Rondreis Noord-Ierland
Rondreizen

Rondreis Noord-Ierland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Noord-Ierland maakt in bijna alles deel uit van Groot-Brittannië maar geografisch vormt het samen met Ierland één eiland.

Met de ferry gaan we van Amsterdam naar Newcastle. We vervolgen onze weg richting Zuidwest-Schotland. In Cairnryan nemen we de ferry naar Belfast. Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en erg bekend om zijn scheepsbouw. Hier werd in 1912 de legendarische Titanic gebouwd. We maken een rondrit door deze fascinerende stad. We werpen ook een blik op de Giant’s Causeway (Unesco Werelderfgoed). Een bezoek aan één van de oudste whiskeystokerijen van Ierland en Londonderry mogen niet ontbreken op het programma. We rijden ook tot het meest noordelijke punt van Noord-Ierland, Malin Head en ook een bezoek aan de wondermooie natuur op het schiereiland Inishowen staan geprogrammeerd. We verblijven in halfpension in goede middenklassehotels in de omgeving van Belfast, Coleraine, Letterkenny en Donegal.

Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan.
Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken.
(Wij verwachten geen problemen.)

Goede middenklassehotels

Bezoeken

De richtprijs voor de toegangsgelden (onder voorbehoud van wijzigingen) bedraagt £ 67 en € 15 voor volwassenen of £ 61 en € 15 voor senioren.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Voor de overnachtingen op de boot heb je een kleine reistas nodig met toiletgerief en nachtkledij.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig, vraag na op je gemeentehuis). ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Groot-Brittannië niet in! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (Kids-ID met foto!). Verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringskaart en SIS-kaart (vraag na bij je ziekenfonds).

Munten

Je moet zowel Britse ponden als Euro voorzien voor deze reis.

Netspanning

Aangepaste speciale stekker nodig.

Er is een tijdsverschil met onze continentale tijd de klok draait 1 uur terug.

Activiteiten

Rondreis Noord-Ierland - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Het fascinerende groene Ierse eiland heeft een deel in het noorden dat nog bij het Verenigd Koninkrijk hoort. Jarenlang is het een gebied geweest dat op toeristisch gebied een beetje verwaarloosd werd terwijl het toch een zeer mooie streek is en net als de Ierse republiek heel wat charme heeft met prachtige landschappen. Aan mooie steden en boeiende attracties ontbreekt het zeker niet!

Dag 1

Vertrek rond het middaguur vanuit Diepenbeek met onze comfortabele autocar richting de haven van IJmuiden om in de late namiddag in te schepen op de ferry richting Newcastle. Avondmaal en overnachting op de boot. Voorzie hiervoor je nachtbagage met toiletartikelen en eventueel andere kleren.

Dag 2

Ontbijt op de boot en ontscheping omstreeks 09.30 uur plaatselijke tijd. Via de autosnelweg verlaten we Newcastle en rijden verder westelijk in de richting van Schotland. Via Gretna Green richting Dumfries en zo verder naar de kust om in te schepen op de Ierse ferry in Cairnyan. In de late namiddag komen we aan voor avondmaal en overnachting in ons hotel nabij Belfast.

Dag 3

Ontbijt in ons hotel in Belfast en daarna verkennen we deze stad met de boeiende toeristische bezienswaardigheden. We starten met het Titanic Experience Museum en leren alles over de bouw en het interieur van deze boot en zijn onfortuinlijke geschiedenis. Omstreeks het middaguur gaan we verder naar het stadscentrum voor een bezoek aan het historisch centrum. Gelegenheid tot bezoek aan het Ulster Museum waar je een fascinerende blik krijgt op de hedendaagse maar ook de tragisch recente geschiedenis in het leven van Noord-Ierland. In de late namiddag reizen we verder naar ons volgende hotel in Coleraine.

Dag 4

Na een stevig Iers ontbijt, gaan we meteen naar de Bushmills Whiskey Distillery. In deze oudste distillery van het Ierse eiland, leren we alles over deze gouden godendrank en krijgen we gelegenheid tot een degustatie na het bezoek. Meteen hierna gaan we lekker uitwaaien aan de Giants’ Causeway. Dit natuurwonder van basalt rotsformaties is waarschijnlijk de grootste publiekstrekker in dit deel van Ierland. Vervolgens trekken we na het middaguur naar het mooie haventje Ballintoy. De durvers gaan verder met ons mee naar de Carrick-a-Rede-Rope-bridge. Deze hangbrug van 20 m lang en 30 m hoog biedt een spectaculaire wandeling over de zee langsheen en over de kliffen en de zee. Absoluut af te raden voor wie hoogtevrees heeft of evenwichtsstoornissen heeft! We vervolgen onze weg naar de mooie ommuurde stad Londonderry, waar we het historische centrum gaan verkennen. Uiteindelijk sluiten we de dag af en rijden naar Europese oorden net over de Brits-Ierse grens in het schilderachtige Letterkenny voor overnachting en avondmaal in ons hotel.

Dag 5

Vanuit Letterkenny, de hoofdplaats van de Ierse provincie Donegal, vertrekken we voor een hele dag op excursie door dit deel van de Ierse Republiek. We rijden door het ruige noordelijke kustgebied richting Horn Head en volgen een panoramische weg “the wild Atlantic Way” langs de kust en via The Rosses en Glenveagh National Park. In dit park geven we gelegenheid tot bezoek aan het mooie kasteel en de tuinen bij het meer. Vervolgens gaan we naar het stadje Donegal voor de volgende overnachting.

Dag 6

Na een lekker ontbijt met Ierse thee, bacon and eggs, steken we weer de grens over naar het Verenigd Koninkrijk. Langsheen het Lough Erne rijden we richting het stadje Omagh en vervolgens naar het Ulster American Folk Park. Hier kan je alles leren over het leven van de Ierse migranten die in de 19de eeuw massaal naar Amerika emigreerden. Uiteindelijk reizen we terug naar Belfast om in te checken voor het avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7

Na een laatste stevig ontbijt op Ierse bodem, maken we de overtocht met de ferry van Belfast naar Cairnryan en via Schotland reizen we verder naar Newcastle. Avondmaal met overnachting en voor de liefhebbers: nachtelijk entertainment en gelegenheid tot shopping op de boot.

Dag 8

Ontbijt op de boot en aankomst in IJmuiden. Ontscheping omstreeks 09.00 uur en terugreis naar onze opstapplaats met gelegenheid tot lunch onderweg.

top