Rondreis Puglia
Rondreizen

Rondreis Puglia

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De hiel van Italië is de laatste jaren meer en meer in trek. En niet zonder reden! De boeiende afwisseling van adembenemende natuur en rijke cultuur, van lieflijk witte dorpjes, Unesco Werelderfgoed en machtige steden komen aan ieders verwachtingen tegemoet. Via Emiglia-Romagna en de Abbruzen bereiken we de streek van de Gargano. De witte kliffen van Vieste contrasteren met het azuurblauw van de zee. In het binnenland doorkruisen we het Foresta Umbra, een van Italië’s mooiste wouden. Daar ligt ook het bedevaartsoord van pater Pio in San Giovanni Rotondo, dat jaarlijks pelgrims van over de hele wereld trekt. Aan de Adriatische Zee gaan we op verkenning in de belangrijkste kuststeden: de eeuwenoude havenstad Trani met een van de mooiste kathedralen van Zuid-Italië, Bari waar de H. Nikolaas begraven ligt, en de barokstad Lecce, het “Florence van het zuiden”. In Polignano weerklinkt het wereldberoemde liedje “volare”. Het meest typische voor Puglia zijn wel de Trulli, de vreemde ronde huisjes van Alberobello en de witte stadjes Martina Franca en Locorotondo, met hun smalle straatjes en ambachtelijke winkeltjes. In de ruwere regio Basilicata liggen de Sassi van één van de oudste steden ter wereld, het bijna spookachtige Matera, dat ons een blijvende indruk zal nalaten. De keuken van Puglia wordt gekenmerkt door haar uitstekende olijfolie en door de eerlijke producten, die men tot smakelijke gerechten verwerkt, bij voorkeur overgoten met een uitstekende plaatselijke wijn. Authentiek en verrassend, Puglia biedt je een vakantie waar je mooie herinneringen aan bewaart!

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 12. 

Bezoeken

Inkomgelden te voorzien ± € 105, incl. toeristentaks (exclusief lunches). 

Kledij

Zomerse kledij, eventueel een sjaal of pull om de schouders te bedekken bij kerkbezoek. Stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro. Voor de haltes/maaltijden in Zwitserland Zwitserse franken, alhoewel de euro overal aanvaard wordt. Geldautomaten zijn voldoende aanwezig. Kredietkaarten worden in de meeste winkels en horecazaken aanvaard.

Netspanning

230V. Bij voorkeur Italiaanse stekker (eventueel te verkrijgen aan de receptie van de hotels) 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 320
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Puglia rondreis - 12 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

De hiel van Italië. Een schitterende afwisseling van adembenemende natuur en rijke cultuur, van lieflijke witte dorpjes en machtige steden. Puglia biedt alles voor wie een ander Italië wil ontdekken. Het klimaat is er uitermate zacht, de olijfolie wordt als de beste van Italië beschouwd, de mensen vergasten je op een warm onthaal. Authentiek en verrassend, Puglia biedt je een vakantie om mooie herinneringen aan te bewaren!

Dag 1

Per luxeautocar gaat het vanuit Diepenbeek via Frankrijk en Zwitserland naar de Italiaanse grens en ondertussen genieten we van de mooie landschappen die voorbij trekken. We nemen onze intrek in het hotel in de omgeving van Turate voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Vandaag staat ons eerste bezoek op het programma in Modena, de stad van de grote racewagenontwerper Enzo Ferrari. We kunnen uiteraard deze stad niet verlaten vooraleer ons de geheimen van de wereldberoemde balsamicoazijn worden onthuld. Verder naar Ancona voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt gaan we weer op weg en doorkruisen we de Marche en de Abbruzen, om na een vrij middagmaal het spoor van de hiel van Italië te bereiken. We houden onderweg halt in Termoli, de belangrijkste stad van de regio Molise. We verkennen het gezellige historische centrum, en gaan op zoek naar het smalste straatje van Italië! Daarna volgen we de route langs het grote woud van het Foresta Umbra en brengen onderweg een bezoek aan San Giovanni Rotondo, het bedevaartsoord voor Pater Pio, hoog gelegen op de Monte Calvo. De volledig met goud beklede crypte is een adembenemend voorbeeld van moderne religieuze kunst. Een paar kilometer verderop bereiken we Manfredonia waar we onze intrek nemen in het hotel.

