Rondreis Ierland
Rondreizen

Rondreis Ierland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Ierland, het mysterieuze “groene” eiland, een oase van rust en natuur. Een land met een rijke, roemruchte en tegelijk dramatische geschiedenis en een boeiende cultuur. Een land van vertellers en zangers, een land voor natuurliefhebbers. Eire biedt jou een enorme variatie, de Ring of Kerry met zijn palmbomen en het merengebied van Killarney, de uitgerafelde Westkust, de Burren met zijn uniek karstgebied, de geheimzinnige Connemarra met zijn venen en moerassen. Een onvergetelijk land met zijn gastvrije dorpjes en ontelbare pubs, waar de Ieren zingen met hun hart. Je zal ongetwijfeld gaan houden van dit prachtige land met zijn schrijvers, zijn muziek... en zijn Guinness. In onze hotels kunnen we genieten van een uitgebreid Engels of Iers ontbijt en een heerlijk avondmaal. 


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Inbegrepen bezoeken : Book of Kells, Cliffs of Moher

Overige inkomprijzen: ± € 115 per persoon en £ 19. Niet inbegrepen. (prijzen 2022)

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

ZEER BELANGRIJK! Sinds oktober 2021 is een internationale reispas nodig - vraag tijdig na op je gemeentehuis. Zonder kom je GB niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen, verkrijgbaar op het gemeentehuis.

Munten

Britse pond en Euro.

Netspanning

230V. Aangepaste (speciale) stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 1 aug tot vrijdag 9 aug 9 dagen € 1845 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: €582
  • 2 x dagreis met overnachting in Engeland

Activiteiten

Rondreis Ierland - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Dag 1

Vertrek ‘s morgens vanuit Diepenbeek naar Calais. Met de ferry maken we de overzet naar Dover (ca 90 minuten). Van daaruit rijden we via de autosnelwegen richting Noord-Wales. Avondmaal en overnachting in Chester of omgeving. 

Dag 2

Na het ontbijt vervolgen we onze weg door Noord-Wales. We maken een mooie tussenstop om het beroemde dorp met de lange naam Llanfair… te bezoeken: zeer interessant. Omstreeks de middag nemen we in Holyhead de snelle overzet naar Dublin. In de namiddag bezoeken we de oude binnenstad. Avondmaal en overnachting in Dublin. 

Dag 3

Bezoek aan de bruisende metropool. Met bezoek aan het Boek of Kells en het nationaal museum. Nadien: verdere stadsverkenning (O’Connelstraat, Temple Bar, Grafton Street) of vrije tijd. Na het facultatieve middagmaal rijden we naar de westkust van Ierland. In Clonmacnoise, het christelijk religieus centrum van het middeleeuwse Ierland, bezoeken we de talrijke ruïnes en de Keltische “High Crosses”. Avondmaal en overnachting in Lisdoonvarna. 

Dag 4

Uitstap naar Connemara, een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Deze streek is bezaaid met kleine meertjes, de bekende stenen muurtjes, schapen, heide- en veengebieden. We brengen een bezoek aan Kylemore Abbey. We keren terug langs de schitterende coastroad, met eindeloze zichten op de Atlantische Oceaan.

Dag 5

Het unieke landschap van de Burren biedt je een grandioos spektakel: een exclusieve fauna en flora, grotten, onderaardse rivieren en nog veel meer. We rijden langs de spectaculaire Cliffs of Moher, een indrukwekkend schouwspel: de zee en de rotsen. Het Burren Display centre, de Poulnaborne Dolmen: enige gelegenheden om onze kennis over deze streek bij te schaven. Stilaan tijd om de Burren te verlaten en koers te zetten naar het Volkspark Bunratty. Langs het lieflijke dorp Adare met zijn cottages naar Tralee. Avondmaal en overnachting in Tralee of omgeving.

Dag 6

De beroemde “Ring of Kerry” is vandaag onze bestemming. De mooiste landschappen met ongerepte vergezichten over de weidse zee op deze fantastische rondrit. De route brengt ons langs pittoreske dorpjes, vissershavens en rotsformaties. Ladies View biedt een enig mooi uitzicht op de meren van Killarney. Eén motto: geniet van het spel van de natuur, de zee, het licht en de lucht. ‘s Avonds kan je een Ierse zang- en dansavond bijwonen (facultatief). Avondmaal en overnachting in Tralee of omgeving.

Dag 7

We verlaten de Westkust en begeven ons via Kenmare naar Glengariff, gelegen aan de diepste natuurlijke baai van Ierland: Bantry. Een bezoek aan Ilnacullen (Hulsteiland) met zijn beroemde tropische tuinen en zijn zeehonden kolonie mag zeker niet ontbreken. Vervolgens langs de mooie toeristische “Tunnelroad” en de wildernis van ZuidIerland bereiken we onze bestemming. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Wexford. 

Dag 8

Overtocht van het Ierse Rosslare naar Fishguard in Zuid-Wales. Via de autosnelwegen en eventueel een kort bezoek aan de Romeinse stad Bath bereiken we de omgeving van Reading voor avondmaal en overnachting. 

Dag 9

We sluiten onze reis af met een bezoek aan één van de vele bezienswaardigheden in Engeland (machtige kastelen, prachtige landhuizen en tuinen). Vervolgens naar Dover waar we de ferry nemen naar het vasteland voor onze terugreis.

top