Wildschönau
Meerdaagse reizen

Wildschönau

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

In het zonnige en vriendelijke Wildschönaudal, in het hart van de Kitzbüheler Alpen en het romantische Kaisergebirge ligt onze verblijfplaats Auffach, vlakbij de Schatzbergbahn. Wildschönau bestaat uit vier kerkdorpen met elk hun eigen tradities: Auffach, Niederau, Oberau en Thierbach. Tevens is het de thuisbasis van maar liefst 260 bergboerderijen die onder meer zelf de befaamde Krautingerschnaps en andere kwaliteitsproducten maken. Naast imposante bergen en romantische bergmeren wachten hier ook andere attracties. Van ridders op de vesting in de bloeiende stad Kufstein, een boottocht op de Achensee & het oudste stadje Rattenberg met zijn bekende kristalwinkels. We maken een tocht met de Schatzbergbahn en de Markbachjochbahn. Met de bummelzug rijden we naar de Kundler Klamm, een indrukwekkende natuurschlucht. In deze prachtige bergwereld liggen ook gezellige almhutten waar we kunnen genieten van prachtige uitzichten. Eén van de best bewaarde middeleeuwse steden van Tirol is de voormalige zoutstad Hall, gelegen aan de oever van de rivier de Inn. We wandelen door de schattige smalle straatjes en krijgen zo een kijkje in het leven van de middeleeuwen. In Wildschönau ga je je geen moment vervelen. Genieten, lekker eten en gezonde berglucht staan hier centraal!

Wildschönau Card & muziekavond inbegrepen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Wildschönau Card & muziekavond inbegrepen!

Reserveer deze reis

Hotel Auffacherhof****

Hotel Auffacherhof is rustig gelegen naast de Schatzbergbahn en op wandelafstand van het centrum.

Faciliteiten

Ontspanningsruimte, wellness met saunalandschap, kosmetik en massage.

Kamers

De ruime kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, föhn, telefoon, tv, kluisje, sommigen met balkon.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension, beginnend met avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 7. Uitgebreid ontbijtbuffet met Vital-biohoek en ‘s avonds een 4-gangenmenu met saladebuffet en keuzemogelijkheden van het hoofdgerecht. 

Bezoeken

Welkomstdrank, muziekavond, Wildschönau Card voor gratis gebruik van de Markbachjochbahn en de Schatzbergbahn zijn in de prijs inbegrepen.

Vrijblijvend en facultatief zijn:

  • Bummelzug naar de Kundler Klamm
  • Boottocht Aachensee
  • Lunch in Rattenberg
  • Lunch in Niederau
  • Lunch in de  Schönangeralm 

Prijs onder voorbehoud: € 92

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 6 jul tot vrijdag 12 jul 7 dagen € 829 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

7 dagen – Wildschönau

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Wildschönau Card inbegrepen!

DAG 1 BELGIE – DIEPENBEEK – OOSTENRIJK – AUFFACH (825 km)

Vertrek in Diepenbeek richting Oostenrijk – Auffach in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij middagmaal. Installatie, avondmaal & overnachting (6 nachten) in 4*-hotel Auffacherhof.

