Rondreis Griekenland
Rondreizen

Rondreis Griekenland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Een ontdekkingstocht doorheen het echte Hellas.

Griekenland heeft ons heel wat te bieden: vakantie en rust aan zee, natuur en cultuur, maar ook uitstekende hotels en een vriendelijke bevolking.

In het klassieke Griekenland ligt de oorsprong van onze beschaving: hier werd onze democratie geboren en het westers denken gevormd. De Zigeuner luxeautocar brengt ons via Frankrijk, Zwitserland en Italië naar Ancona. Een ferry voert ons naar Igoumenitsa (Griekenland). Van hieruit gaat onze reis langs de mooiste en meest interessante sites van Griekenland! We bezoeken de Byzantijnse "zwevende" kloosters, de Meteora, de beroemde orakelplaats van Apollo in Delphi, de hoofdstad Athene met zijn Akropolis, de Peloponnesos met de cyclopische burcht van Agamemnon, Mycene. We ontdekken de oude theaterwereld in Epidauros en verblijven in Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Intussen reizen we doorheen het bergachtige Griekenland, onder een zonnige hemel en in een gastvrij en gunstig klimaat, naar de boorden van de groenblauwe Egeïsche Zee in Tolon en Nauplion, waar we een bezoekje brengen aan de machtige Palamidiburcht. In Tolon genieten we van een zalige rustdag aan de zee. Bij onze terugreis doorkruisen we in cruisestijl - van Patras tot Ancona - de hele Adriatische Zee en overnachten nabij Cattolica in Italië. Op onze terugreis bezoeken we ook nog het meer van Lugano.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Niet inbegrepen: Totaal ongeveer € 260 (prijs gebaseerd op de prijzen van 2023)

  • de niet vermelde maaltijden (2 middagmalen)
  • facultatief boottochtje op vrije dag in Tolo met barbecue
  • de toegangsprijzen voor de bezienswaardigheden, musea, metro, toeristentaks en oortjes voor de gidsing in Athene zijn nog niet bekend (ongeveer € 120, gebaseerd op de prijzen van 2023)

Om ten volle van deze reis te kunnen genieten is het belangrijk dat je goed te been bent voor de bezoeken aan de sites.


Kledij

Aangepaste kledij (eventueel regenjas en/of paraplu, wandelschoenen) voorzien voor de bezoeken. 
Voor dames is een lange rok tot onder de knie verplicht voor een bezoek aan het klooster.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) Niet EU-burgers gelieve contact op te nemen met je gemeente voor de vereiste documenten. Zeker ook een kopie van je identiteitskaart meenemen.

Munten

Euro

Netspanning

Voor Italië is een reisstekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 18 mei tot donderdag 30 mei 13 dagen € 1635 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Rondreis Griekenland - 13 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 Diepenbeek – Italië

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek. In onze comfortabele autocar reizen wij richting Turate voor onze overnachting.

Dag 2 Italië – Venetië

Na het ontbijt vertrekken wij bij zonsopgang richting Venetië, waar we na de middag zullen inschepen voor Igouminitsa. Inschepen en een heerlijk avondmaal aan boord van onze overzetboot. Een glaasje in de bar en een zoete nachtrust in onze privékajuit.

Dag 3-4 Igoumenitsa – Kalambaka

Na een dagje cruisen aan boord van onze ferry komen wij rond 15.00 uur aan op Griekse bodem nl. in Igoumenitsa. Na de ontscheping rijden wij door de streek Elis naar een van de meest indrukwekkende natuurwonderen nl. de Meteora (de zwevende bergen). In de Post-Byzantijnse 14de eeuw hebben monniken er hun kloosters gebouwd. We checken in in ons hotel aan de voet van de Meteora en na een verkwikkende nachtrust en het ontbijt trekken we richting de kloosters. Bij het bezoek aan een van deze kloosters (indien mogelijk!) beseffen we pas ten volle wat een huzarenstukje de bouw ervan geweest moet zijn. Daarna rijden we verder doorheen de Thessalische vlakte met zijn mooie panorama’s en zijn katoenvelden via Trikala, Karditsa en Lamia naar Delphi aan de voet van de indrukwekkende Parnassosberg. Na een vrij middagmaal bezoeken we de ‘omphalos’ (navel) van de wereld en het meest beroemde orakel uit de oudheid. De godheid Apollo heeft er eeuwenlang via de Pythia zijn ‘orakels’ gedaan. Wij beklimmen de archeologische site met de schathuizen, de tempel van Apollo, het theater en voor de dapperen onder ons de renbaan. Dan is er nog tijd om een bezoek te brengen aan het museum, dat alleen al om zijn ‘Wagenmenner’ meer dan een bezoek waard is. Overnachting in de onmiddellijke omgeving van Delphi.

