Friesland
Meerdaagse reizen

Friesland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

In het noordoosten van Nederland ligt de provincie Friesland achter het IJselmeer. Friezen zijn een apart volk met een eigen taal. De meeste mensen kennen Friesland van de “Elfstedentocht” een schaatsmarathon op de bevroren vaarten en grachten, waarbij elf steden het parcours vormen. Typische landschappen worden afgelost met intieme dorpjes, waar steeds de sporen aanwezig zijn van hun eeuwenlange strijd tegen het water. Stadjes als Stavoren, Hindeloopen, Dokkum, Franeker, Workum, Hegebeintum en de provinciehoofdplaats Leeuwarden betoveren de talrijke bezoekers.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Eden Oranje Hotel Leeuwarden****

Ons hotel ligt in het historische gedeelte van Leeuwarden. 

Kamers

Het hotel beschikt over mooie kamers met tv, airco, koffie- en theefaciliteiten en met moderne badkamer met haardroger en toiletartikelen. Er is tevens een koelkast en kluis.


Eten en drinken

Ontbijt en driegangendiner. Verblijf in halfpension vanaf avondmaal dag 1 tot ontbijt op dag 4. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken en deelnamegelden circa € 60 per persoon.

Kledij

Aangepaste kledij om buiten te wandelen.

Documenten

Identiteitskaart

Munten

Euro

Netspanning

230V – geen aparte stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 150
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Friesland - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

In het noordoosten van Nederland ligt de provincie Friesland achter het IJselmeer. Friezen zijn een apart volk met een eigen taal. De meeste mensen kennen Friesland van de “Elfstedentocht” een schaatsmarathon op de bevroren vaarten en grachten, waarbij elf steden het parcours vormen. Typische landschappen worden afgelost met intieme dorpjes, waar steeds de sporen aanwezig zijn van hun eeuwenlange strijd tegen het water. Stadjes als Stavoren, Hindeloopen, Dokkum, Franeker, Workum, Hegebeintum en de provinciehoofdplaats Leeuwarden betoveren de talrijke bezoekers.

Dag 1 - 340 km

Vertrek naar Franeker. Na de lunch een stadswandeling in Franeker, een historische universiteitsstad met nog vele sporen die verwijzen naar het geleerde verleden. Napoleon schafte de universiteit af. Het herbergt nog het oudste studentencafé van Nederland. In de Martinikerk uit de 15de eeuw zijn er nog graven van Hongaarse studenten, die hier in de bloeiperiode theologie kwamen studeren. Bezoek aan het Eise Eisinga Planetarium van 1774. Hierna de rit naar Leeuwarden voor intrek in ons hotel en avondmaal. Vrije avond.

Dag 2 - 70 km

Na het ontbijt is er een geleide wandeling in Leeuwarden. We bewonderen de Waag uit 1598, het Hofplein met het historisch stadhuis uit 1715, het Stadhouderlijk Hof, de Oldenhove, de tuin van de stadshouders. We ontmoeten Mata Hari, Us Mem en Us Heit. Vrije lunch in Leeuwarden. Met de autocar rijden we naar Hegebeintum om een bezoek te brengen aan de hoogste terp van Friesland en verder naar Dokkum, de moordstad, waar Bonifatius werd omgebracht. Terug naar Leeuwarden voor avondmaal en vrije avond.

Dag 3 - 95 km

Vertrek naar Sneek,de stad van het skûtsjesilen, met een rondgang naar de fotogenieke Waterpoort en de fontein van Leeuwarden,culturele hoofdstad.Het Fries Scheepvaartmuseum vertelt alles over de skûtsjes.Vrij middaglunch. Verder naar Workum voor een bezoek aan het Jopie Huismanmuseum en de gildebaren. Terug naar het logement.

Dag 4 - 350 km

We verlaten Leeuwarden en rijden via Bosward met een kort bezoekje naar Hindeloopen,een typisch plaatsje aan het Ijselmeer met een bezoek aan het énige schaatsmuseum in Nederland met de geschiedenis van alle elfstedenschaatstochten.Vrije tijd voor een middaglunch.Naar Stavoren voor een bezichtiging van de oude haven met de Vrouwe van Stavoren. Naar Diepenbeek met een halte onderweg.

Vervoer

2 x dagreis

top