DAG 2 AUFFACH – SCHATZBERGBAHN

Na een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we op verkenning in Auffach. We maken een aangename wandeling langs de Holzweg met 13 haltes en brengen een bezoek aan het kerkje met z’n prachtig interieur. Wie wenst kan vrijlblijvend het Tiroler Holzmuseum bezoeken (korting met de WIldschonau Card). Nadien brengt de Schatzbergbahn de wandelaar en iedereen die van een prachtig uitzicht wil genieten tot op een hoogte van wel 1.900 m. Voldoende vrije tijd. Bij één van de hutten boven kan je genieten van een drankje & een hapje op het terras. Vrije lunch. Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 3 AUFFACH – RATTENBERG – ACHENSEE (108 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden naar het kleinste stadje van Oostenrijk nl. Rattenberg. Het is gelegen tussen de Inn en de Schlossberg. Vanaf de Burgruïne op de Schlossberg heb je trouwens een geweldig uitzicht op het Inntal. In deze stad in het Tiroolse laagland staan nagelsmidhuisjes uit de 12de eeuw, de parochiekerk, het Augustiner Museum met Tiroler kunstschatten & de glasblazerij in het Kisslingerhuis. De vele historische pleintjes, smalle straatjes, talrijke erkers en fresco’s op de gevels van de huizen, fonteinen en poorten nodigen uit voor een wandeling door dit schilderachtige stadje. Gelegenheid tot het bezoeken van een glasblazerij. Vrije tijd & facultatieve lunch. Namiddag rijden we richting Pertisau naar het grootste meer van Tirol, de Achensee. Deze “Zee van Tirol” zoals die door de lokale inwoners ook wel wordt genoemd is prachtig gelegen tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberg Alpen. Een boottocht van 1 uur 15 min op één van de stijlvolle schepen wordt een onvergetelijke ervaring. Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 4 AUFFACH – KUFSTEIN – MARKBACHJOCHBAHN (58 km)

Ontbijtbuffet. In het bekende Kufsteinerlied wordt de stad Kufstein die we vanochtend gaan bezoeken, bezongen als “de parel van Tirol”. Deze veelzijdige, bloeiende stad aan de machtige Keizerberg heeft heel wat te bieden: o.a. de moderne boetiekjes, de historische middeleeuwse Römerhofgasse en winkelcentra. Het stadssymbool is de vesting die bezocht kan worden met de panoramabahn (korting met de Wildschönau Card). In deze vesting bevindt zich het streekmuseum en de beroemde heldenorgel, het grootste openluchtorgel ter wereld. Vrije tijd voorzien. Daarna rijden we naar Niederau voor een facultatieve lunch en gaan we met de Markbachjochbahn tot op een hoogte van 1.500m. Boven genieten we van een prachtig uitzicht. Liefhebbers kunnen een korte wandeling maken naar het kleine Markbachjoch-kerkje, gewoon wandelen tussen de koeien of een terrasje doen. Tevens is het de vertrekplaats van paragliders. Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 5 AUFFACH – HALL IN TIROL (140 km)

Ontbijtbuffet. Vandaag brengen we een bezoek aan een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Tirol nl. de stad Hall, gelegen aan de oever van de rivier de Inn. De belangrijkste punten uit de geschiedenis van Hall in Tirol zijn de zoutwinning en het recht van munten slaan. Met een geleide wandeling door de schattige smalle straatjes krijgen we een kijkje in het leven van de middeleeuwen. Na een vrij middagmaal is er voldoende vrije tijd om in het centrum van de stad heerlijk rond te slenteren, een terrasje te doen of wat te shoppen. Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 6 AUFFACH – KUNDLER KLAMM – SCHONANGERALM (20 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we gedurende een tocht van ca 20 min met de bummelzug naar één

van de mooiste kloven van Oostenrijk – de Kundler Klamm. Via het brede en vlakke wandelpad maken
we kennis met toch wel bizarre en machtige rotsformaties en watervallen. Wandeling geschikt voor alle
leeftijden. Met de bummelzug gaat het dan terug naar Auffach waar de bus staat te wachten om ons
naar de Schönangeralm te rijden. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en omgeving. Eenmaal
aangekomen kunnen we heerlijk genieten van een facultatieve lunch. Nadien maken we een korte en
vrijblijvende wandeling naar het kerkje en de kaasmakerij. Met de bus gaat het dan terug naar ons hotel.
Diegenen die willen mogen op eigen gelegenheid te voet terugwandelen (ca 6 km).
Avondmaal & overnachting. 

DAG 7 AUFFACH – BELGIE: DIEPENBEEK (825 km)

Na het ontbijtbuffet gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops. Vrij middag- & avondmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur.

Vervoer

2 x dagreis

top