Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

PARELS VAN BOHEMEN

PRAAG – CESKY KRUMLOV – TABOR

Jindrichuv Hradec, een historische stad met het grootste waterkasteel van Bohemen, is de ideale uitvalsbasis om de culturele schatten van Bohemen (Praag – Cesky Krumlov – Hluboka – Telc – Tabor – Ceske Budejovice...) te ontdekken in een schitterend landschap van bossen, heuvels, weiden en meren. Een must voor mensen die houden van rust en natuur! Het leven is er nog erg goedkoop!

HET ECHTE TSJECHIE!!!

Daguitstap naar Praag, afgesloten met een boottocht met avondbuffet. Bezoek aan het romantische stadje Cesky Krumlov, ook “Praag in het klein” genoemd en het nabijgelegen kasteel van Hluboka – mooiste kasteel van Bohemen – als een kopie van het Windsorkasteel van Engeland. Mogen zeker niet gemist worden: het mooiste plein van Tsjechië in Telc (werelderfgoed Unesco) en Tabor met zijn rijke Hussietengeschiedenis. Bij een compleet beeld van Tsjechië mag het bezoek aan de bierstad Ceske Budejovice, het barokke klooster en bibliotheek van Nova Rise en het historisch stadje Jindřichův Hradec (waterkasteel, Gobelinhuis en museum) evenals het typisch Boheemse kristal en keramiek niet ontbreken.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Avondeten op de boot en wijnavond inbegrepen in de prijs.

Reserveer deze reis

Hotel Concertino****

Hotel in het hartje van de stad Jindřichův Hradec.

Faciliteiten

Bar, lift, zomerterras, wellness, sauna en biljartzaal. 

Kamers

Alle kamers met bureau, elektronische/magnetische sleutels, haardroger, kluis, minibar, privébadkamer, telefoon met directe buitenlijn, satelliet-tv.

Eten en drinken

Tsjechische en internationale gerechten. Halfpension beginnend met avondeten op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 7. 

Bezoeken

Inbegrepen:

  • Praag (boottocht + avondbuffet)
  • Nederlandstalige begeleider ter plaatse bij alle uitstappen
  • Laatste avond in hotel: varken aan spit – wijnavond – Tsjechische muziek.


Niet inbegrepen:

  • Dranken tijdens de avondmalen (behalve laatste avond wijn)
  • Inkomgelden: Hluboka (kasteel), Nova Rise (klooster) J. Hradec (museum, kasteel en Gobelinhuis) České Budějovice: Brouwerij Budweiser Budvar

Totaal: ± € 70 per persoon (= ± 1650 CZK) gebaseerd op prijzen 2023.


Bezoeken en prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij en stevige schoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Tsjechische kronen (€ 1 = ± 24 CZK) Best wisselen in België.
Ook mogelijk geld afhalen in Jindrichuv Hradec (geldautomaten).

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension. Avondeten op de boot en wijnavond inbegrepen in de prijs.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 23/nacht
  • 2 x dagreis


Activiteiten

PARELS VAN BOHEMEN - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Praag, Cesky Krumlov, Tabor

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Langs de Duitse autobanen richting Tsjechië. Aankomst in ons hotel en avondmaal.

Dag 2

Een dagje Jindrichuv Hradec. Kennismaking met het historisch stadje en zijn bezienswaardigheden: het prachtige renaissance waterkasteel, het grootste van Bohemen het oudste museum van Bohemen met de grootste mechanische kerststal ter wereld opgenomen in het Guinness Book of Records en het gobelinhuis. Een beauty! Middag: vrije lunch.

Dag 3

Daguitstap naar Praag. Geleid bezoek aan de vier stadswijken van deze gouden stad en kennismaking met de Praagse burcht (St. Vituskathedraal, gouden straatje, aflossing van de wacht…). Vrije lunch. Namiddag bezoek aan de Mala Strana (mooiste paleizen en kerken o.a. St. Niklaaskerk en Kindje Jezus van Praag) de Karelsbrug, de Oude Stad, (Clementinum, astronomische uurwerk), de Nieuwe Stad (Wenceslasplein, Representatiehuis) en de Jodenwijk. Tussendoor tijd voor shopping! ’s Avonds: boottocht op de Moldau met buffet.

Dag 4

Daguitstap naar Nova Rise en Telc. In de late voormiddag richting Telc. Vrije lunch. Namiddag bezoek aan het Premonstratenzerklooster van Nova Rise. Fraaie bibliotheek en prachtige barokke St-Petrus en Pauluskerk. Telc, stadje met het mooiste plein van Tsjechië behorend tot de wereldmonumenten van de UNESCO. Schilderachtige, pastelkleurige geveltjes, net als uit een Walt Disney decor gegrepen! Tijd voor shopping.

Dag 5

Bezoek aan Tabor. De hussietenstad met een rijke geschiedenis en zeer mooi marktplein met patriciërshuizen. Geleide stadswandeling en tijd voor shopping, vrije lunch (facultatief). Namiddag geleid bezoek aan de hoofdstad van Zuid-Bohemen, Ceske Budejovice. Stad met het grootste vierkante plein van Tsjechië (130m/130m) omzoomd met burgerwoningen en winkels met arcaden en een prachtig renaissance stadhuis. Aansluitend bezoek aan de brouwerij Budweiser Budvar om te genieten van een heerlijke pils tijdens de rondleiding.

Dag 6

Daguitstap naar Zuid-Bohemen. Geleid bezoek aan het kasteel van Hluboka, mooiste kasteel van Bohemen. Kopie van Windsor Castle, Engelse koninklijke familie. Vrije lunch in Cesky Krumlov. Namiddag: geleid bezoek aan Cesky Krumlov. Het “Kleine Praag” met zijn kilometerkasteel van de Schwarzenbergen en romantische middeleeuwse straatjes met gezellige terrasjes aan de oevers van de Moldau. Ruime vrije tijd voor shopping. ’s Avonds: gezellige afscheidsavond met varken aan ‘t spit, wijnavond (1/2 l p.p. met keuze) en Tsjechische livemuziek.

Dag 7

Na het ontbijtbuffet terugreis richting Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top