Rondreis Sardinië
Rondreizen

Rondreis Sardinië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Van veel plekjes rond de Middellandse Zee bestaan de mooie beelden alleen in reclamefolders, maar op Sardinië tref je ze nog in het echt aan: parelwitte stranden, wuivende palmen, een azuurblauwe zee, idyllische baaien en bovendien: weinig bezoekers. Heel Sardinië staat op ons programma. Sassari, Alghero, Oristano met het schiereiland Sinis Verder bezoeken we ook Nuraghe, een prehistorisch gebied, de hoofdstad Cagliari. Terug naar het noorden bezoeken we Caprera. Overtocht naar Sardinië gebeurt vanuit Genua. Op Sardinië zelf verblijven we in vol pension.

Op Sardinië verblijven we in volpension.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse hotels

Bezoeken

Inkomprijzen ± € 55 (-18 en +65-ers kunnen van een korting genieten):

  • Barrumini ± € 12
  • Nora ± € 8
  • Maddalena ± € 10 
  • Toeristisch treintje in Porto Servo ± € 15

Opgegeven prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Best aparte bagage voorzien voor de overtocht van Genua naar Sardinië en terug.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro

Netspanning

230V. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 14 jun tot zondag 23 jun 10 dagen € 1650 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension in Sardinië (Halfpension tijdens heen- en terugreis)
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Toeslag buitenkajuit: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Rondreis Sardinië - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Langs de snelweg naar het Groothertogdom Luxemburg (ontbijtstop) verder via Lotharingen en de Elzas tot Haut-Königsbourg (vrij middagmaal). Via Colmar en Mulhouse naar de Zwitserse grens. Van Basel naar Lüzern (kort bezoek) rijden we door naar de Gotthardtunnel. Voorbij de tunnel overnachting in Italiaanstalig Zwitserland. 

Dag 2

Vanuit ons hotel rijden we verder zuidwaarts naar de Italiaanse grens, we laten Milaan links liggen, maar brengen een bezoek aan de indrukwekkende abdij van Pavia, waar we ook een vrij middagmaal nemen. Van hieruit gaat het rechtstreeks tot Genua. Ook hier bezoeken we het historische centrum. Rond 19.00 u inschepen. Avondmaal aan boord en overnachting. 

Dag 3

’s Morgens vroeg (rond 08.00 u) aankomst in Porto Torres en vertrek naar Sassari, waar het middeleeuwse centrum rond de kathedraal bezocht wordt. Daarna rijden we verder naar Alghero. Aankomst in het hotel en middagmaal. Namiddag bezoek aan Alghero, ook wel ‘Barcelonetta‘ genoemd, gezien de bewoners hier nog Catalaans spreken en het dialect in ere houden. Het historische centrum met de nauwe straatjes, omringd door de vestingen en de kathedraal met de klokkentoren in gotisch-Catalaanse stijl worden bezocht. Vrije tijd voor shopping. Avondmaal en overnachting. 

Dag 4

Na het ontbijt vertrek vanuit Alghero richting zuiden, langs de mooie panoramische kustweg tot Bosa. Het kasteel van Serravalle domineert dit kleine stadje. Aankomst in het hotel in de omgeving van Oristano voor het middagmaal. In de namiddag bezoek aan de stad Oristano en het schiereiland Sinis om de natuurlijke schoonheid van deze omgeving te bewonderen alsook de opgravingen van de Punische stad Tharros. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting. 

Dag 5

Na het ontbijt richting Barumini, waar het bekendste en grootste ‘nuraghe’ dorp, een typische prehistorische bouwvorm, die alleen op Sardinië terug te vinden is, bezocht wordt. Middagmaal in restaurant en bezoek aan Cagliari, hoofdstad van Sardinië. Bezoek aan het terras Umberto I met prachtig uitzicht over de stad, haven en baai. Verder worden o.a. de kathedraal, het Romeins amfitheater en de toren van San Pancrazio bezocht. Aan het einde van de middag wordt doorgereden naar ons hotel voor avondmaal en overnachting. 

Dag 6

In de voormiddag een excursie naar de kaap van Pula, waar zich de antieke stad Nora bevindt, ooit in handen van Feniciërs, Carthagers en Romeinen met o.a. amfitheater en tempel. Middagmaal in hotel en ’s namiddags vrije tijd in het hotel (met zwembad), of met de shuttle naar het strand of naar het centrum van Cagliari voor shopping. Avondmaal en overnachting in het hotel. 

Dag 7

Na het ontbijt vertrek richting noorden. Aankomst in Orgosolo voor een traditionele openluchtmaaltijd met de herders. Vervolgens naar de omgeving van Palau voor avondmaal en overnachting. 

Dag 8

Dagexcursie om het natuurschoon van Sardinië te bewonderen met bezoek aan de archipel Maddalena. Overzet met de boot naar het eiland Maddalena. Middagmaal in het restaurant op dit eiland, met viergangenmenu op basis van vis. Bezoek aan het eiland Caprera, waar zich het geboortehuis en museum van Garibaldi bevinden. Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

Dag 9

Deze dag wordt een bezoek gebracht aan het meest mondaine stukje Sardinië, de Costa Smeralda, geliefd vakantieoord van de Italiaanse en internationale jetset. ’s Morgens bezoek aan Porto Cervo. Lunch in hotel. ’s Middags bezoek aan o.a. Porto Rotondo en Cala di Volpe. Tegen de avond inscheping op de boot.

Dag 10

In de voormiddag aankomst in Genua. Hierna rijden we via de klassieke weg (Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg) terug naar Diepenbeek. 

top