Rondreis Albanië
Rondreizen

Rondreis Albanië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Betoverende Adriatische kust van Slovenië tot Griekenland!

We doorkruisen 14 landen.

Een heel speciale reis brengt ons naar een verborgen parel van de Balkan: Albanië.
We reizen via Kroatië en Montenegro naar dit bergachtig land met een heerlijke kustlijn. De prachtige natuur, de vele historische gebouwen, de authentieke bevolking, de ongereptheid en de afwezigheid van het massatoerisme maken van Albanië een ideale vakantiebestemming. We bezoeken natuurlijk de kleurrijke hoofdstad Tirana maar ook museumsteden zoals Berat, Butrint, Gjirokastra (Unesco). De zalige kusten van de Middellandse Zee vinden we terug in Saranda.
Kortom, Albanië is een relatief klein land dat voor ieders gading iets verrassends in petto heeft.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Inkomgelden inbegrepen.
Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension. Terugreis kamer en ontbijt.


Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Heenreis en verblijf in halfpension. Terugreis kamer en ontbijt.

Bezoeken

Inkomgelden inbegrepen. Voorzie voor de niet inbegrepen inkomgelden ong. € 10 per persoon. (gebaseerd op prijs 2019)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Gelieve te zorgen voor handbagage met de nodige spullen voor de overnachting op de boot (zodat uw bagage niet uit de bus moet).

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers). Je hebt een speciaal document (BE AL 111) nodig voor de ziekteverzekering. Een gewone Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) geldt er niet. Gratis en online aan te vragen bij je ziekenfonds.

Munten

Plaatselijke munt: lek (€ 1= ±140 lek).

Je kan ter plaatse geld wisselen, oftewel pinnen aan de bankautomaat.

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig (behalve voor tussenovernachting in Italië) 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 255 (op bais van een binnenkajuit)
  • Overtocht Igoumenitsa-Ancona (onder voorbehoud van wijziging)
  • 2 x dagreis met tussenovernachting 

Activiteiten

Rondreis Albanië - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek, via Duitse autowegen naar Oostenrijk. Onderweg worden een aantal stops voorzien. Vrij middagmaal. Tussenovernachting in de buurt van de grens met Slovenië, op basis van halfpension. 


Dag 2

Na het ontbijt zetten we onze reis verder naar ons overnachtingshotel in Zadar (Kroatië). Vrij middagmaal. Afhankelijk van aankomsttijd in Zadar, eventueel nog kennismaking met de stad o.a. kunstwerken Zeeorgel en Zonnegroet. Avondmaal en overnachting. 

Dag 3

Na ons ontbijt rijden we langs de Adriatische kust naar Montenegro, naar de fjord van Kotor, de enige fjord in Zuid-Europa. In die fjord ligt de barokstad Perast. Met een bootje varen we naar het kloostereiland met de Onze-Lieve-Vrouw van de Rotsenkerk. Vandaar rijden we naar Kotor voor een vrij middagmaal en een stadsbezoek aan deze stad die UNESCO werelderfgoed is, vooral omdat het stadje goed bewaard is gebleven. De beklimming van de stadmuren naar het fort dat boven de stad ligt resulteert in een uitzicht dat veel indruk maakt. We logeren in Budva, één van de oudste steden van de Adriatische kust. Na een aardbeving in 1979 is deze kustplaats volledig heropgebouwd. Avondmaal en overnachting. 

Dag 4

We steken de grens over en starten onze reis in Albanië met een bezoek aan de meest noordelijke stad, Shkodra, van oudsher de meest katholieke stad van Albanië. Toeristische hoogtepunten zijn het kasteel van Rozafa met de Marubifotocollectie, de Loden Moskee en een standbeeld van Moeder Theresa. Vrij middagmaal. Vandaar verkennen we het hoger gelegen Kruja met de mogelijkheid tot wijnproeverij en tot kuieren en/of shoppen in een echte oriëntaalse bazaar uit de 18de en 19de eeuw. Onze eindbestemming van vandaag is de hoofdstad Tirana. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Geleid bezoek aan de kleurrijke hoofdstad van Albanië met o.a. het centrale Skanderbergplein de wijk Blloku, ooit de ‘Verboden Stad’ van Tirana omdat er enkel communistische partijbonzen woonden, maar die nu hip en trendy is de regeringswijk het historisch museum en vele andere verrassende plekjes. Vrij middagmaal. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Vandaag rijden we naar Durres, de belangrijkste haven- en industriestad van het land, gelegen aan de Middellandse Zee. We bezoeken Berat, de “stad met de 1000 vensters” en UNESCO werelderfgoed. Vrij middagmaal. Het stadje heeft een enorme culturele rijkdom (o.a. een burcht uit 1780 die ooit 42 kerken herbergde, drie grote moskeeën, heel wat kerken en musea, pittoreske straatjes) maar wordt nog niet door toeristen overspoeld. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

We beginnen de dag bij de Romeinse imposante opgravingen van Apollonia, aan het begin van onze jaartelling een belangrijke havenplaats. Daarna rijden we via Vlora naar de Albanese Rivièra. Vrij middagmaal. We houden nog een stop in het Llogara Nationaal Park, het grootste nationaal park van Albanië. Onze eindbestemming van vandaag is Saranda, één van de mooiste kuststeden van het land met 290 zonnedagen per jaar. Avondmaal in het hotel of in een restaurant in de buurt.

Dag 8

We bezoeken de opgravingen van de UNESCO werelderfgoedsteden Butrint en Gjirokäster, één van de beroemdste en oudste steden van het land, en cultureel centrum voor de Griekse minderheid in Albanië. Deze stad is ook “de stad van de stenen en de 1000 trappen”. Vrij middagmaal. We verlaten Albanië via de grens met het Griekse Igoumenitsa. Na het avondmaal nemen we de nachtferry naar Ancona in Italië (725 km).

Dag 9

We genieten van het ontbijtbuffet op het schip en blijven nog een halve dag op zee. Vrij middagmaal. In de namiddag leggen we aan in Ancona. Vandaar verder naar onze tussenovernachting in de buurt van Milaan. Onderweg wordt er nog gestopt voor het vrije avondmaal. 

Dag 10

Van onze overnachtingsplaats rijden we terug naar Diepenbeek.

top