vervolgens begeven we ons we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Weens opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest. Ons diner in het restaurant wordt vooraf gegaan door het concert van de Sound of Vienna. Dit wordt een onvergetelijke typische Weense avond.

Dag 5 - 38 km

Na ons ontbijt bezoeken we de beroemde Lipizzanerpaarden. Je zult onder de indruk zijn van de prestaties van de beroemde paarden op een adembenemende locatie, de barokke Winter Riding School. We wonen een show van de Lipizzaners en hun berijders bij. Geniet in deze sfeer van de geweldige prestaties van de ruiters en van de  Lipizzaner begeleid door klassieke Weense muziek! Vrij facultatief middagmaal in Wenen. Namiddag brengen we een bezoek aan het BUREAU VAN DE VEREINGDE NATIEES IN WENEN of beter bekent als UNO City Center met een geleide rondgang. De namiddag sluiten we af met een rondrit op de Fiakerkoets door Wenen. Na ons avondmaal in ons hotel ontdekken we de mooiste bezienswaardigheden van Wenen tijdens een panoramische busrit rond de stad. Bewonder de prachtige gebouwen, schitterend in de nacht, waaronder het Parlement, het stadhuis, het Burgtheater, de Weense Staatsopera en het Belvederepaleis.

Dag 6 - 1027 km

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we ons hotel voor de terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)

top