Portoroz
Meerdaagse reizen

Portoroz

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Portoroz/Piran en de Sloveense Rivièra

Vernieuwd programma!

Slovenië zal je verbazen door de adembenemende pracht van het landschap van de Julische Alpen dat uitvloeit naar de kust van de Adriatische Zee.

Wij verblijven in Portoroz, de populairste badplaats aan de circa 40 km lange, prachtige Sloveense kust.

Portoroz biedt zowel de mogelijkheden voor een rustige strandvakantie als deze voor een meer actieve watersportvakantie

Het klimaat is bijzonder zacht en alzo kan je hier niet alleen van zon en zee genieten, maar bieden wij je een waaier van mogelijke uitstappen aan. O.a. bezoek aan Piran, Koper, een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana, daguitstap naar Kroatisch Istrië met bezoek aan de stadjes Rovinj en Porec, bezoek aan de stad Trieste en het wondermooie kasteel “Miramare”, ook de alom bekende grotten van Postojna staan op ons programma. Tevens voorzien we tijdens het verblijf ook een boottocht langsheen de Adriatische (Sloveense) kust (bezoek aan Isola).

Reserveer deze reis

Keuze uit 2 hotels: Hotel Riviera of Grand Hotel Portoroz

Beide hotels liggen op korte afstand van elkaar aan de strandboulevard.

Hotel Riviera ✪✪✪✪

Modern hotel met een mooi uitzicht op de baai van Piran. Ideaal hotel voor een welverdiende relaxatie en ontspanning. 

Grand Hotel Portoroz ✪✪✪✪s
Het hotel bevindt zich in het centrum van Portoroz, op een steenworp van de zee. Elegant ingerichte kamers met badkamer, airco, tv, telefoon, internet, safe en minibar. 

De hotels zijn toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Ter plaatse spreekt men Sloveens, maar de meerderheid van de bevolking spreekt ook Duits, Engels en Italiaans.

Faciliteiten

Hotel Riviera ✪✪✪✪

Het beschikt over een binnen- en buitenzwembad met verwarmd water, gratis wifi, verschillende outdoor activiteiten...


Grand Hotel Portoroz ✪✪✪✪s

2 restaurants, zwembad + kinderzwembad, een zonneterras, boetieks, fitnesscenter, panoramische lift en een exclusief strand. Gratis wifi. Laat je verwennen in het spacentrum.

Kamers

Alle kamers zijn volledig uitgerust: telefoon, televisie, koelkast, safe (gratis). Alle badkamers hebben toilet, douche, haardroger en de volledige badbenodigdheden (badhanddoeken, zeep...). Water is drinkbaar. Mogelijkheid tot internetgebruik.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 2 en eindigend met het ontbijt op dag 8.

Bezoeken

Prijzen en toegangsprijzen bij facultatieve uitstappen, bezoeken, maaltijden en boottocht (onder voorbehoud):

 • Inkom grotten van Postojna: € 29,00 (Studenten: € 23,00 Kinderen <12j: € 16,00)
 • Boottocht: € 17,00 (Kinderen <12j: € 12,00)
 • Uitstap Koper: wijndegustatie met hapjes € 25,00 (Kinderen: € 15,00)
  Bezoek “paleis”: € 10,00
 • Middagmaal in Rovinj (drank inbegrepen): € 18,00 (Kinderen: € 12,00)

Deze tarieven zijn van 2022 en kunnen eventueel aangepast worden. De uitstappen worden ter plaatse aan onze reisleider betaald.

Kledij

Aangepaste kledij. Geen speciaal schoeisel voor de uitstappen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers), ook voor kinderen. 

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 21 jul tot zaterdag 29 jul 9 dagen € 999 Reserveer
vrijdag 21 jul tot vrijdag 4 aug 15 dagen € 1998 Reserveer
vrijdag 21 jul tot zaterdag 29 jul 9 dagen € 1065 Reserveer
vrijdag 21 jul tot vrijdag 4 aug 15 dagen € 2130 Reserveer
donderdag 27 jul tot vrijdag 4 aug 9 dagen € 999 Reserveer
donderdag 27 jul tot vrijdag 4 aug 9 dagen € 1065 Reserveer
zaterdag 2 sep tot zondag 10 sep 9 dagen € 899 Reserveer
zaterdag 2 sep tot zondag 10 sep 9 dagen € 940 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Geen vierpersoonskamers mogelijk in Grand Hotel Portoroz
 • 3de volwassene op tweepersoonskamer: -15 %
 • Kinderen: miniclub tijdens maanden juli en augustus
 • Toeslag kamer met zeezicht: op aanvraag
 • Supplement balkon: op aanvraag
 • Ook te boeken als strandvakantie
 • 2 x nachtreis


Activiteiten

9 dagen – Portoroz/Piran “Sloveense Rivièra”

