Rondreis Puglia
Rondreizen

Rondreis Puglia

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen

De hiel van Italië is de laatste jaren meer en meer in trek. En niet zonder reden! De boeiende afwisseling van adembenemende natuur en rijke cultuur, van lieflijk witte dorpjes, Unesco Werelderfgoed en machtige steden komen aan ieders verwachtingen tegemoet. Via Emiglia-Romagna en de Abbruzen bereiken we de streek van de Gargano. De witte kliffen van Vieste contrasteren met het azuurblauw van de zee. In het binnenland doorkruisen we het Foresta Umbra, een van Italië’s mooiste wouden. Daar ligt ook het bedevaartsoord van pater Pio in San Giovanni Rotondo, dat jaarlijks pelgrims van over de hele wereld trekt. Aan de Adriatische Zee gaan we op verkenning in de belangrijkste kuststeden: de eeuwenoude havenstad Trani met een van de mooiste kathedralen van Zuid-Italië, Bari waar de H. Nikolaas begraven ligt, en de barokstad Lecce, het “Florence van het zuiden”. In Polignano weerklinkt het wereldberoemde liedje “volare”. Het meest typische voor Puglia zijn wel de Trulli, de vreemde ronde huisjes van Alberobello en de witte stadjes Ostuni en Locorotondo, met hun smalle straatjes en ambachtelijke winkeltjes. In de ruwere regio Basilicata liggen de Sassi van een van de oudste steden ter wereld, het bijna spookachtige Matera, dat ons een blijvende indruk zal nalaten. De keuken van Puglia wordt gekenmerkt door haar uitstekende olijfolie en door de eerlijke producten, die men tot smakelijke gerechten verwerkt, bij voorkeur overgoten met een uitstekende plaatselijke wijn. Authentiek en verrassend, Puglia biedt je een vakantie om mooie herinneringen aan te bewaren!

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 12. 

Bezoeken

Inkomgelden te voorzien ± € 95, incl. toeristentaks (exclusief lunches). 

(Prijzen 2020)

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro. Voor de haltes/maaltijden in Zwitserland Zwitserse franken, alhoewel de euro overal aanvaard wordt. Kredietkaarten worden in de meeste winkels en horecazaken aanvaard. 

Netspanning

230V. Bij voorkeur Italiaanse stekker (eventueel te verkrijgen aan de receptie van de hotels) 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 29 jun tot zondag 10 jul 2022 12 dagen / 11 nachten € 1295 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis
top