Klosters
Meerdaagse reizen

Klosters

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Klosters, een idyllisch dorpje in Graubunden in het zuidoosten van Zwitserland wordt omgeven door heel wat 3000-ers. Het is het buurdorp van de bekende stad Davos, waar geregeld de groten der aarde congressen houden over wereldvrede en klimaat.

We genieten van de gezonde berglucht want aan goed gemarkeerde wandelwegen is hier geen gebrek. Uniek is onze treinreis naar Filisur met de Rhätische Bahn , die geklasseerd is als Werelderfgoed door Unesco. 
Ook een bezoek aan Chur staat op ons programma. Het is de oudste stad van Zwitserland en we maken een wandeling door het historische centrum, dat de laatste jaren helemaal met respect voor het verleden gerestaureerd werd en autovrij is. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand!
Op de nationale feestdag genieten we mee met de Zwitsers van de festiviteiten in het dorp. Die eindigen met een vuurwerk tussen de bergtoppen.

Reisdata
woensdag 29 jul tot maandag 3 aug

Bekijk data en prijzen

Viersterrenhotel

Faciliteiten

Mooie wellnessfaciliteiten (sauna, whirlpool, zwembad) en een pianobar voor de gemoedelijke uurtjes vervolledigen het plaatje.

Eten en drinken

We verblijven in een viersterrenhotel op basis van halfpension. Ontbijt en avondmaal in buffetvorm. 

Bezoeken

Uitstappen met de bergbanen zijn facultatief. We krijgen korting met onze gastenkaart.

De uitstap met de Rhätische Bahn is inbegrepen.


Prijzen facultatieve uitstappen:

-          Parsenn-Gotschnabahn: heen en terug = 25 CHF / enkel = 15 CHF

-          Modelbaanmuseum Filisur = 5 CHF

-          Bündner Kunstmuseum = 10 CHF

Kledij

Voorzie echte wandel- of bergschoenen. Regenkledij en een rugzakje voor de bergtochten.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

In Zwitserland betalen we nog met de Zwitserse frank. Al kan er in Zwitserland ook met euro's betaald worden of je kan je euro's ter plaatse wisselen voor Zwitserse franken.

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 29 jul tot maandag 3 aug 6 dagen / 5 nachten € 699
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

Klosters - Zwitserland - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Klosters ligt in het kanton Graubünden in het zuidoosten van Zwitserland. Het idyllische dorpje is omgeven door drieduizenders. Wandelplezier gegarandeerd. Maar ook cultuur en natuur gaan in deze regio goed tezamen. We bezoeken Chur, de oudste stad van Zwitserland. We maken ook een treinreis met de Rhätische Bahn, een hoog gelegen spoorlijn die inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. En op de nationale feestdag genieten we een ganse dag van de festiviteiten in traditionele stijl eindigend met een vuurwerk tussen de bergtoppen.

DAG 1

Vroeg vertrek vanuit Diepenbeek richting autosnelweg. We rijden via Luxemburg en de Elzas richting Zwitserland. Vrij ontbijt en vrij middagmaal onderweg. In Basel nemen we de Zwitserse autobaan richting Zürich en Liechtenstein. We bereiken Klosters in de vroege vooravond, waar we onze intrek nemen in Parkhotel Silvretta. Een gemoedelijk viersterrenhotel met een uitgebreid wellnesscentrum waar je helemaal kan ontspannen. Het restaurant nodigt uit tot puur culinair genieten. Het hotel ligt in het centrum van het idyllische dorpje Klosters. We bevinden ons hier in het kanton Graubünden, dat voor een groot deel de grens vormt met Oostenrijk en Italië.

DAG 2

Vandaag nemen we de Parsenn-Gotschna kabelbaan tot op 2350 m. We wandelen langs de panoramaweg terug naar het middelstation. Picknick of vrije lunch in een berghut onderweg. Van het middelstation terug met de kabelbaan naar ons hotel waar we kunnen ontspannen in het zwembad of de sauna. Avondmaal in buffetvorm.

DAG 3

Met de autocar naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. Het historische centrum is de laatste jaren met heel veel zorg gerestaureerd en volledig autovrij. Op zaterdagmorgen is er ook een traditionele boerenmarkt in het centrum van Chur. De vele boetieks, bistro’s en galerijen verlenen het historische centrum een mediterrane flair. We bezoeken de kathedraal Maria Hemelvaart met een prachtig altaar en kunstschatten. Tevens wandelen we langs het bisschoppelijk paleis en vele gerestaureerde middeleeuwse huizen. Na de middag terug met de autocar naar Klosters waar we bij een aperitiefje in de pianobar gezellig samenzijn. Avondmaal in het hotel.

DAG 4

Vandaag is het nationale feestdag. Er is een grote vlooienmarkt in Klosters met verschillende festiviteiten eindigend in vuurwerk ’s avonds laat. Mogelijkheden te over om te wandelen of te kuieren door het gezellige centrum van Klosters en te genieten van de traditionele muziek en klederdrachten. ’s Avonds genieten we van een typisch Graubündnerbuffet.

DAG 5

Na het ontbijt (buffetvorm) nemen we in Klosters de “Rhätische Bahn” naar Davos en Filisur. In Zwitserland met de trein reizen is een hele belevenis. De Rhätischen Bahnen zijn opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. We rijden door het dal van de bergrivier “Zügen” naar Filisur, 40 km zuidwaarts. Filisur is een prachtig bergvakantiedorpje in het hart van Graubünden. Het maakt deel uit van de nationale inventaris van cultuurgoederen en geldt als een van de best bewaarde straatdorpen in de regio. Hier wordt de traditie in ere gehouden. Maar niet alleen spoorliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: tussen 1952 en 1954 werd op de Alp Falein de eerste Heidifilm opgenomen – een uitstapje dat ook vandaag de dag nog de moeite waard is. Ook voor wandelliefhebbers is Filisur een paradijs. De lama’s van biologische boerderij La Sorts in Filisur staan dag en nacht klaar voor iedereen die een romantisch tochtje wil maken. In de late namiddag keren we terug met de trein naar Klosters, waar we ons avondmaal in het hotel nemen.

DAG 6

Na het ontbijt vertrek terug richting België langs de Zwitserse autobahn. Vrij middagmaal onderweg. Terug over Basel, de Elzas en Luxemburg naar Diepenbeek waar we ’s avonds aankomen.

top