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Slovenië zal je verbazen door de adembenemende pracht van het landschap van de Julische Alpen dat uitvloeit naar de kust van de Adriatische Zee. Wij verblijven in Portoroz, de populairste badplaats aan de ca. 40 km prachtige kust. Het klimaat is er bijzonder zacht, en alzo kan je hier niet alleen van zon en zee genieten, maar ook van een waaier aan uitstappen die wij je aanbieden: o.a. bezoek aan de stad Piran, een bezoek aan de stad Koper, een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana, daguitstap naar Kroatisch Istrië met bezoek aan de stadjes Rovinj en Porec, bezoek aan de stad Trieste en het wondermooie kasteel “Di Miramare”. Ook de alom bekende grotten van Postojna (UNESCO werelderfgoed) staan op ons programma. Tevens voorzien we in een boottocht op de Adriatische Zee.

ONZE HOTELS

Prachtig gelegen recht tegenover het strand. Mooie ruime kamers voorzien van douche en wc. ’s Morgens en ’s avonds uitgebreid buffet. Gratis gebruik van het binnen- en buitenzwembad met verwarmd zeewater van het hotel Riviera, alsook van het aanpalende Hotel Grand Portoroz. Mogelijkheid tot “Wai Thai” Massage en verschillende andere soorten massages en sauna. Beide hotels zijn toegankelijk voor rolstoelpatiënten.

Dag 1

Vertrek in de late namiddag in Diepenbeek. Via Aken, Keulen (tussen Keulen en Frankfurt gelegenheid om het avondmaal te gebruiken), Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg, Munchen, Rosenheim, grensovergang Oostenrijk, Salzburg, Tauerntunnel, Spittal, Villach (in de omgeving ontbijtstop), grensovergang Italië, Udine, Trieste, grensovergang Slovenië, Koper, Isola, Portoroz.

Dag 2

Aankomst in Portoroz in de late voormiddag. Een eerste kennismaking met Portoroz d.m.v. een wandeling onder begeleiding van onze gids en vrij middagmaal. Kamerindeling (de kamers zijn beschikbaar vanaf 14.00 u) en vrije namiddag. Rond 18.00 u aperitief en inschrijving voor de facultatieve uitstappen en bezoeken.

Dag 3 – 4 – 5 – 6 – 7

Tijdens ons verlof in Portoroz maken we volgende uitstappen:

 • Mogelijkheid om een boottocht te maken op de Adriatische Zee langsheen de Sloveense kust inclusief bezoek aan het stadje Isola.
 • ½ daguitstap naar PIRAN. Aardig stadje, parel van Sloveens Istrië, dat terrasvormig gebouwd is rond de haven. Geboorteplaats van de bekende violist Tartini, de composist van de “Duivelssonate”.
 • ½ daguitstap naar de wijnregio omheen de stad KOPER “Capodistria” (gebouwd door de Grieken). We bezoeken het historisch centrum (Pretoriaans paleis) en voorzien in een bijzondere wijndegustatie.
 • Daguitstap naar de GROTTEN VAN POSTOJNA en de hoofdstad LJUBLJANA.
  • Voormiddag: LJUBLJANA heeft als moderne hoofdstad een bijzondere binnenstad met veel bezienswaardigheden. Men vindt er veel bijzondere gebouwen, vaak een mix van Barok en Jugendstil.
  • Namiddag: DE GROTTEN VAN POSTOJNA: een naam met wereldfaam. Zowat de mooiste en meest betoverende grotten ter wereld. Een traject van 5 km wordt in de grotten per treintje afgelegd. Op meer dan 90 meter diepte leidt een plaatselijke gids ons doorheen deze adembenemende grotten. (inkom van de grotten is niet in de reissom inbegrepen).
 • Daguitstap: “ISTRIE TOUR”. We bezoeken de mooiste stadjes aan de Kroatische kust, zoals ROVINJ (mogelijkheid om het middagmaal te gebruiken in typisch Kroatisch restaurant) en POREC.
 • Daguitstap naar de grootste havenstad van Noordnoordoost-Italië, TRIESTE, met zijn mooie gebouwen, kerken en winkels. In de namiddag trekken we naar het wondermooie kasteel “CASTELLO DI MIRAMARE”, gebouwd op een rotspunt voor Aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk en zijn echtgenote Charlotte van België.

Dag 8

Ontruimen van de kamers in de late voormiddag. Verder vrije dag met vrij avondmaal (niet inbegrepen) in Portoroz. Laden van de bagage en vertrek uit Portoroz om 19.00 u. Via dezelfde weg als bij het opkomen, en met de nodige haltes, terug naar België.

Dag 9

Er wordt gestopt voor het vrije ontbijt in Duitsland. Aankomst voorzien in Diepenbeek in de voormiddag.

Vervoer

2 x NACHTREIS

top