Kranjska Gora
Meerdaagse reizen

Kranjska Gora

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Parel van de Julische Alpen in Slovenië

Kranjska is gelegen in een prachtige vallei tussen de Karawanken en de Julische Alpen, vlak bij de grens met Oostenrijk en Italië in het noordwesten van Slovenië. Het is niet alleen in de winter een bekend skioord, maar ook in de zomer lokt het vele gasten omwille van zijn prachtige ligging. Vanuit ons hotel Ramada Larix hebben we een schitterend zicht op de ons omringende bergen. Van hieruit worden er uitstappen gedaan naar de hoofdstad Ljubljana, de meren van Bohinj en Bled. Ook de schitterende Soçavallei met zijn smaragdgroene rivier, maar ook zijn stille getuigen van de gruwelen uit de Eerste Wereldoorlog en Kropa, het dorp van de nagels, staan op het programma. 

We overnachten op de heenreis in de buurt van Augsburg en op de terugreis bezoeken we het eiland Herrenchiemsee met zijn prachtige barokke kasteel van Ludwig II en de stad Bamberg, in zijn geheel geklasseerd als cultureel werelderfgoed.


Reserveer deze reis

Ramada Resort

Het hotel is gelegen aan de voet van een bergflank en biedt alle faciliteiten die je van een viersterrenhotel mag verwachten.

Faciliteiten

Prachtig en groot binnenzwembad van 400 m² met whirlpool en kinderzwembad. Bar met buitenterras. Lift. Mogelijkheid tot sauna, wellness en massage (mits betaling). Eigen casino.

Kamers

Ruime kamers met gratis kluis, flatscreen-tv, douche en/of ligbad, haardroger, telefoon en gratis wifi. 

Eten en drinken

Uitgebreide warme en koude buffetten 's morgens en 's avonds. 

Bezoeken

Eventuele bijkomende kosten: ongeveer € 175 (gebaseerd op prijzen 2020):

 • De maaltijden bij de uitstappen, aangeduid met een * bij de activiteiten
 • Alle toegangsgelden van musea, kastelen en de Vintgarkloof, de kabellift en de boottocht.

In het begin van de reis worden deze gelden opgehaald. - Alle uitstappen zijn volledig vrijblijvend!!!


De aangegeven tarieven zijn richtprijzen en dus onder voorbehoud. Bezoeken onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Kledij

 • Kleine rugzak (drank en eten bij wandelingen) en wandelschoenen indien je wilt wandelen in de buurt (eventueel K-Way en/of paraplu, je weet maar nooit!)
 • Washandjes.
 • (eventueel) zwemkledij
 • zonneproducten
 • medicamenten (hoofd- en maagpijn, spierpijnen enz.) bij gevoelige voeten, voetpleisters en – verzorgingsproducten.
 • Vergeet ook geen hoofddeksel (pet, hoed) en zonnebril.
 • Product tegen muggen en muggenbeten (zelden nodig!).
 • Foto- en (of) filmapparatuur want er zijn prachtige plaatjes te schieten!
 • Vergeet ook geen hoofdkussentje voor in de bus onderweg en eventueel een pilletje tegen reisziekte (indien nodig).
 • Vergeet niet je gsm te laten aanpassen voor gesprekken van en naar Slovenië (indien nodig).
 • Verder nog een goed humeur en prachtig weer en het kan niet meer stuk

Documenten

Identiteitskaart of internationale reispas verplicht. Indien je geen EU-burger bent of je minderjarige kinderen meeneemt, gelieve je te informeren op je gemeentehuis over de documenten die je moet meenemen. Best ook kopies nemen van enkele belangrijke documenten zoals identiteitskaart. 

Munten

Euro. Er is vlakbij een bank om eventueel geld af te halen. Een kluisje is gratis beschikbaar op de kamer. De fooi is in Slovenië niet inbegrepen en bedraagt bij correcte bediening 10% (niet verplicht). Soms wordt je couvert in duurdere restaurants apart aangerekend!