Dag 4

Vandaag rijden we langs de kust naar Vieste. Prachtig gelegen aan de Adriatische Zee temidden van een spectaculaire kust. Tijd om het romantische stadje te verkennen. We genieten van een vrije lunch aan de haven. Nadien schepen we in voor een boottocht langs de kust van de Gargano. Onze boot vaart langs de sneeuwwitte klippen en de natuurlijke grotten die de Adriatische Zee in de kalkrotsen heeft uitgehold. Overnachting in ons hotel in Manfredonia.

Dag 5

Trani is een eeuwenoude havenstad, die door de Noormannen werd gebruikt als uitvalsbasis voor hun overzeese veroveringen. Elke ochtend prijzen de plaatselijke vissers er hun heerlijkheden van de zee aan. Na het vrije middagmaal vervolgen we onze weg langs de kust. We houden halt in Polignano, het stadje van Domenico Modugno, de zanger van het wereldberoemde liedje “Volare”. Verder voor avondmaal en installatie in ons hotel in de omgeving van Alberobello.

Dag 6

De voormiddag is gewijd aan de stad Bari. Hier liggen de stoffelijke resten van de Heilige Nikolaas begraven. Het intieme stadscentrum weerspiegelt de oude tradities van weleer. We dwalen door de kleine steegjes, waar de vrouwen nog op straat de typische pasta, de “orecchiette” maken. Maar ook het moderne stadsgedeelte loont de moeite. Voor shoppers zeker een aanrader! Na de vrije lunch keren we terug richting Alberobello waar we de trulli bezoeken. De vreemde ronde huisjes zijn uniek in de wereld en staan daarom op de UNESCO werelderfgoedlijst. Na een apero op één van de terrasjes gaat het terug naar ons hotel waar we genieten van het diner.

Dag 7

Vandaag een rustige dag in de buurt van ons hotel . We genieten een dagje van  de rust van het resort, verkennen de omgeving of koelen af in het prachtige zwembad.

Dag 8

Deze dag staat volledig in het teken van Lecce. De Romeinen bouwden er een amfitheater dat nog steeds bijzonder goed bewaard is gebleven. Barok viert hoogtij in deze stad. Deze stijl heeft zoveel invloed gehad op de Italiaanse architectuur dat Lecce de bijnaam “het Florence van de Barok” heeft gekregen. Vrij middagmaal. Na de middag gaat het terug valle d’Itria waar we een bezoek brengen aan Locorotondo dat op een plateau boven de vallei ligt. Dit is Puglia ten top: smalle straatjes, kleine artisanale winkeltjes en een prachtig uitzicht over de Valle d’Itria. In de buurt van Martina Franca bezoeken we een fattoria d’olio waar we de geheimen van de lekkerste olijfolie leren kennen. Van hieruit terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Dag 9

Vandaag steken we over naar een andere regio, Basilicata. In deze streek met haar ruwe en onherbergzame natuur ligt het beklijvende Matera. Een wirwar van straten met huizen in de rotsen uitgehouwen, een stad die een van de meest unieke UNESCO sites mag worden genoemd. Het fascinerende toneel van de Sassi werd gebruikt voor de film “The passion of the Christ”. Een indrukwekkend bezoek om niet snel te vergeten! Op de terugweg houden we halt bij een wijnbouwer. Na een rondleiding in de wijngaarden en degustatie gaat het terug naar ons hotel in Alberobello.

Dag 10

We verlaten Alberobello en zetten stilaan terug koers naar het noorden. Maar niet zonder onderweg nog een topper te bezoeken. We houden halt in Montecassino met zijn grote oorlogsverleden. We bezoeken er de abdij, hoog gelegen op de heuvel en een van de drie abdijen gesticht door de H. Benedictus. Verder naar ons hotel ten noorden van Rome voor avondmaal en overnachting.

Dag 11

Orvieto is de stad van de pausen en daar draagt de stad de sporen van. De ligging is schitterend, op een tufsteenplateau van 300 m hoog. Wegens haar strategisch belang werd deze stad reeds bewoond door de Etrusken. In de loop van de tijden gebruikte de bevolking het tufsteen om te bouwen en hierdoor is als het ware een ondergrondse stad ontstaan. Op een van de vele terrasjes kunnen we genieten van een heerlijk glas koele witte wijn, de Orvieto Classico. We nemen het avondmaal en overnachten in de buurt van Milaan.

Dag 12

Vandaag is het einde van een reis met onuitwisbare impressies van het mooie Puglia. Via de autosnelwegen rijden we huiswaarts, met de gebruikelijke stops en rustpauzes. We bereiken Diepenbeek in de late avond.

top