Rondreis Bulgarije
Rondreizen

Rondreis Bulgarije

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens deze rondreis doorkruisen we verschillende Balkanlanden: Hongarije, Servië, Bulgarije, Kroatië en Slovenië. We bezoeken enkele hoofdsteden, nl. Boedapest, Belgrado, Sofia en Zagreb. In Bulgarije verblijven we 4 dagen (5 nachten) in Sunny Beach (Slantsjev Brjag), dé badplaats aan de Zwarte Zee. Bulgarije, dat is puur genieten: Bulgaarse keuken, heerlijke wijnen, stralende zon, 8 km zandstrand, groene oase, rotsen, de heerlijke rozen, veel cultureel erfgoed, folklore, minerale bronnen, gastvrijheid van de Bulgaren en een zeer oud en rijk verleden. We bezoeken o.a. de hoofdstad Sofia met zijn enorme Orthodoxe Alexander Nevski kathedraal, Plovdiv, de nr. 1 qua rijke geschiedenis, de tweede grootste stad Varna, bekend als havenstad, de oude stad Nessebar die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, het klooster van St. George in Pomorie, het gezellige oude vissersstadje Sozopol, het sprookjesachtige Kasteel Ravadinovo en Niš, één van de oudste steden van de Balkan, gelegen in Servië.

Diverse drie- en viersterrenhotels


Sunny Beach, Zwarte Zee, Bulgarije

Sunny Beach (ook wel bekend als Zonnestrand) is gelegen aan de Zwarte Zee en is per definitie de meest populaire badplaats van Bulgarije. Je kunt ook lekker loungen aan het 8 km lange uitgestrekte fijn zandstrand.

Ons hotel in Sunny Beach is een super viersterrenhotel, prachtig gelegen aan de Zwarte Zee. Kamers zijn voorzien van al het nodige comfort, zeer lekkere en uitgebreide ontbijt- en dinerbuffetten, incl. dranken. Het hotel biedt een gevarieerd avondprogramma!

Reserveer deze reis

Diverse drie- en viersterrenhotels waaronder Hotel Sunny Beach

Ons hotel in Sunny Beach is een super viersterrenhotel, prachtig gelegen aan de Zwarte Zee en aan 8 km langgerekt fijn zandstrand.

Faciliteiten

Het hotel biedt een gevarieerd avondprogramma! 

Kamers

 Kamers zijn voorzien van al het nodige comfort.

Eten en drinken

Zeer lekkere en uitgebreide ontbijt- en dinerbuffetten. 

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 14. 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

 • folklorediner in Belgrado
 • folklorediner & showprogramma in Orizare

Facultatief zijn:

 • plaatselijke verplichte gidsen in Boedapest, Belgrado, Niš, Plovdiv, Varna, Nessebar, Sozopol en Sofia
 • avondboottocht in Boedapest
 • inkom Kasteel Ravadinovo

Prijs onder voorbehoud: ongeveer 50 euro.

Te betalen in euro op de bus!

Kledij

Aangepaste kledij voor de zomer en gemakkelijke schoenen!!!

Documenten

Geldige (6 mnd) identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

 • Hongarije: Forint. Je kan ook betalen met Euro’s. 
 • Servië: Dinar. Je kan ook betalen met Euro’s. 
 • Bulgarije: Lev. Je kan in Bulgarije enkel betalen met de Lev. 

Euro’s kunnen gewisseld worden aan de receptie van de hotels alsook in een plaatselijk wisselkantoor of in een bank.

Netspanning

230V. Geen speciale stekker nodig!

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 6 aug tot vrijdag 19 aug 14 dagen € 1495 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Parels van Bulgarije - 14-daagse rondreis

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Tijdens deze rondreis doorkruisen we verschillende Balkanlanden: Hongarije, Servië, Bulgarije, Kroatië en Slovenië. We bezoeken enkele hoofdsteden nl. Boedapest, Belgrado, Sofia en Zagreb. In Bulgarije verblijven we 4 dagen (5 nachten) in Sunny Beach (Slantsjev Brjag), dé badplaats aan de Zwarte Zee. Bulgarije dat is puur genieten: Bulgaarse keuken, heerlijke wijnen, stralende zon, 8 km zandstrand, groene oase, rotsen, de heerlijke rozen, veel cultureel erfgoed, folklore, minerale bronnen, gastvrijheid van de Bulgaren, een zeer oud en rijk verleden. We bezoeken o.a. de hoofdstad Sofia met zijn enorme Orthodoxe Alexander Nevski kathedraal Niš, één van de oudste steden van de Balkan Plovdiv, de nr. 1 qua historie de tweede grootste stad Varna bekend als havenstad de oude stad Nessebar die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat het klooster van St. George in Pomorie het gezellig oud vissersstadje Sozopol het sprookjesachtige Kasteel Ravadinovo en Nis, één van de oudste steden van de Balkan, gelegen in Servië. 
 
