Normandië
Meerdaagse reizen

Normandië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

WEST-FRANKRIJK

Naast een indrukwekkend oorlogsverleden met als blikvangers Caen, Arromanches met het museum van de kunstmatige haven en het luchtlandingsmuseum van Sainte-Mère-Eglise, de landingsstranden en de Pegasusbrug, biedt Normandië een rijk palet aan toeristische bezienswaardigheden. De kust te Deauville, de voormalige haven Honfleur met zijn Vieux Bassin, de Mont-Saint-Michel, de natuurwonderen van Etretat, de lokale drank Calvados, het werelderfgoed met het tapijt van Bayeux en de hemelhoge kathedralen in steden, waar de Vlaamse oorsprong steeds aanwijsbaar is: Amiens, Rouen en de bekende bedevaartplaats van de H.Theresia te Lisieux.

Indien een zaterdag binnen het verblijf valt, wordt deze dag ingevuld door de rit naar Honfleur wegens de zaterdagmarkt aldaar.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Mercure Caen centre Port de Plaisance ****

Bezoeken

De inkom- en deelnamegelden bedragen ± € 52
Voor het Memorial te Caen betaal je ± € 17 (bovenop de overige inkomgelden)

Prijzen zijn onder voorbehoud van verhogingen gedurende het nieuwe jaar.

Indien een zaterdag binnen het verblijf valt, wordt deze dag ingevuld door de rit naar Honfleur wegens de zaterdagmarkt aldaar.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 20 jul tot woensdag 24 jul 5 dagen € 870 Reserveer
donderdag 15 aug tot maandag 19 aug 5 dagen € 905 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Normandië - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Natuur, kerken, oorlogsgeschiedenis en cultuur.

Dag 1

Vertrek in de ochtend vanuit Diepenbeek via de autoweg richting Bergen, waar een ochtendstop wordt voorzien. Door de vallei van de Somme, waar de herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog erg levendig zijn, verder naar Amiens. Hier bezoeken we de kathedraal en nemen we vervolgens vrije tijd voor een middagmaal (facultatief). Wij rijden verder naar de kustzone te Étretat voor de prachtige rotsformaties. Via Le Havre en de Pont de Normandie zetten we onze rit verder naar het hotel. Verdeling van de kamers en avondmaal. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek naar de Mont Saint-Michel met de mogelijkheid tot bezoek aan de schitterende abdij, gelegen boven op de rots in zee. Vrij middagmaal. Terugkeer naar Caen met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het oorlogsmuseum het Memorial of het deelnemen aan een begeleide wandeling in onze verblijfsstad met o.a. de Saint-Pierrekerk, zicht op de citadel, de jachthaven, de kerk Saint-Jean, het stadhuis (Abbaye aux Hommes), de winkelstraten e.d. Avondmaal in hotel. Vrije avond.

Dag 3

The Longest Day. Na het ontbijt naar Bayeux voor de bezichtiging van het wereldvermaarde tapijt, waarop de slag bij Hastings wordt voorgesteld. Verder naar Arromanches voor een bezoek aan het museum over de kunstmatige haven, met films in het Nederlands over deze unieke onderneming. Vrij middagmaal. Bij het strand Omaha bezoeken we het Amerikaans kerkhof. We rijden dan verder naar Sainte-Mère-Église, waar we getuige zijn van de gedurfde luchtlandingen. Tijdens onze terugrit naar het hotel bezoeken we een Duits kerkhof in La Cambe. Avondmaal in hotel en vrije avond.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Honfleur, een zeer typisch havenplaatsje met een oude haven en de unieke houten kerk Sainte-Catherine. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar Deauville voor een korte kennismaking met deze mondaine badplaats. Langs de bloemenkust rijden we richting Cabourg om in deze omgeving de Pegasusbridge te bezoeken. Deze brug werd dankzij luchtlandingen spectaculair veroverd door de Engelsen. Daarna verder naar Caen. Avondmaal in hotel en vrije avond.

Dag 5

We vertrekken uit Normandië naar Lisieux, de bedevaartplaats met Sainte-Thérèse, na Jeanne d’Arc de bekendste heilige van Frankrijk. Bezoek aan de basiliek. Eerst nog een degustatie van calvados om dan verder te rijden naar de hoofdplaats van Normandië, Rouen, waar een prachtkathedraal staat. Verder wandelen we hier langs de Oude Markt, waar Jeanne d’Arc op de brandstapel stierf en de Rue de Gros Horloge. We keren nu huiswaarts. We stoppen nog éénmaal tijdens de terugweg voor een laat hapje. Aankomst ’s avonds in Diepenbeek.

Vervoer

2 x dagreis

top