Wildschönau
Meerdaagse reizen

Wildschönau

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Auffach

In het zonnige en vriendelijke Wildschönaudal, in het hart van de Kitzbüheler Alpen en het romantische Kaisergebirge ligt onze verblijfplaats Auffach, vlak bij de Schatzbergbahn. Wildschönau bestaat uit vier kerkdorpen met elk hun eigen tradities: Auffach, Niederau, Oberau en Thierbach. Tevens is het de thuisbasis van maar liefst 260 bergboerderijen die ondermeer zelf de befaamde Krautingerschnaps en andere kwaliteitsproducten maken. Naast imposante bergen en romantische bergmeren wachten hier ook andere attracties. Van ridders op de vesting in de bloeiende stad Kufstein, een boottocht op de Achensee & het oudste stadje Rattenberg met zijn bekende kristalwinkels. We maken een tocht met de Schatzbergbahn en de Markbachjochbahn. We brengen een bezoek aan een kruidentuin van 700 m² en maken een paardenkoetstocht naar de Schönangeralm. Met de bummelzug rijden we naar de Kundler Klamm, een indrukwekkende natuurschlucht. Onder leiding van een Tiroler bergwandelgids maken we een aangename wandeling. In deze prachtige bergwereld liggen ook gezellige almhutten waar we kunnen genieten van prachtige uitzichten. Hier in Wildschönau ga je je geen moment vervelen!

Wildschönau Card inbegrepen!

Reisdata
zondag 4 jul tot zaterdag 10 jul

Bekijk data en prijzen

Hotel Auffacherhof

Hotel Auffachterhof is rustig gelegen naast de Schatzbergbahn en op wandelafstand van het centrum.

Faciliteiten

Ontspanningsruimte, wellness met saunalandschap, kosmetik en massage.

Kamers

De ruime kamers zijn voorzien van bad of douche, wc, föhn, telefoon, tv, kluisje, sommigen met balkon.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension, beginnend met avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 7. Uitgebreid ontbijtbuffet met Vital-biohoek en ‘s avonds een 4-gangenmenu met saladebuffet en keuzemogelijkheden van het hoofdgerecht. 

Bezoeken

Welkomstdrankje, muziekavond, Tiroler bergwandelgids, Wildschönau Card voor gratis gebruik van de Markbachjochbahn, de Schatzbergbahn, het Bergbauernmuseum & handwerkmarkt zijn in de prijs inbegrepen.

Vrijblijvend en facultatief zijn:

  • Bummelzug Kundler Klamm
  • Lunch in ons hotel
  • Lunch in Rattenberg
  • Boottocht Aachensee
  • Lunch in Kufstein
  • Lunch in Auffach
  • Bezoek bergboerderij, kruidentuin, kleine Jause & paardenkoetsentocht naar de Schönangeralm incl. kaiserschmarren

Prijs onder voorbehoud: € 125

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
Kind 0-2 jr
2
Kind 3-6 jr
3
Kind 7-12 jr
4
zondag 4 jul tot zaterdag 10 jul 7 dagen / 6 nachten € 699
1
€ 150
2
€ 545
3
€ 620
4
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • Inclusief muziekavond en wandelgids
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

7 dagen – Wildschönau

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Wildschönau Card inbegrepen!

DAG 1 BELGIE – DIEPENBEEK – OOSTENRIJK – AUFFACH (825 km)

Vertrek in Diepenbeek richting Oostenrijk – Auffach in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij middagmaal. Installatie, avondmaal & overnachting (6 nachten) in 4*-hotel Auffacherhof.

DAG 2 AUFFACH – KUNDLER KLAMM – MARKBACHJOCHBAHN (18 km)

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we gedurende een tocht van ca. 20 minuten met de bummelzug naar één van de mooiste kloven van Oostenrijk – de Kundler Klamm. Via het brede en vlakke wandelpad maken we kennis met toch wel bizarre en machtige rotsformaties en watervallen. Met de bummelzug gaat het dan terug naar het hotel voor facultatieve lunch. Vanmiddag gaan we met de Markbachjochbahn tot op een hoogte van 1500 m. Boven genieten we van een prachtig uitzicht. Liefhebbers kunnen een korte wandeling maken naar het kleine Markbachjochkerkje, of gewoon wandelen tussen de koeien. Tevens is het de vertrekplaats van paragliders. Terug naar het hotel voor een welkomstdrankje, avondmaal & overnachting.