Sunny Beach (ook wel bekend als Zonnestrand) is gelegen aan de Zwarte Zee en is per definitie de meest populaire badplaats van Bulgarije. De toestroom van Nederlanders neemt ieder jaar fors toe. En dat is logisch. Zo zijn er vele Nederlands georiënteerde bars en clubs. Maar je kunt ook lekker loungen aan het 8 km lang gerekte fijn zandstrand. Ons hotel in Sunny Beach is een super viersterrenhotel, prachtig gelegen aan de Zwarte Zee. Kamers zijn voorzien van al het nodige comfort, zeer lekkere en uitgebreide ontbijt- en dinerbuffetten incl. dranken. Het hotel biedt een gevarieerd avondprogramma!


DAG 1 België – Oostenrijk (Wenen) 1045 km

Vertrek in de vroege ochtend in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij middagmaal. Verder richting omgeving Wenen voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 2 Oostenrijk – Hongarije (Boedapest) 316 km

Na het ontbijt vertrekken we richting Hongarije om er de hoofdstad Boedapest te bezoeken. Vrij middagmaal. O.l.v. een plaatselijke gids maken we kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de 2 stadsdelen Boeda en Pest, o.a. de burcht van Boeda, de kettingbrug, het vissersbastion, het heldenplein, het parlementsgebouw… Een facultatieve avondboot op de Donau om de prachtige verlichte stad te bewonderen mag zeker niet ontbreken. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 3 Hongarije – Servië (Belgrado) 409 km

Ontbijtbuffet. Vanuit Hongarije zetten we koers richting Servië. We bezoeken de hoofdstad Belgrado, grootste stad van Servië. Door de ligging op een kruispunt van oost en west biedt Belgrado een boeiende combinatie van architectuur, cultuur, oosterse sferen en westerse verfijning. Vrij middagmaal. Met een plaatselijke gids verkennen we New Belgrado, het oude stadscentrum, de St. Sava kathedraal, het oude en nieuwe Paleis, House of Flowers (Tito’s graf), het Parlementsgebouw en het Kalemegdan Fort. Diner in een lokaal restaurant met folkloremuziek. Logies (1 nacht).

DAG 4 Servië (Niš) – Bulgarije (Sofia) 447 km

Na het ontbijt verlaten we Servië en rijden richting Bulgarije. Onderweg brengen we o.l.v. een plaatselijke gids een bezoek aan Niš, de op twee na grootste stad van Servië. Het riviertje de Nisava deelt de binnenstad van Niš in tweeën. In het centrum vind je tal van winkels, koffiehuizen, ijssalons, voetgangerszone, traditionele werkplaatsen, een orthodoxe kerk, synagoge, moskee en Chinese winkels. In het oudste gedeelte van de stad staat het fort. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we verder naar Sofia. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 5 Bulgarije (Plovdiv – Sunny Beach) 405 km

Ontbijtbuffet. “Als je Plovdiv niet gezien hebt, ben je niet in Bulgarije geweest.” Plovdiv ligt in het midden van het land en is zelfs ouder dan Bulgarije zelf. In de autovrije en gezellige oude stad, gelegen op de drie heuvels, vind je op loopafstand de hele geschiedenis van het land terug o.a. de oude vestingmuren, de Sv. Konstatin i Helenakerk, pittoreske binnenplaatsen, kunstgalerijen, musea, de Vrijdag moskee (Dzhumaya), Turkse baden en het Romeinse stadion. We bezoeken deze stad o.l.v. een plaatselijke gids. Na het bezoek aan de nr. 1 qua historie, rijden we richting Sunny Beach (Slantsjev Brjag), aan de Zwarte Zee. Vrij middagmaal & vrije tijd. Installatie in ons hotel (5 nachten) & dinerbuffet.

DAG 6 Bulgarije (Sunny Beach – Varna) 216 km

Na een heerlijk ontbijtbuffet gaat het vandaag naar dé zomerhoofdstad en havenstad Varna. Varna is een stad van oude cultuur, diverse musea, levende tradities en ambitieuze ondernemingen. De stad is omringd door diverse tuinen en parken, wijngaarden en bossen. Met de plaatselijke gids verkennen we de stad. We bezoeken o.a. de Maria-Hemelvaartkathedraal met de gouden koepels, de ruïnes van het voormalig Romeins badhuis. De verkeersvrije Preslavstraat is het bruisende centrum van Varna met de vele cafés, boetieks, de klokkentoren, de Opera en de bonte huizen in de stijl van de Bulgaarse renaissance. Vrij middagmaal & vrije tijd. Terug naar Sunny Beach. Dinerbuffet & logies.