Dag 5 Delphi – Athene

Na het ontbijt vertrekken wij richting Osios Loukas. Ook deze plek met zijn mooie Byzantijnse kerken en klooster is een bezoek waard. Wij bewonderen er de mooie mozaïeken en fresco’s. En dan op weg naar Athene. Bij aankomst doorkruisen wij de stad en vanuit onze bus maken we al kennis met de indrukwekkende monumenten. Deze zijn echter voor morgen. Dus stevenen wij direct af op de Akropolis. Uitgebreid bezoeken wij deze getuigenis van het grote Athene van de 5de eeuw v.C. (Parthenon, Erechtheion, Propyleën). Aansluitend een blik op de Agora, de Pnyx… Naar ons hotel in het centrum van de stad voor een lekker avondmaal.

Dag 6 Athene

’s Morgens trekken we naar het Nationaal Archeologisch Museum voor een bezoek van anderhalf uur. Daarna maken we een wandeling doorheen de stad met zijn indrukwekkende neoklassieke gebouwen naar het parlement voor de aflossing van de wacht (12.00 u). Verder via het park naar de poort van Hadrianus en dan naar de Plaka, de oude Turkse wijk, voor een vrij middagmaal en een vrije namiddag.

Dag 7 Athene – Epidavros – Nafplio – Tolo

Na het ontbijt werpen we nog een blik op het olympisch stadion en dan verlaten wij de drukte van Athene en rijden zuidwaarts langs de kust naar Korinthe. Hier bewonderen wij het indrukwekkende kanaal dat Griekenland in twee delen splitst en dan rijden we verder door naar Epidavros. Hier bezoeken wij het indrukwekkende theater met zijn uitzonderlijke akoestiek. Ook de rest van de archeologische site verdient een bezoek en dan is het tijd voor het vrije middagmaal. Vervolgens richting Nafplio, waar wij de Palamidiburcht bezichtigen. We brengen een bezoekje aan de feeërieke eerste hoofdstad van Griekenland (Nafplio) en dan rijden we naar Tolo voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 8 Tolo

Vrije dag in de rustige badplaats Tolo. Genieten, wandelen, rusten of met ons mee op een sightseeing tour met de boot tussen de eilanden voor de kust en aansluitend een heerlijke barbecue op één van die eilandjes (vrije inschrijving). Keuze genoeg.

Dag 9 Tolo – Mykene – Olympia

Zoals de vorige dagen, na het ontbijt op weg voor nieuwe ontdekkingen. Eerst een bezoek aan de overblijfselen van het oude Mykene, de stad waar ooit Agamemnon heerste, de man die de Grieken aanvoerde in de Trojaanse oorlog. Het meest vermaarde monument is natuurlijk de ‘Leeuwinnenpoort’. Maar ook de graven van Agamemnon en Clutaemnestra, waar Schliemann de gouden schat ontdekte (in het museum van Athene) en het paleis van de koning zijn indrukwekkend. Aansluitend brengen we een bezoek aan het museum. Onderweg genieten we weer van een vrij middagmaal en dan de bergen in langs het bijzonder mooi gelegen Lankadia (korte stop) en zo verder naar Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen, waar we overnachten.

Dag 10 Olympia – Patras

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de archeologische site, waar nog om de twee jaren (zomer- en winterspelen) het olympische vuur wordt aangestoken. De indrukwekkende tempels van Zeus en Hera, het stadion, de schathuizen, de oefenpleinen… Alles zal aan onze ogen voorbijglijden. 
Ook het museum nemen we er nog bij voor wij naar het centrum van het stadje trekken. Na de middag rijden wij naar Patras, de derde stad van Griekenland en geboorteplaats van de heilige Andreas. In de late namiddag schepen we in naar Ancona.

Dag 11 Overtocht Middellandse Zee

Vrije dag op de boot. In de late namiddag ontschepen we in Ancona en rijden door met de autocar naar Cattolica voor een overnachting.

Dag 12

Wij rijden richting Milaan om in de namiddag aan te komen in de buurt van Lugano. Wij brengen een kort bezoek aan deze badplaats, gelegen aan het gelijknamige meer. Overnachting in de buurt van Piotta nabij de Gottardtunnel.

Dag 13 Piotta – Diepenbeek

Langs de Zwitserse, Franse, Luxemburgse en Belgische snelwegen naar Diepenbeek.

top