DAG 3 AUFFACH – RATTENBERG – ACHENSEE (108 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend maken we kennis met het kleinste stadje van Oostenrijk nl. Rattenberg. Het is gelegen tussen de Inn en de Schlossberg. Vanaf de Burgruïne op de Schlossberg heb je trouwens een geweldig uitzicht op het Inntal. In deze stad in het Tiroolse laagland staan nagelsmidhuisjes uit de 12de eeuw, de parochiekerk, het Augustiner Museum met Tiroler kunstschatten & de glasblazerij in het Kisslingerhuis. De vele historische pleintjes, smalle straatjes, talrijke erkers en fresco’s op de gevels van de huizen, fonteinen en poorten nodigen uit voor een wandeling door dit schilderachtig stadje. Vrije tijd voorzien. Facultatieve lunch. Namiddag rijden we richting Pertisau naar het grootste meer van Tirol, de Achensee. Deze “Zee van Tirol” zoals die door de lokale inwoners ook wel wordt genoemd is prachtig gelegen tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberg Alpen. Een boottocht van ca. 2 uur op één van de stijlvolle schepen wordt een onvergetelijke ervaring. Terug naar het hotel voor avondmaal & overnachting.

DAG 4 AUFFACH – KUFSTEIN – SCHATZBERGBAHN (58 km)

Ontbijtbuffet. In het bekende Kufsteinerlied wordt de stad Kufstein die we vanochtend gaan bezoeken, bezongen als “de parel van Tirol”. Deze veelzijdige, bloeiende stad aan de machtige Keizerberg heeft heel wat te bieden: o.a. de moderne boetiekjes, de historische middeleeuwse Römerhofgasse en winkelcentra. Het stadssymbool is de vesting die bezocht kan worden met de panoramabahn (korting met de Wildschönau Card). In deze vesting bevindt zich het streekmuseum en de beroemde heldenorgel, het grootste openluchtorgel ter wereld. Vrije tijd voorzien. Na de facultatieve lunch rijden terug naar Auffach. De Schatzbergbahn brengt de wandelaars en iedereen die van het uitzicht wil genieten tot op een hoogte van wel 1900 m. Je kan ervoor kiezen om in het midden- of bergstation uit te stappen. Vanaf beide plaatsen slingert de Schatzbergweg naar Auffach. Onderweg kan je stoppen in één van de hutten voor een drankje op het terras. Wil je liever niet met de gondel naar boven. Wel dan kan je genieten van de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft of gezellig een terrasje doen in het centrum van Auffach. Avondmaal & overnachting.

DAG 5 AUFFACH – OBERAU (14 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend trekken we onze wandelschoenen aan en maken we onder begeleiding van een Tiroler bergwandelgids een aangename wandeling, geschikt voor alle leeftijden. Nadien genieten we van een facultatieve lunch. Namiddag brengen we een bezoek aan het Bergbauernmuseum. Via het prachtige beeldenpad over de Franziskusweg komen we aan bij het museum. Aan de hand van meer dan 1200 exposities komen alles te weten over het schamele leven van de Tiroolse bergboeren. Iedere donderdagmiddag is er een handwerkmarkt waar ook dalboeren lekkernijen uit de regio serveren. Het wordt een totaalervaring. Terug naar het hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 6 AUFFACH – BERGBOERDERIJ – SCHONANGERALM (4 km)

Ontbijtbuffet. Op deze bijzondere bergboerderij maken we kennis met een kruidentuin van maar liefst 700 m². Hier worden de kruiden en bloemen geplukt, gedroogd en gebotteld in hun eigen drooginstallatie. Er is een grote verscheidenheid aan theeën en speciale huismiddeltjes. Hier zit heel wat handwerk en liefde achter. Het is dan ook speciaal, om zeker in onze snel veranderde tijden, een natuurlijk product in handen te kunnen houden. De pracht en verscheidenheid aan kleuren zijn een lust voor het oog. Na de tuintour wordt er een kleine Jause met kruidenthee aangeboden en snuiven we de sfeer op in de “kruidenheksenkamer”. Daarna gaan we met de paardenkoetsen naar de Schönangeralm waar we genieten van een Oostenrijkse Kaiserschmarren. Met de paardenkoetsen gaat het dan terug naar de bergboerderij en van daaruit rijden we naar ons hotel. Avondmaal & overnachting.

DAG 7 AUFFACH – BELGIE: DIEPENBEEK (825 km)

Na het ontbijtbuffet gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops. Vrij middag- & avondmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur.

top