DAG 7 Bulgarije (Sunny Beach – Nessebar): wettelijke rustdag chauffeur

Ontbijtbuffet. Vandaag bezoeken we Nessebar. Geen wonder dat het oude gedeelte van deze stad tot cultureel werelderfgoed van de Unesco werd uitgeroepen. Nessebar is werkelijk een pareltje op een schiereiland in de Zwarte Zee. O.l.v. van een plaatselijke gids verkennen we langs de kromme weggetjes de betoverende houten huizen, de goed bewaarde kerken en andere historische gebouwen. Hier schieten de souvenirstalletjes als paddenstoelen uit de grond. Vrij middagmaal & vrije tijd. In de late namiddag rijden we met een plaatselijke autocar richting Orizare voor een typisch folklorediner en showprogramma. (Deze uitstap kan ook op een andere dag plaatsvinden!)

DAG 8 Bulgarije (Sunny Beach): vrije dag/wettelijke rustdag chauffeur

Ontbijtbuffet. Volledige vrije dag om te genieten in Sunny Beach. Dinerbuffet & logies.

DAG 9 Bulgarije (Sunny Beach – Pomorie – Sozopol – Ravadinovo) 144 km

Ontbijfbuffet. Pomorie is gelegen op een rotsachtig eiland dat ca 3,5 km de zee inloopt. We brengen een bezoek aan het Mannenklooster van de Heilige George met zijn mooie inkompoort, torentje en kloostertuin. De kerk bewaart waardevolle beelden en kunst uit de 18de en 19de eeuw. Er zijn nog steeds monniken aanwezig. We rijden verder naar Sozopol ook wel “de stad van schilders en vissers” genoemd. De ligging is spectaculair. Er staan tal van typische houten huizen op een stenen onderbouw. Tussen deze huizen staat een opmerkelijke kerk Sv. Bogoroditsa die half in de grond gebouwd is om niet te erg op te vallen. Elke vrije ruimte is beplant met cipressen en vijgenbomen. In dit gezellige oud vissersstadje waan je je even enkele eeuwen terug en is zonder twijfel één van de schilderachtigste plaatsjes. Vrij middagmaal & vrije tijd. Op slechts 2 km van Sozopol ligt het kasteel van Ravadinovo. Dit sprookjeskasteel staat in het midden van een ongewone locatie. Werkelijk schitterend om te zien: enorme tuinen met palmbomen en bloemen, een kapel, overvloedige fonteinen, tuinbeelden, antiek, kleine bruggen, een prachtig meer met zwanen, kelders, een kleine Trevifontein en nog zoveel meer. Terug naar Sunny Beach. Dinerbuffet & logies.

DAG 10 Bulgarije (Sunny Beach – Sofia) 419 km

Na het ontbijt, rijden we vandaag van Sunny Beach terug richting Sofia. Vrij middagmaal onderweg. Via de Eagles Bridge (adelaarsbrug) bereiken we de hoofdstad Sofia. Sofia is de grootste stad van Bulgarije en er is veel te zien, te doen en vooral te beleven. Met een plaatselijke gids maken we een aangename stadswandeling langs historische panden, kerken en paleizen. We brengen een bezoek aan de Alexander Nevski Kathedraal met zijn orthodoxe inrichting: het gouden interieur, kleurrijke fresco’s en het gouden dak. Avondmaal & Logies (1 nacht). 

DAG 11 Bulgarije – Servië (Belgrado) 408 km

Na een heerlijk ontbijt verlaten we de hoofdstad Sofia en rijden via een prachtige route naar Servië, Belgrado. In het kloppende hart van de Balkan kan je genieten van een vrij middagmaal & verdere vrije tijd in de stad. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 12 Servië – Kroatië (Marija Bistrica) 375 km

Ontbijtbuffet. Vanochtend verlaten we Servië en rijden we via de prachtige route richting de hoofdstad van Kroatië: Zagreb. Vrij middagmaal onderweg. We verblijven in Marija Bistrica en genieten er van de rust in deze mooie omgeving. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 13 Kroatië (Zagreb) – Slovenië – Oostenrijk 350 km

Na het ontbijt rijden we naar de stad Zagreb. Deze hoofdstad van Kroatië is opgesplitst in een beneden- en bovenstad met meer dan één miljoen vriendelijke mensen. Tijdens de begeleide wandeling komen we langs de Stefanuskathedraal, oude stadspoorten, een merkwaardige pelgrimskapel, het parlementsgebouw, de St. Marcuskerk, de Lotrscak toren, de gezellige markt en tal van leuke winkels. Het is een stad met ontzettend veel musea en een overzichtelijke binnenstad. Vrij middagmaal & vrije tijd. In de namiddag rijden we door naar Oostenrijk, Flachau. Avondmaal en logies (1 nacht).

DAG 14 Oostenrijk – België (Diepenbeek) 900 km

Na een heerlijk ontbijt gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek in de avond.

top