Rondreis Corsica
Rondreizen

Rondreis Corsica

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Corsica: het is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Zijn geboortehuis in Ajaccio verdient dan ook een bezoek. Verder zijn er ook nog de mooie steden Bastia met die typische charme van oude steden, de historische stad Corte in het midden van het eiland, Calvi met een citadel die ver in zee steekt en L’Île Rousse gesticht door Pascal Paoli. Grandioze landschappen staan u te wachten: Cap Corse, een steile bergrug met spectaculaire uitzichten, de Golf van Porto en het natuurreservaat La Scandola, de Balagne met de bijnaam “tuin van Corsica” en talrijke balkondorpjes.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Residentie Joseph-Charles

Eenvoudig hotel met airco, rustig gelegen aan het strand en op wandelafstand (10 min.) van het centrum.

Faciliteiten

Gratis wifi, gezellige bar, restaurant met zicht op zee. 

Kamers

Kamers met televisie.

Eten en drinken

’s Morgens Frans ontbijtbuffet. ’s Middags en ’s avonds een viergangenmenu opgediend aan tafel in het restaurant of op het terras.

Volpension tijdens verblijf op Corsica met water en wijn (’s middags en ’s avonds) inbegrepen. Halfpension tijdens de heen- en terugreis.

Bezoeken

± € 95 per persoon, prijzen 2023 

  • € 8 treintje in l’Ile Rousse
  • € 7 treintje in Corte
  • € 5 Museum Corte
  • € 8 treintje Bastia
  • € 8 Saleccia 
  • € 7 geboortehuis Napoleon Bonaparte/Ajaccio)

Facultatief en afhankelijk van het weer

  •  ± € 45 voor boottocht naar de Scandola, een van de mooiste kliffen van Europa en beschermd door de UNESCO. 

Facultatief fooi voor personeel.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij en schoeisel. Meenemen: haardroger en wekker of gsm (geen wekdienst beschikbaar) 

Aparte bagage voor de boot aangeraden, natuurlijk niet verplicht. Voor de overzetboot geldt ook dat scherpe voorwerpen (o.a. messen, scharen…) in de handbagage/handtassen verboden zijn.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 27 sep tot zondag 6 okt 10 dagen € 1349 Reserveer

PRIJS ONDER VOORBEHOUD. TARIEVEN VAN DE OVERTOCHT KUNNEN NOG WIJZIGEN.

  • Prijs op basis van verblijf in volpension op Corsica met water en wijn 's middags en 's avonds inbegrepen. Halfpension tijdens heen- en terugreis.
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis 

Activiteiten

Rondreis Corsica - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

De volgorde van het programma kan gewijzigd worden in functie van aankomst- en vertrekplaats van de boot op Corsica.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de zeer vroege morgen (uur wordt later meegedeeld). Via Luik, Luxemburg naar de Franse grens. Verder via Dijon, Lyon, Avignon naar Marseille. Onderweg wordt er regelmatig een stop ingelast. In de namiddag aankomst in de haven van Marseille. Inscheping. Eigen kajuiten. Vertrek, warm avondmaal aan boord en overnachting.

Dag 2

Ontbijt aan boord van onze overzetboot. Rond 07.00 uur aankomst in de haven van Bastia. Ontscheping. Vanuit Bastia over de bergen (met fotostops) naar het pittoreske haventje Saint Florent, gelegen aan de overkant van het eiland. Bezoek en vrije tijd. Van hieruit gaat het dan naar het iets zuidelijker gelegen l’Ile Rousse, waar wij rond de middag aankomen, een welkomstdrankje aangeboden krijgen gevolgd door een warme maaltijd. Aansluitend kamerverdeling in onze Résidence Joseph Charles, waar wij gedurende de ganse week zullen verblijven. Deze residentie is bijzonder mooi gelegen aan het strand op een halve kilometer van het stadje l’Ile Rousse. In de namiddag mogelijkheid om met het toeristische treintje de stad en de vuurtoren te ontdekken. Vrij in het centrum en nadien met het treintje terug naar onze residentie. Avondmaal. Aansluitend een film over het eiland Corsica.

Dag 3

Vrije voormiddag. Na het middagmaal begint onze ontdekking van het eiland. Wij beginnen met de stad Calvi op een dertigtal km van l’Ile Rousse. Volgens de overlevering zou Christoffel Colombus hier geboren zijn. De stad is tevens nog altijd het centrum van het vreemdelingenlegioen. Wij bezoeken de citadel met zijn pittoreske straatjes, zijn mooie kerk en wandelen nadien naar de benedenstad met de gezellige jachthaven, vele terrasjes en winkels. In de vooravond keren wij terug naar onze Résidence voor een lekker avondmaal. 