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 29 jul tot zondag 6 aug 9 dagen € 1075 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 20/nacht
 • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Kranjska Gora - 9 dagen

Parel van de Julische Alpen in Slovenië

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Het programma kan veranderd of aangepast worden naargelang de omstandigheden.

Dag 1

We reizen via Nederland naar Duitsland, waar wij voor een tussenovernachting en avondmaal halt houden.

Dag 2

Gelegenheid tot een rondwandeling in de stad Augsburg en vertrek naar onze eindbestemming Kranjska Gora. Inchecken en avondmaal.

Dag 3

Kennismaking met Kranjska Gora, wandeling naar het Jasnameer en bezoek aan een typische boerderij in het dorp, ingericht als museum. Namiddag vrij.

Dag 4

Daguitstap naar het schilderachtige meer van Bled en omgeving. We bezoeken in de voormiddag de schitterende Vintgarkloof. ’s Middags vrije lunch (*) en vrije tijd. Daarna gaan we naar het machtige kasteel (*) op de rots aan de rand van het meer met aanlsuitend vrije tijd op een terrasje met uitzicht.

Dag 5

De Soçavallei, die we gaan verkennen, ligt aan de andere zijde van de bergen en is beroemd om zijn smaragdkleurige rivier die zich erdoorheen slingert, maar ook om zijn vreselijke gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier is net als bij ons aan de IJzer om elke meter rots gevochten tussen Italië en Oostenrijk en er zijn honderdduizenden doden gevallen aan wat men toen het Izonzofront noemde. Voormiddag worden we rondgeleid in het informatiecentrum (*) van de Julische Alpen in Trenta en na het vrije middagmaal (*) trekken we naar Kobarid waar een gids in het plaatselijke oorlogsmuseum (*) ons vertelt over de verschrikkingen van WO I die daar hebben plaatsgevonden. Dan is het weer tijd om terug te keren naar het hotel.

Dag 6

Voormiddag vrij. Namiddag staat een bezoek aan het mijnwerkersdorpje Kropa en de hoofdstad Ljubljana op het programma. Kropa is gelegen in een uithoek van een vallei en was bekend om zijn ijzermijnen en zijn nagelproductie. We worden rondgeleid in het nagelmuseum (*) en krijgen een demonstratie van het nagels kloppen in de enig overgebleven smidse van het dorp. Daarna rijden we verder naar Ljubljana en maken een rondwandeling in deze gezellige hoofdstad met z’n mooie pleintjes, hoekjes en vele terrasjes. Na wat vrije tijd gaan we eten (*) in een gezellig, oud restaurant en keren dan weer terug naar ons hotel.

Dag 7

Vandaag staat een uitstap naar het prachtige meer van Bohinj op het programma. Na het ontbijt rijden we door een schilderachtige vallei naar het meer van Bohinj. Daar nemen we de kabellift (*) om een schitterend uitzicht te krijgen over het meer, de vallei en de omringende bergen en eventueel een korte wandeling te maken op één van de skipistes of een terrasje te doen. Na het vrije middagmaal (*) nemen we nog een kijkje in een pittoresk kerkje (*) aan de rand van het meer met prachtige middeleeuwse fresco’s en keren daarna terug naar het hotel.

Dag 8

We rijden vandaag naar Ingolstadt in Duitsland, maar onderweg bezoeken we nog de Chiemsee, waar we met een boot (*) naar het Herreninsel gebracht worden. Daar staat het fameuze kasteel (*) van Ludwig II, ook wel het mini- Versailles genoemd. Hier slaat de pracht en de praal van de inrichting ons letterlijk met verstomming!!! Daarna vervolgen we onze weg naar Ingolstadt voor de tussenovernachting.

Dag 9

Vanuit Ingolstadt maken we een klein zijsprongetje naar Bamberg, een lieflijke stad ten noorden van Nürnberg die in zijn geheel geklasseerd is als cultureel werelderfgoed. Na een vrij middagmaal en een vrije rondwandeling in de stad vervolgen wij onze tocht huiswaarts.

Vervoer

2 x dagreis met tussenovernachting

top