Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Saksen, Dresden, Leipzig en de Saksische Schweiz

Een prachtige cultuur- en natuurreis

Saksen, gelegen in het oosten van de Bondsrepubliek Duitsland. Dresden noemt men ook vaak het culturele hart van Duitsland. Je kunt in Saksen genieten van rijke cultuur, een erg boeiende geschiedenis, spetterende steden, kleine pittoreske stadjes en dorpjes met veel natuurschoon, zoals de Saksische Schweiz. Aan de boorden van de Elbe rijpen de druiven voor de heerlijke Saksische wijn. De stad Meissen, de wieg van ons Europees porselein, de prachtige parken en kastelen zijn werkelijk een streling voor het oog. Culinair kan je hier volop genieten van de typische streekgerechten en nog zoveel meer... Ooit zei iemand: “ Ik kom van Leipzig, een plaats waar men de ganse wereld in het klein kan zien.”

Reserveer deze reis

Hotel am Terrassenufer

Viersterrenhotel in het centrum van Dresden dat een prachtig uitzicht biedt op de rivier de Elbe. 

Kamers

De ruime, rookvrije kamers met een lichte inrichting beschikken over een flatscreen-tv, een minibar en een bureau. Er is gratis wifi in de hele accommodatie. De kamers kijken uit op de barokke historische binnenstad of op het schilderachtige platteland van Saksisch Zwitserland.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension met ruim ontbijtbuffet.

Bezoeken

Inkomgelden bezoeken: ± € 80, prijzen worden bepaald op het heersende prijsniveau in 2022.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 11 jun tot donderdag 16 jun 6 dagen / 5 nachten € 635 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 23/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Dresden - 6 Dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Saksen, Dresden, Leipzig en de Saksische Schweiz.

Mooie panorama- en wijnroute door het prachtige Saksische Elbeland en Saksische Zwitserland met bezoek aan de 3 bekende mooie historische steden Dresen, Leipzig en Meissen, in het spoor van beroemde dichters zoals Goethe, en componisten zoals Bach én de legendarische Barokkoning August de Sterke.

Dag 1

Afreis Diepenbeek – via Duitse autowegen en de nodige stops naar Dresden. Installatie in het hotel te Dresden.

Dag 2 - Dresden

Vandaag staat er een stadswandeling in het centrum van Dresden op het programma, met bezoek aan de Theaterplatz, Kath, Hofkirche, Semperoper, Frauenkirche, Zwinger, Brühlsche Terrasse, Stallhof, Fürstenzug, Rathausturm (betalend) enz. Vrije lunch. Voor de shoppers vrije tijd.


Dag 3 - Saksische Schweiz

In de voormiddag, bezoek aan het mooie Slot Weesenstein, aansluitend via een toeristische route door het mooie Müglitztal naar Bastei – vrij middagmaal – en bezoek aan Bastei (Saksische Canyon), een brok mooie natuur in de Saksische Schweiz. Namiddag: grote oriënterende stadsrondrit door Dresden en zijn buitenwijken, langs de historische bezienswaardigheden en de prachtige villawijken, gelegen langsheen de boorden van Elbe, met onder meer de Elbschlösser, Weißer Hirsch, Brouwerij Waldschlösschen, Pfunds Mölkerei, Blasewitz, Blaues Wunder, Königstrasse, Goldene Reiter, Große Garten, enz.

Dag 4 - Leipzig

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Leipzig, de zeer oude sfeervolle universiteitsstad en centrum van kunst en muziek. Leipzig is een historische cultuurstad met grote uitstraling. Richard Wagner werd hier geboren, Bach, Mendelsohn Bartholdy, Goethe en andere grote namen werkten ooit hier. De stad bezit heel wat historische gebouwen, sfeervolle straatjes en pleintjes wisselen elkaar af in de Altstadt. Leipzig is internationaal bekend als Messestadt (Beursstad) en boekenstad, van het Gewandhaus met eigen orkest, het Grassimuseum met unieke collecties en de beroemde Bachkerk de ‘Thomaskirche’. De Leipziger zijn vooral bekend geworden in de recente geschiedenis (1989) zij liggen aan de basis van de hereniging van de beide Duitslanden, de befaamde maandagdemonstraties die telkens vanaf de Nikolaikirche een aanvang namen. Na het middagmaal (facultatief op een uitzonderlijke locatie) maken we een korte stadsrondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden die de stad rijk is, zoals het monument van de Volkerenslag bij Leipzig (1813), waar men Napoleon een verpletterende nederlaag bezorgde. Na de rondrit is er wat vrije tijd om zelf bezienswaardigheden en musea te bezoeken. Of te shoppen in het prachtige Hauptbahnhof met zijn mooie handelszaken en moderne galerieën, of je pikt gewoon een terrasje mee, in een van de gezellige straatjes als de Barfussgasse, de buik van Leipzig… en dan is het weer tijd om terug te rijden naar ons hotel.

Dag 5 - Dresden Pillnitz – Meissen

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige, aan de Elbe gelegen, barokke lustslot Pillnitz met zijn bijzonder mooie tuinen. Nadien varen we met een historische raderboot van de Weiße Flotte (duur ± 1 uur) terug naar Dresden met een vrije lunch op de boot. Vervolgens rijden we via de Wijnroute naar porselein- en wijnstad Meissen. Deze stad is de historische kern van Saksen met zijn mooie Albrechtsburg, prachtig gelegen op de burchtheuvel, geflankeerd door de Dom, een schitterend voorbeeld van de gotiek. Hier bezoeken we namiddag de beroemde Porselein manufactuur, men toont ons de verschillende fases van het productieproces met Nederlandstalige uitleg, aansluitend bezoek aan het porseleinmuseum. Na het bezoek maken we een korte stadswandeling, of is er vrije tijd voor eigen bezoek aan de prachtige Dom en de indrukwekkende Albrechtsburg. Als we terugrijden naar ons hotel gaan we, als de tijd het nog toelaat, langs het jachtslot Moritzburg voor een korte fotostop.

Dag 6 - Dresden - Arnstadt - Diepenbeek

Terugreis via Arnstadt de ‘Poort tot het Thüringer Wald’. Arnstadt, idyllisch gelegen aan de noordelijke flank van het Thüringer Woud, een historische plaats in het Midden-Duitse cultuurgebied. Arnstadt is een waardevolle getuige van vroege Europese stedenbouw. Na een korte wandeling langs de voornaamste monumenten en kerken, zoals de beroemde Ober- Liberalen- en Bachkerk en het Slotmuseum, is er nog een laatste facultatief middagmaal in een historisch hotel waar ooit beroemdheden verbleven zoals o.a. Bach. Dit vormt een mooie afsluiter. Daarna rijden we huiswaarts, na zes welgevulde, mooie dagen in het mooie Saksen, met de nodige stops onderweg.

top