Klosters
Meerdaagse reizen

Klosters

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Klosters, een idyllisch dorpje in Graubunden in het zuidoosten van Zwitserland wordt omgeven door heel wat 3000-ers. Het is het buurdorp van de bekende stad Davos, waar geregeld de groten der aarde congressen houden over wereldvrede en klimaat.

We genieten van de gezonde berglucht want aan goed gemarkeerde wandelwegen is hier geen gebrek. Uniek is onze treinreis naar Filisur met de Rhätische Bahn , die geklasseerd is als Werelderfgoed door Unesco.

Ook een bezoek aan Chur staat op ons programma. Het is de oudste stad van Zwitserland en we maken een wandeling door het historische centrum, dat de laatste jaren helemaal met respect voor het verleden gerestaureerd werd en autovrij is. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Silvretta Parkhotel****

Centraal gelegen, ideaal voor de uitstappen met de bergbanen en de trein.

Faciliteiten

Mooie wellnessfaciliteiten (sauna, whirlpool, zwembad) en een pianobar voor de gemoedelijke uurtjes vervolledigen het plaatje.

Kamers

De gezellige kamers hebben televisie met kabelzenders, radio, telefoon, minibar, kluisje en bieden uitzicht op de tuin. In de badkamer is er een bad of douche, er zijn gratis toiletartikelen en er is een haardroger aanwezig.

Eten en drinken

We verblijven in een viersterrenhotel op basis van halfpension. Ontbijt en avondmaal in buffetvorm.

Bezoeken

Uitstappen met de bergbanen zijn facultatief. We krijgen korting met onze gastenkaart.

De uitstap met de Rhätische Bahn is inbegrepen. Programma van dag 3 en dag 4 kunnen gewisseld worden naargelang de weeromstandigheden.

Prijzen facultatieve uitstappen:

-          Parsenn-Gotschnabahn: heen en terug = 28 CHF / enkel = 18 CHF

-          Bündner Kunstmuseum = 12 CHF


Op basis van prijzen 2021

Kledij

Voorzie echte wandel- of bergschoenen. Regenkledij en een rugzakje voor de bergtochten.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

In Zwitserland betalen we nog met de Zwitserse frank. Al kan er in Zwitserland ook met euro's betaald worden of je kan je euro's ter plaatse wisselen voor Zwitserse franken.

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
dinsdag 16 jul tot zondag 21 jul 6 dagen € 825 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 23/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Klosters - Zwitserland - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Klosters ligt in het kanton Graubünden in het zuidoosten van Zwitserland. Het idyllische dorpje is omgeven door drieduizenders. Klosters staat garant voor uren wandelplezier, zowel voor de geoefende wandelaar als voor mensen die gewoon willen genieten van wandelen in de vallei met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Maar ook cultuur en natuur gaan in deze regio goed samen. We bezoeken Chur, de oudste stad van Zwitserland. We maken ook een onvergetelijke treinreis met een traditionele nostalgietrein. De Rhätische Bahn is een hoog gelegen spoorlijn die van het oosten van Zwitserland naar het westen loopt over viaducten, tunnels, langs gletsjers… Wij gaan die spotten vanop een prachtig uitzichtpunt waar ze over een van de hoogste viaducten rijdt. Deze spoorweg prijkt inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

DAG 1

Vroeg vertrek vanuit Diepenbeek richting autosnelweg. We rijden via Luxemburg en de Elzas richting Zwitserland. Vrij ontbijt en vrij middagmaal onderweg. In Basel nemen we de Zwitserse autobaan richting Zürich en Liechtenstein. We bereiken Klosters in de vroege vooravond, waar we onze intrek nemen in Parkhotel Silvretta. Een gemoedelijk viersterrenhotel met een uitgebreid wellnesscentrum waar je helemaal kan ontspannen. Het restaurant nodigt uit tot puur culinair genieten. Het hotel ligt in het centrum van het idyllische dorpje Klosters. We bevinden ons hier in het kanton Graubünden, dat voor een groot deel de grens vormt met Oostenrijk en Italië.

DAG 2

We verkennen het prachtige Monbieldal en wandelen naar Alp Nova en Alp Garfiun. Een wandeling die voor iedereen geschikt is. Op Alp Nova kunnen we kaas en verse melk proeven. Op Alp Garfiun genieten we van een prachtig uitzicht op de hoge besneeuwde bergtoppen die de grens vormen met Italië. Mogelijkheid om hier te picknicken of te genieten van een typische Graubunder Platte. Van Monbiel terug met de lijnbus naar het centrum van Klosters. 

DAG 3

Met de autocar naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. Het historische centrum is de laatste jaren met heel veel zorg gerestaureerd en volledig autovrij. Op zaterdagmorgen is er ook een traditionele boerenmarkt in het centrum van Chur. De vele boetieks, bistro’s en galerijen verlenen het historische centrum een mediterrane flair. We bezoeken de kathedraal Maria Hemelvaart met een prachtig altaar en kunstschatten. Tevens wandelen we langs het bisschoppelijk paleis en vele gerestaureerde middeleeuwse huizen. Na de middag terug met de autocar naar Klosters waar we bij een aperitiefje in de pianobar gezellig samenzijn. Avondmaal in het hotel. 

DAG 4

Vandaag rijden we met de Rhätische Bahn naar Davos. Hier nemen we de Parsennkabelbaan tot op de Weissfluhjoch op 2700 m. We wandelen langs de panoramaweg terug over de Totalp naar de Parsennberghut. Picknick of vrije lunch in de hut. We wandelen verder richting Gotschnagipfel waar we de kabelbaan terugnemen naar Klosters. Een onvergetelijke bergwandeling met prachtige panorama’s onderweg. Terug in het hotel kunnen we ontspannen in het zwembad of de sauna. Avondmaal in buffetvorm.

DAG 5

Na het ontbijt (buffetvorm) nemen we in Klosters de “Rhätische Bahn” naar Davos en Filisur. In Zwitserland met de trein reizen is een hele belevenis. De Rhätischen Bahnen zijn opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. We rijden door het dal van de bergrivier “Zügen” naar Filisur, 40 km zuidwaarts. Filisur is een prachtig bergvakantiedorpje in het hart van Graubünden. Het maakt deel uit van de nationale inventaris van cultuurgoederen en geldt als een van de best bewaarde straatdorpen in de regio. Hier wordt de traditie in ere gehouden. We maken een wandeling naar het uitzichtspunt op het viaduct van de Rhätische Bahn. Fototoestel niet vergeten! Onvergetelijke plaatjes kun je hier maken. Wie niet te voet naar het uitzichtplatform wil, kan met een toeristentreintje vanuit het station tot onder het viaduct rijden. In de late namiddag keren we terug met de trein naar Klosters, waar we ons avondmaal in het hotel nemen. 

DAG 6

Na het ontbijt vertrek terug richting België langs de Zwitserse autobahn. Vrij middagmaal onderweg. Terug over Basel, de Elzas en Luxemburg naar Diepenbeek waar we ’s avonds aankomen.

Vervoer

2 x dagreis

top