Dag 4

Vandaag staat Cap Corse op het programma. Het wordt een onvergetelijke tocht doorheen het noordelijke ‘uitsteeksel’ van het eiland. Ruwe bergen, corniches, mooie uitzichten op het azuurblauwe water brengen ons naar onze eerste stop, het plaatsje Nonza. Hier bezoeken we een van de vele Genuese torens en het kerkje. Mogelijkheid tot het genieten van een “cap corse” of ander lokaal drankje waarna wij verder rijden naar het noorden om dwars door de bergen de oostkant van de Cap te volgen naar Bastia, de hoofdstad van Haute Corse en tweede stad van het eiland. In een degelijk restaurant in de haven hebben wij een uitgebreid middagmaal, waarna wij een bezoek brengen aan de stad met de Place Saint-Nicolas, de kerk Saint-Jean-Baptiste, de oude haven, de vele winkelstraten. In de late namiddag terug naar ons verblijf met een stop in Ponte Nuovo, een historisch belangrijke plaats voor de Corsicanen. Avondmaal in ons verblijf. 

Dag 5

In de voormiddag nemen wij vrij om uit te rusten van onze vorige bezoeken. Na de middag brengen wij een bezoek aan de universiteitsstad Corte in het midden van het eiland. Deze stad, bijzonder mooi gelegen, was een korte periode de hoofdstad van het eiland. Met het toeristisch treintje rijden wij naar de citadel. Een bezoek aan deze oude vesting is een must. Ook het Musée de la Corse staat op het programma. Verder genieten van het historische centrum. Terug naar L’ île Rousse. Avondmaal. 

Dag 6

Vandaag maken wij een tocht door een indrukwekkend natuurgebied, de Scala di Santa Regina. Via machtige bossen met prachtige Corsicaanse dennen, kastanjebossen, enge kloven en mooie uitzichten bereiken wij, na een stop in het mooi Calacuccia, het plaatsje Porto. De Golf van Porto, met zijn steile kust van rood graniet, bespoeld door een diepblauwe zee, staat bij de Unesco terecht vermeld als werelderfgoed. Wij maken een boottocht naar het natuurreservaat La Scandola. Hier heeft de natuur iets groots verricht: een fantastisch schouwspel door de grillige resten van een vulkaanuitbarsting.
In een gezellig restaurant genieten wij van een heerlijke maaltijd. We vervolgen onze uitstap langs een indrukwekkende route om terug te keren naar Calvi en van hieruit naar L’île Rousse.

De route kan ook in omgekeerde richting gedaan worden.

Dag 7

Vrije voormiddag. Middagmaal in onze residentie. Na de middag is er de mogelijkheid voor een bezoek aan de botanische tuin Saleccia in de nabijheid van onze verblijfplaats. Hier is het mogelijk om Corsica te ontdekken, in te ademen en te bewonderen. Centraal staat de flora van de maquis: mastiekbomen, aardbeibomen, mirtenstruiken en wolfsmelk. Wandelend door een landschap met olijfbomen, cipressen en oleanders, openbaart de pracht van het hele mediterrane zeegebied zich.

Dag 8

In de voormiddag bezoeken wij de dorpen van de Balagne. Dit is het vruchtbare achterland van l’Ile Rousse. In de voormiddag ligt het indrukwekkende landschap er geweldig bij. De vlakten, de heuvels, de schilderachtige dorpjes zijn werkelijk onvergetelijk. Het hoogtepunt wordt gevormd door een bezoek aan Sant’ Antonino, indrukwekkend gelegen op de punt van een rots. Middagmaal in onze Résidence. Vrije namiddag.

Dag 9

Na het ontbijt rijden we naar het zuiden van het eiland, naar Ajaccio, de hoofdstad van het departement Corse du Sud en tevens hoofdstad van het eiland. In de baai van Ajaccio worden we weer op een heerlijke maaltijd getrakteerd en daarna brengen wij een bezoek aan de stad. De standbeelden van Napoleon Bonaparte, het geboortehuis van de keizer, de kerk waar hij gedoopt werd, de oude haven. Al deze dingen maken wij mee. Inschepen in de vooravond, avondmaal aan boord. Vrije avond en overnachting in onze privékajuit.

Dag 10

Wij worden vroeg gewekt voor het ontbijt aan boord. Ontschepen en langs dezelfde weg als de eerste dag terug naar Diepenbeek, waar wij ‘s avonds aankomen.

top